Toen ik een jaar of 14 was, was ik helemaal gek van nagellak. Ik was gek van make up in het algemeen, maar nagellak, daar ging het grootste deel van m’n geld aan op. Ik geloof zelfs dat ik een tijdje met een vriendin iedere woensdagmiddag mooie nagellakjes ging zoeken. Die goede oude tijd, haha! Uit die tijden stamt dan ook mijn redelijk grote nagellak collectie. Er was echter één kleur die ontbrak en die ik echt nodig had in mijn leven: bordeaux rood! Toen ik voor Sinterklaas van m’n oma een Etos cadeaukaart kreeg, wist ik dan ook waar ik die aan ging besteden. Ik had al in geen eeuwen nagellak gekocht, dus het voelde best gek om weer eens een Essie lakje af te rekenen. Maar ik ben echt heel erg blij met mijn nieuwste aanwinst, namelijk de kleur Bordeaux!

Essie 001 View Post

Zoals ik jullie eergisteren al vertelde, ontving ik bij de Marc Jacobs Tweet Store en 50ml verpakking van het nieuwste parfum, Daisy Dream. Naast dat ik er heel (héél) erg blij mee ben, komt deze ook nog eens heel erg goed van pas. Miss Dior Chérie, die ik zo’n twee jaar geleden kocht, is na heel zuinig gebruik toch aan haar einde aan het komen. Vandaar dat ik heel graag een vervanger wilde! Vandaag review ik Marc Jacobs Daisy Dream voor jullie.

Marc Jacobs Daisy Dream 001

View Post

Ik doe dit artikel even ‘s ochtends, omdat de Tweet Store er nog maar drie dagen is en jullie er dan de meeste profijt van kunnen hebben. Kom om 12 uur terug voor het echte artikel van vandaag!

Hebben jullie al gehoord van de Marc Jacobs Tweet Store? Zo niet, dan ga ik je vandaag introduceren met dit ge-wel-dig-e concept. Ik weet dat er veel bloggers uitgenodigd waren voor de opening woensdag, maar ik ben er donderdagochtend samen met Lisa op eigen houtje heengegaan en wauw, ik ben enthousiast!

Na New York is de Marc Jacobs Tweet Store momenteel voor vier dagen (t/m zondag a.s.) te vinden in de Bijenkorf in Amsterdam. Het concept van deze winkel is dat je niet betaalt met geld, maar… Met tweets! Gebruik de hashtag #MJDaisyChainAMS en ontvang een gratis sample. Wanneer je er ook nog een foto bij tweet, krijg je een cadeau! Een fotootje schiet je zo in de kleine, schattige winkel. Vervolgens loop je naar de counter, laat je je tweet zien, en neem je je cadeautje in ontvangst!

Marc Jacobs Tweet Store

Zelf tweette ik dit … En ontving ik dit!

Ik had niet verwacht dat je echt geweldige dingen zou krijgen, maar ik kreeg een 50 ml verpakking van het nieuwe parfum Daisy Dream! Ik stond daar echt als een idioot te smilen en bleef maar dankjewel zeggen, haha! Lisa kreeg een Marc Jacobs badlaken, ook zeker niet verkeerd.

Dan zijn er nog extra acties. Wanneer je de meest originele tweet van het uur stuurt, krijg je namelijk een tas van Marc Jacobs cadeau! Ook kun je foto’s maken met zonnebrillen, waarbij je kans op die zonnebril maakt. Ik bedoel – hoe leuk!

Ik raad jullie zeker aan een bezoekje aan deze Tweet Store te brengen – je zult niet met lege handen naar huis gaan! Zelfs als je een (klein) stukje van Amsterdam af woont denk ik dat het je treinkosten wel waard zal zijn :) Ik stem voor meer Tweet Stores, ik ben fan! En een review met mooie foto’s van het parfum kunnen jullie snel zien op Dashing Days.

Ben jij al bij de Marc Jacobs Tweet Store geweest?

Mijn haren. Ik zeg vaak dat ik er enorm blij mee ben, maar de waarheid is dat ik me er vaak genoeg rot aan erger. Echte krullen zoals die van Jikkie heb ik niet, maar het zijn ook niet echt golven. Het pluist vaak en strakke kapsels zijn onmogelijk, tenzij ik er eerst een stijltang aan toepas. De kapper knipt het nooit goed. En: ook al lijkt mijn haar vrij dik, wanneer ik het in een knotje doe blijft er bijna niks van over en lijkt m’n haar opeens erg dun!

1001 Extensions 001

Ik doe eigenlijk nooit wat met m’n haar, op wassen en borstelen na dan, maar toen ik een aanbod kreeg om een paar haarextensions van 1001 Extensions te reviewen, leek me dat een leuke kans! Ik koos voor extensions in de vorm van clips, golvend, 50 cm, en in de kleur kastanja. Clip extensions zijn lekker makkelijk omdat je ze voor bijvoorbeeld een feestje in kan doen, ze er ook gewoon weer uit kan halen en ze meerdere malen kan gebruiken. Golvend haar sprak voor zich. De extensions zijn van echt haar gemaakt, en daardoor zou ik ze ook nog kunnen stijlen mocht ik dat willen. En na een beetje zoeken leek de kleur kastanja mij de beste voor mijn haarkleur! Let’s put them to the test.

Ik heb de extensions een beetje bijgeknipt, omdat er anders erg rare pieken onder mijn haar uit staken. Soms worden extensions ook gebruikt om het haar te verlengen, maar daar had ik er toch echt niet genoeg voor en het ging er erg raar uit zien. Mijn extensions waren dan ook voornamelijk om mijn haar voller te maken!

1001 Extensions 002

1001 Extensions 003

Links is mijn normale haar, rechts is met één pakje (zeven haarstukjes) extensions in.

De kleur is een goede fit en de extensions zijn erg makkelijk in te doen. Wel had ik naar mijn idee te weinig ruimte op mijn hoofd voor al die clipjes: ik ontving twee pakjes, maar kon één pakje met zeven haarstukjes (wat ik draag op de foto’s) al nauwelijks verbergen onder het haar wat ik heb. Het tweede pakje heb ik dan ook niet gebruikt. Verder voelen de extensions fijn en zijn ze na het doorborstelen ook niet meer zo perfect glad en krullend, waardoor ze mooi op gaan in mijn eigen haar.

Maar ben ik nou écht heel tevreden over het resultaat? Mwoah. Op de foto lijkt mijn haar wel iets voller, maar ik vind het niet echt denderend. Zoals mijn moeder, die de foto’s ook maakte, al zei: als je de foto’s naast elkaar houdt zie je wel verschil, maar als je binnen zou komen zou ik niet denken “Wow! Soesja heeft opeens veel meer haar!”. Ik voel de extensions daarentegen wel redelijk erg zitten en ook is mijn hoofd naar mijn idee een stukje zwaarder. Ik vind het dan ook teveel gedoe om op een normale dag extensions te dragen. Daarnaast zou ik ook te bang zijn dat de aanhechtingen te zien waren. Maar wellicht dat ik ze met wat meer oefening wel eens kan gebruiken voor een feestkapsel! :)

Het pakje extensions dat ik ontving kost €54,90 bij 1001 Extensions. Ik vind dit zelf vrij duur voor het effect dat het geeft aan mijn haar, maar als je echt dun haar hebt zou het wel iets moois op kunnen leveren!

Iedereen die ervaring heeft met droogshampoo kent het waarschijnlijk wel: het is een product dat een nare witte of grijze gloed over je haar achter kan laten. Wanneer je licht haar hebt is dit niet zo’n probleem, maar voor brunettes zoals ik toch altijd een risico! Want stel, je kamt de haren op je achterhoofd niet goed door, dan loop je de hele dag met een rare grijze waas over je haar rond. Niet helemaal wat je wilt, lijkt mij! Batiste dacht daar hetzelfde over en ontwikkelde een droogshampoo speciaal voor donker haar.

Droogshampoo is een product dat je gebruikt als je het wassen van je haar eigenlijk nog een dagje uit wil stellen, maar dit eigenlijk niet meer kan in verband met een vette hoofdhuid. Je sprayt het product bij je haaraanzet, borstelt het door et voila: you’re good to go! Het is een ideaal product voor als je bijvoorbeeld de aantal keren dat je je haar wast per week af wilt bouwen. Ook is het goed te gebruiken voor dagen waarop de beschikbare douche faciliteiten niet optimaal zijn, bijvoorbeeld op een festival.

Batiste 001

View Post