Ik schrijf vaak artikels over hotspots in een bepaalde categorie (zoals brunch of borrel), maar ik bedacht me dat ik nog nooit een artikel heb geschreven waarin ik verschillende hotspots combineerde. Zo ontstond het idee voor een city guide van de stad waar ik (bijna) woon: Amsterdam. Wat zou ik nou doen, als ik twee dagen in Amsterdam zou zijn? Ik heb een vol programma bedacht, wat je langs mijn favoriete wijken en de leukste hotspots van onze hoofdstad leidt. Enjoy!

Amsterdam City Guide 001

Scandinavian Embassy | Bakers & Roasters
Roots | Dignita

View Post

Blueberry Pecan 001

Blueberry Pecan 002

Wauw, ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst een recept heb geplaatst op Dashing Days. Daarnaast kan ik me óók niet herinneren wanneer ik voor het laatst spontaan een taart heb gebakken. Ik stond wel in de keuken voor verjaardagen of kerst, maar de laatste keer dat ik zonder reden de mixer uit de kast trok moet minstens een jaar geleden zijn. En dat terwijl ik op de middelbare school minstens een keer per week een taart stond te bakken! Laatst had ik een dagje vrij en niet perse iets te doen, toen het me ineens te binnen schoot: ik ga een taart maken. Na even zoeken stuitte ik op dit heerlijke recept (ik was verkocht bij het woord ‘pecan’) en ik wilde jullie mijn versie van deze taart niet onthouden.

View Post

Eigenlijk ben ik nooit heel gelukkig geworden van uitgaan: ik vind het nog steeds eens in de zoveel tijd wel leuk om lekker te dansen, maar eerlijk gezegd vind ik altijd de ‘pres’ veel gezelliger. Lekker kletsen, je eigen muziek luisteren, wat te drinken er bij, daar word ik pas echt gelukkig van. Ik word dan ook een stuk blijer van relaxte avondjes uit, dan van los gaan in de club. Het liefst ga ik gewoon met vriendinnen wat drinken en urenlang kletsen: dat zijn de fijnste avonden, naar mijn mening. Als mensen mij vragen om leuke clubs in Amsterdam weet ik dan ook nooit echt wat nou aan te raden, maar als mensen op zoek zijn naar een leuke plek om wat te drinken kan ik wel een paar tips geven! Vandaag, drie van mijn favorieten voor een relaxt avondje uit in Amsterdam. Je kunt bij elke locatie ook eten, maar ze zijn bij uitstek perfect om cocktails of wijntjes te drinken en urenlang te blijven hangen. Alvast veel plezier!

Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40H

relaxed-night-out-001

Bron rechter foto

Meneer Nieges is denk ik mijn favoriete restaurant / bar in Amsterdam. Het eten is heerlijk, niet achterlijk duur voor wat je krijgt, maar bovenal ziet het er zó leuk uit! Het begint al met de lichtjes als je aan komt lopen, en binnen hangt een fijne sfeer. Ze hebben een goede wijnkaart en in het weekend is er een DJ. Ik ben hier alleen nog maar in de winter geweest, maar kan niet wachten een keer in de zomer te gaan. Ze hebben namelijk een fantastisch terras met uitzicht over het IJ. Lekker vertoeven aan het water dus, perfect voor een zwoele zomeravond. Daarnaast ligt Meneer Nieges op slechts een kwartiertje lopen van Amsterdam CS af, en is het dus ook nog eens een perfecte plek om een dagje Amsterdam af te sluiten, om vervolgens lekker snel op de trein te kunnen stappen. Ik ben fan!

View Post

Het is een zondagochtend in december, het is koud buiten maar er schijnt wel een mooi zonnetje (tenminste, ik hoop dat dat op dit moment zo is, ik schrijf dit anderhalve week van tevoren, haha). Je hebt heerlijk uitgeslapen en wilt na de productieve / uitputtende zaterdag die je hebt gehad vandaag eigenlijk vooral lekker rustig aan doen. Toch heb je geen zin om de hele dag op de bank te gaan liggen, want daar word je ook weer zo sloom van. Nee, je wil wel de deur uit, maar voor een ontspannende en gezellige activiteit. Wat ga je dan doen? Brunchen natuurlijk!

Toen ik vorig jaar in Vancouver woonde ging ik bijna iedere zondag lekker in de stad brunchen. Zaterdagen waren voor hikes, skiën, uitstapjes of voor feestjes. Zondagen daarentegen, zondagen waren voor ontspannen. Valt het je op dat studeren niet in deze planning voor komt? Helemaal goed gezien, het leven van een exchange student. Goed, in Vancouver had je eindeloos veel brunch plekken en de stad trok er op zondagochtend dan ook collectief op uit om mimosa’s te drinken en eggs benedict of pancakes te eten. Al snel werd het mijn favoriete maaltijd van de week. Hier in Amsterdam is brunchen nog een stuk minder een ding, maar toch zie ik steeds meer brunchtentjes openen waar op de zondag rijen voor de deur staan – ook al zo’n Amerikaans recept, aan reserveringen wordt vaak niet gedaan omdat het toch wel vol loopt.

Omdat brunchen nu eenmaal gewoon de beste zondagochtend besteding ooit is, deel ik met jullie vandaag mijn drie favoriete brunchtentjes in Amsterdam! Eentje zal jullie wel bekend voor komen aangezien ik er zelf werk, maar hij kon gewoon niet ontbreken haha. Maar ook de andere twee zijn toppertjes! Mocht je jezelf een keer een weekendje in Amsterdam vinden, dan zijn dit drie uiterst geschikte plekken om je dag te beginnen.

Bakers & Roasters, Eerste Jacob van Campenstraat 54

brunch-001

Bron rechter foto

Bakers & Roasters is opgericht door twee vrienden, een uit Nieuw Zeeland en een uit Brazilië. Beide invloeden zijn sterk aanwezig op het menu: zo heb je een basic eggs benny, maar ook huevos rancheros met tortilla chips, bonen en salsa. Verder vind je hier natuurlijk verschillende Nieuw Zeelandse koffie variaties, zoals de Flat White en de Long Black. De verschillende wereldse invloeden maken Bakers & Roasters meer dan je alledaagse brunchtent – het is heart warming, niet perse in de zin van dat het zo lekker knus is, maar meer in de zin van dat je je hier even voelt alsof je naar een warmere plek getransporteerd wordt. Een kokosnoot water in je hand en het plaatje is compleet!

View Post

The Pig Hotel 001

Zoals ik al eerder verteld heb was onze vakantie dit jaar een combinatie van kamperen, B&B’s en hotels. Het mooiste hotel in het rijtje was ongetwijfeld het Pig Hotel, of, zoals ze zichzelf beschrijven, “it’s really a restaurant with rooms.” M’n moeder en Jikkie hadden deze kleine hotelketen (ze hebben volgens mij zo’n vijf locaties verdeeld over Engeland) gevonden in de Flow of de Happinez en waren meteen verkocht. Ook bij het Pig Hotel geldt weer dat je het ver van tevoren moet boeken: onze eerste keus zat helaas al vol, maar na even verder zoeken konden we nog terecht in ‘The Pig Near Bath.’ Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over dit bijzondere hotel!

View Post