Gran Canaria titel

Afgelopen week vertoefde ik samen met Lisa heerlijk op het Spaanse eiland Gran Canaria. In november waren we op zoek naar een bestemming die niet al te ver weg was, maar waar het wel midden in de winter lekker weer zou zijn. Al snel kwamen we uit bij de Canarische eilanden en na even twijfelen tussen Tenerife en Gran Canaria besloten we voor die tweede te gaan. Hier waren twee belangrijke redenen voor: Gran Canaria scheen beter weer te hebben en daarnaast zou het ook beter te verkennen zijn per bus, wat vrij belangrijk voor ons was aangezien we allebei geen rijbewijs hebben. Gran Canaria dus! Acht dagen vermaakten we ons uitstekend op dit prachtige eiland, en vandaag vertel ik jullie hier meer over. Want wie denkt dat de Canarische eilanden alleen zijn voor grote hotels en chillen tussen groepen Nederlanders en Duitsers: think again. Gran Canaria heeft zo veel moois te bieden!

View Post

Ik ben letterlijk twee dagen terug van mijn vakantie in Gran Canaria, en ik droom nu al over mijn volgende reis. Ik heb eigenlijk altijd wel een travel wishlist liggen. Zo wil ik al jaren heel graag naar Australië / Nieuw Zeeland, of naar Japan. Maar als we even wel wezen, weet ik ook wel dat zo’n verre reis er de komende tijd niet echt in zit. Daarom heb ik ook een wishlist voor de wat kortere termijn, met bestemmingen die wat dichterbij liggen. Want Europa kan ook zó leuk zijn! Soms ben ik zo gefocust op verre reizen, dat ik vergeet wat de landen om me heen allemaal te bieden hebben. Deze zomer wil ik graag samen met vriendinnen Sifra en Lisa op vakantie, en we zijn ons nu een beetje aan het ‘oriënteren’ (/ aan het dromen over coole mogelijkheden). We focussen ons dus voornamelijk op Europa en hebben nu drie opties die me stuk voor stuk héél gaaf lijken! Vandaag deel ik ze met jullie, gewoon omdat het leuk is, maar ook omdat jullie misschien nog wel hele goede aanraders hebben.

Kroatië

Summer travel wishlist 001

Van alle landen op dit lijstje staat Kroatië denk ik al het langst op m’n wishlist. Toen ik nog de reis commissie deed voor m’n studievereniging hebben we een keer een lijntje uitgezet voor een reis deze kant op, maar kregen toen niet genoeg aanmeldingen dus uiteindelijk ging het niet door. Ik heb me toen echter wel veel verdiept in dit land en sinds toen wil ik er heel graag heen! Ik noemde het ook in m’n artikel over 2017. Kroatië lijkt me heel gaaf voor bekende plekken zoals Split en Dubrovnik (de filmlocatie voor King’s Landing in Game of Thrones!), maar ook voor het wat meer onbekende gebied en de natuur. Daarnaast is dit de enige plek in dit artikel waar het gegarandeerd lekker weer is, dus dat pleit ook zeker voor deze bestemming.

View Post

gran-canaria

Morgen is het dan eindelijk zo ver: Lisa en ik vertrekken voor een weekje naar Gran Canaria!!! Toen we dit in november boekten kon ik me er nog maar weinig bij voorstellen dat we in januari een weekje naar de zon zouden gaan, en nu eigenlijk nog steeds niet. Maar over 36 uur zit ik toch echt lekker te chillen in Las Palmas de Gran Canaria, met een voorspelde temperatuur van rond de 20-22 graden. Ik kan niet wachten.

View Post

Één van mijn favoriete bezigheden is tijd doorbrengen op Tumblr. Het gaat altijd een beetje met vlagen, soms verwaarloos ik m’n Tumblr pagina maandenlang, en dan word ik er opeens weer heel fanatiek in. Zoals nu: één van de chillste dingen om te doen vind ik semi-hersenloos door Tumblr scrollen, met een lekker muziekje of een podcast op en een kop thee in m’n hand. Ik word dan ook heel gelukkig als ik naar m’n pagina kijk, en ik vind het altijd wel leuk eens in de zoveel tijd wat inspirerende, mooie foto’s te delen! Vandaag in het thema ‘wintery travels,’ oftewel reizen in wintertijd. Alhoewel ik in januari een reisje naar de zon gepland heb staan, lijkt het me ook echt te gek om een keer in de winter juist naar het noorden te vertrekken voor mooie bergen en veel sneeuw. Hoe ziet mijn ideale winter-reis er uit? Zo!

wintery-travels-collage

Ga jij deze winter nog op reis? Zo ja, waarheen?

Vorige week deed ik iets waar ik al maanden naar uit keek: ik ging bij Lisa op bezoek in Kopenhagen! Lisa studeert daar nu voor een semester en al vanaf het moment dat ik wist dat ze zou gaan, wist ik dat ik sowieso langs zou komen. Kopenhagen is lekker bereikbaar (het enige wat ik jammer vind aan dat ik vorig jaar vier maanden in Canada ben geweest, het was veel te ver voor mensen om langs te komen) en daarnaast was het een stad die sowieso hoog op m’n travel wishlist stond. Van vrijdag 18 november tot en met donderdag 24 november bevond ik me in deze Deense hoofdstad en naast dat we veel tijd hebben besteedt aan chillen bij Lisa thuis, thee drinken en Friends kijken, hebben we natuurlijk óók de nodige dingen van de stad gezien. Vandaag deel ik mijn zeven favorieten, om jullie een idee te geven van hoe onze week er uit zag én om natuurlijk wat tips te geven!

Nyhavn

kopenhagen-001

We beginnen dit artikel maar meteen met een ultra toeristische highlight die je niet over mag slaan als het je eerste keer in Kopenhagen is: Nyhavn, ook wel Nieuwe Haven. Deze haven met gekleurde huisjes is het beeld dat je kent van Kopenhagen, en het is dan ook heel leuk om even in het echt te zien. Strijk in de zomer neer op een terrasje of haal in de winter een glaasje glögg, en loop over de brug om de ultieme toeristische foto te maken. Op fietsafstand van Nyhavn staat trouwens ook de Kleine Zeemeermin. Beiden zijn geen toeristische attracties waar je super veel tijd voor uit hoeft te trekken, maar ze zijn wel leuk om even te zien en dus ook goed te combineren.

View Post