Taylor-Swift-celebra-ser-tener-22-en-su-nuevo-video-clip

Aanschouw, mijn levensmotto voor het komende jaar. Vandaag ben ik namelijk 22 geworden! Al sinds ik 17 was en Taylor Swift’s ‘Red’ uit kwam met daarop het nummer 22, kijk ik uit naar deze verjaardag en het feit dat ik het dan eindelijk met volle overtuiging mee zou kunnen zingen. Ik had toen stiekem niet verwacht dat ik daar vijf jaar later nog steeds hetzelfde over zou denken, maar niks is minder waar en gisteren ging ik mijn 22e levensjaar in met dat nummer. Kon niet beter.

Gisteren had ik een heel gezellig etentje met vriendinnen (ieder jaar heb ik eigenlijk geen zin om m’n verjaardag te vieren, doe ik het toch, en ben ik uiteindelijk heel blij dat ik het als nog heb gedaan), vandaag doe ik lekker rustig aan en vanavond ga ik uit eten bij m’n favoriete restaurant in Amsterdam, Meneer Nieges. Aankomende week ga ik ook nog met collega’s een avondje borrelen om m’n verjaardag te vieren – lekker in verschillende etappes dus! Ik hou er wel van!

Ik heb inmiddels alweer tien keer de vraag ‘voel je je jarig’ of ‘voel je je 22’ gekregen en eigenlijk, niet heel erg. Ik denk dat dat er vooral mee te maken heeft dat ik vandaag gewoon thuis ben: normaal komt een groot deel van dat ‘jarige’ gevoel toch wel van mensen op school/uni die je feliciteren. Maar ik klaag niet, dit relaxte dagje bevalt me eigenlijk wel.

22 dus! En ik vond mijn verjaardag een mooi moment om m’n blog weer eens een doorstart te geven. Ik weet niet waar het mis ging vorige maand, maar ik had even een paar dagen dat ik niet zo lekker in m’n vel zat en daarna was ik uit de flow en kwam het er een hele maand niet van. Zo zonde, want ik zat er net zo lekker in! En ook al is 22 april naast mijn verjaardag verder toch een hele normale dag, het voelt als een goed moment om weer te beginnen.

Let’s do this thing.

story-of-my-week-122-002

Zondagavond zaten we aan tafel, m’n oma bleef eten en m’n vader vertelde dat hij deze week met me mee ging naar het master evenement in Leiden. “Huh, gaat Soesja weer studeren dan?” vroeg m’n oma. “Ja oma, ik was eerlijk gezegd NIET van plan m’n hele leven in de bediening te blijven staan” zei ik lacherig. M’n tussenjaar is nu twee maanden bezig en ook al heb ik absoluut geen spijt van dit ‘jaartje rust,’ ik mis het studeren eerlijk gezegd ook wel een beetje. Niet de tentamens, niet de stress, maar wel de gezelligheid én de uitdaging. Ik heb dus best zin om volgend jaar aan een master te beginnen – alleen: welke? En: waar?

View Post

steak_raw,-1

Wauw, dit artikel wilde ik echt al wéken geleden schrijven. Zo niet minstens een maand. Een life update, voornamelijk gefocust op wat ik nou precies dit jaar ga doen. Of nouja, zo precies weet ik het zelf allemaal ook nog niet. Maar in ieder geval, wat ik ongeveer wil gaan doen met dit jaartje ‘niks.’ Eind augustus nam ik m’n Bachelordiploma in ontvangst. Ik heb me dit jaar niet ingeschreven voor een masteropleiding, om meerdere redenen: ik wist nog niet precies wat/waar ik wilde (‘iets met international relations en het liefst in het buitenland,’ maar verder was ik niet) én het idee om ongeveer meteen weer aan een scriptie te moeten beginnen en over een jaar klaar te zijn liet me gigantisch in de stress schieten. Een master werd hem dus niet dit jaar.

View Post

I'm Back Foto

Hoi allemaal! Zo, dát is alweer even geleden. Ik ben vorige week teruggekomen van een heer-lijke vakantie in Engeland en omdat ik niet vooruit had geschreven, is het een tijdje redelijk stil geweest op m’n blog. Vroeger (denk: het Live Love Laugh tijdperk, wie herinnert zich het nog) deed ik altijd een zomerstop als ik op vakantie ging en ook al heb ik daar niet bewust voor gekozen dit jaar, het is toch een beetje zo gelopen. Ik had vooruit kunnen schrijven voor ik op vakantie ging, maar had daar eigenlijk vrij weinig tijd, zin en inspiratie voor, dus ik besloot het lekker zo te laten en er even goed tussenuit te gaan.

Ik ben nu echter weer thuis en afgelopen week voerde ik zo weinig uit, dat ik na drie dagen alweer helemaal klaar met mezelf was. Tijd op m’n leven op orde te brengen, weer af te spreken met vriendinnen die ik al veel te lang niet heb gezien, hardlopen weer oppakken (de halve marathon wacht op niemand… Heb ik daar eigenlijk al over verteld? Don’t worry, er zit een groot hardloop-update artikel aan te komen), op zoek te gaan naar een baantje voor m’n tussenjaar, en weer beginnen met bloggen hoort daar natuurlijk ook bij. Ik heb het de afgelopen tijd namelijk flink gemist om al m’n hersenkronkels, serieverslavingen, filmobsessies en nieuwe eet-ontdekkingen online te kunnen gooien. Ik heb m’n uitlaatklep nodig!

Wat kunnen jullie de komende tijd verwachten? Sowieso wil ik een paar artikels gaan schrijven over dingen die ik in Engeland gedaan heb. Ik zal geen verslag van iedere dag maken (zoals ik wel deed van Praag en Boedapest) omdat sommige dagen gewoon wat minder interessant waren dan andere. In plaats daarvan ga ik de leukste dingen die ik heb gedaan (of heb gezien, of heb gegeten) uitkiezen en daar wat meer gedetailleerde artikels over schrijven. Zo staan er artikels klaar over onze Volkswagenbus Shiny Norma, het ‘a restaurant with rooms’ Pig Hotel, het Downton Abbey kasteel en de Harry Potter Studios. Het was echt een te gekke vakantie en ik hoop via deze artikel dat aan jullie over te kunnen brengen!

Verder wordt het ook tijd voor wat life updates, aangezien ik vrijdag m’n diploma in ontvangst neem en mijn tussenjaar officieel gaat beginnen. Die zitten er dus ook zeker aan te komen! En verder ga ik lekker door met artikelen als current favourites, want ik heb een hoop fijne series en films gezien en vooral een enorme berg fijne boeken gelezen de laatste tijd. Het is vakantie of niet, toch? Ik heb in ieder geval heel erg zin om weer lekker aan de slag te gaan, dus jullie kunnen de komende tijd gewoon weer artikels op maandag, woensdag, vrijdag en zondag verwachten – en misschien soms wel eentje extra. Tot dan!

Update 001

Zo, dat is een tijdje geleden! Ik weet eigenlijk niet waarom ik de afgelopen dagen weken niet geblogd heb, maar op de een of andere manier kwam het er niet van. Ik had het heel druk met het afronden van m’n scriptie, maar het is inmiddels wel weer een tijdje geleden dat ik die heb ingeleverd. Het duurde echter heel lang voor ik een beetje in de vakantie sfeer kwam, ik voelde me nog best een tijdje gestresst en had de hele tijd het idee dat ik iets moest doen, maar dat was dan niet zo. Gelukkig heb ik dat inmiddels los kunnen laten en nadat ik (hopelijk / waarschijnlijk) vandaag de uitslag van m’n scriptie krijg kan de vakantie nu echt goed beginnen!

De afgelopen weken waren dan ook niet super spannend. Ik genoot van het zonnetje als dat er was, ging een avond goed uit omdat ik m’n scriptie had ingeleverd, gaf nog wat bijles, begon weer met hardlopen, ging lekker vaak lunchen / naar de bioscoop / winkelen / drankjes doen en vierde een feestje omdat Jikkie hoorde dat ze geslaagd was voor haar middelbare schooldiploma! Verder las ik het eerste boek van Game of Thrones (800 pagina’s in een week, doen we even) en keek ik lekker veel Gilmore Girls en het nieuwe seizoen Orange is the New Black. Best prima dus allemaal!

Ik heb helaas niet echt veel foto’s gemaakt, maar vanaf deze week ga ik dat echt weer doen. Ik heb namelijk sinds kort ook een nieuwe telefoon, de iPhone 6 in het zilver! Na al maanden te lopen strugglen met 8GB op m’n iPhone 4S die sowieso niet meer echt goed werkte was het wel echt tijd voor een upgrade. Aan het begin was het even wennen met het grote scherm, maar na een paar uurtjes ging dat eigenlijk al meer dan prima en ik ben er dan ook superblij mee! Nu heb ik dus eindelijk weer genoeg geheugen en een goede camera om weer fijne Story of my Weeks te schrijven. Volgende week hopelijk weer eentje!

Voor nu volstaat het om te zeggen dat ik ga proberen m’n blog weer op te pakken, wat betekent dat er maandag, woensdag, vrijdag en zondag een artikel online zal komen. Wat zeg ik, proberen, ik ga het gewoon doen! Ik vind bloggen namelijk veel te leuk en ook al kon ik me er de afgelopen tijd dus niet echt toe zetten, ik heb het wel echt gemist en heb een hoop ideeën waar ik mee aan de slag wil. Let’s do this!

Tot zover, een update van mijn kant. Hoe gaat het met jullie?