Master 002

Rory is bij lange na niet m’n favo Gilmore Girls personage maar… Haar college quotes zijn toepasselijk ;)

Ik gebruik mijn blog eigenlijk op twee manieren: als uitlaatklep om eindeloos te kunnen ratelen over dingen die ik leuk vind (en waar mensen in mijn directe omgeving wel een beetje klaar mee zijn), en als ‘online dagboek’ om mijn gedachten over bepaalde dingen een beetje op een rijtje te krijgen en voor input over bepaalde onderwerpen in de reacties. Daarom vind ik het fijn om artikelen over m’n studie te schrijven: toen ik in het laatste jaar van m’n middelbare school zat schreef ik meerdere artikelen over een mogelijk tussenjaar en studiekeuze, ik nam jullie mee in het hele proces dat voorafging aan een semester in het buitenland (en natuurlijk op het semester zelf), en nu merk ik dat het in mijn hoofd veel rust geeft om te schrijven over m’n masterkeuze.

View Post

Gap year

Toen ik vorig jaar terug kwam uit Canada na vier maanden in Vancouver te hebben gewoond, wist ik eigenlijk meteen al dat ik een tussenjaar zou gaan nemen. Ik had al vrij weinig zin om dat semester een scriptie te gaan schrijven, laat staan om tegelijkertijd ook nog allemaal open dagen te gaan bezoeken en me te verdiepen in masters. Ik was er in Canada totáál niet mee bezig geweest en de maanden die er op volgden waren simpelweg te kort tijd om me goed te oriënteren op wat er allemaal mogelijk was. Daarnaast beangstigde het idee om in zomer 2017 al helemaal student-af te zijn me ook heel erg, want wat ging ik dan in godsnaam doen? Ik besloot het dus allemaal nog even lekker een jaartje uit te stellen, me te focussen op m’n scriptie en na de zomer te gaan bedenken hoe ik het verder aan zou gaan pakken. Ik ben nu inmiddels ongeveer halverwege m’n tussenjaar en het leek me wel interessant om een stuk te schrijven over wat ik nu van deze keuze vind!

View Post

Afgestudeerd

Afgelopen maandag schreef ik een korte update, met daarin onder andere het bericht dat ik die dag de uitslag van mijn scriptie zou krijgen en daarmee dus zou horen of ik mijn bachelor diploma in augustus in ontvangst zou mogen nemen. Om 10 uur ‘s ochtends publiceerde ik het artikel, om 10 uur ‘s avonds had ik nog steeds niets gehoord. Ik zat er niet heel erg mee, ik had namelijk van tevoren al bedacht dat het heel goed zou kunnen dat Universiteit Leiden me nog een paar dagen zou laten wachten. Het zou niet de eerste keer geweest zijn.

View Post

Story of my Semester Abroad 5 004

Nu ik in het laatste half jaar van m’n bachelor studie zit, komt ‘de toekomst’ op een of andere manier toch wel steeds dichterbij en word ik steeds meer gedwongen om er serieus over na te denken. Toen ik bij Marjolein de Life Improvement tag tegen kwam, vond ik deze wel heel goed passen bij mijn huidige situatie: vragen over hoe ik tegen de toekomst aan kijk, maar ook over hoe ik plan en studeer, waar mijn hele leven momenteel wel een beetje om draait. Ik vond het in ieder geval heel interessant om in te vullen (er volgen dan ook zo’n 1500 woorden, als m’n scriptie schrijven zo makkelijk ging…) en ik hoop dat jullie er iets uit kunnen halen!

View Post