Story of my Semester Abroad 6 007

Het is toch wel één van de grootste zorgen van de gemiddelde student: geld. Of je nou nog stufi krijgt, je ouders wat bijdragen, je een baantje hebt, je een lening hebt afgesloten bij DUO of wat dan ook, we hebben volgens mij allemaal wel eens aan het einde van ons geld een stuk maand over. Wanneer ik vriendinnen hoor twijfelen over voor hun studie naar het buitenland gaan, is geld dan ook vaak een van de struikelblokken. Want een semester in het buitenland is niet als een tussenjaar: je kunt niet eerst ‘even’ een half jaar full time gaan werken om je kosten voor het semester te betalen. Dus: hoe ga je het aanpakken? Omdat ik hier wat vragen over kreeg en inmiddels toch een soort van ‘ervaringsdeskundige’ ben, besloot ik hier een artikel over te schrijven.

View Post

10x Nederland

Gisteren schreef ik tien redenen waarom ik een beetje heimwee had naar de afgelopen vier maanden in Canada. Maar om, zoals ik al zei, niet te nostalgisch te worden besloot ik het ook over een andere boeg te gooien. Tien redenen waarom het ook wel weer fijn is om thuis te zijn! Het zijn hele kleine en op het eerste oog misschien onbenullige dingen, maar hee, geluk zit in een klein hoekje!

View Post

10x Canada

Door het ‘reflection’ artikel over mijn semester abroad heb ik afgelopen week een stuk meer aan Canada gedacht dan de weken er voor. Omdat het gewoon echt een hele fijne tijd was, die het waard is om herinnerd te worden. Vandaag, tien dingen die ik stiekem toch wel echt mis aan mijn leven in Canada. Geen grootse dingen zoals ik in mijn artikel met 15 favoriete momenten deelde, maar kleine, alledaagse dingetjes die juist mijn tijd in Vancouver zo fijn maakten.

View Post

Semester Abroad Reflections

Ik heb dit artikel héél lang uitgesteld, maar vond het nu toch tijd om er aan te beginnen. Mijn Semester Abroad reflections. Op zondagavond. Om 11 uur. Ik ben inmiddels drie weken thuis, en durf nu pas voorzichtig een beetje terug te denken aan de afgelopen vier maanden. De afgelopen weken was het vooral m’n dagen zo vol mogelijk plannen en eigenlijk zo weinig mogelijk terug denken aan Canada. Dat klinkt heel raar, maar ik had mijn laatste paar weken in Vancouver echt zó geen zin om naar huis te gaan, en wist eenmaal thuis zeker dat als ik aan Canada bleef denken ik er ook in zou blijven en daar wordt niemand vrolijker van.

View Post

Vancouver Favourites Collage

Inmiddels ben ik weer een week in Nederland na vier maanden doorgebracht te hebben in Vancouver en omstreken. Tijd voor wat reflectie. Ik beloof jullie dat er nog een uitgebreid artikel komt over wat ik vond van vier maanden in het buitenland wonen, wat ik er van heb geleerd en hoe ik veranderd ben door deze ervaring. Maar voor zulke filosofische overwegingen heb ik nog even een paar dagen nodig, dus ik besloot het vandaag nog wat makkelijker te houden en het te gaan hebben over mijn vijftien favoriete momenten in Vancouver. Dit is best moeilijk, omdat vaak de leukste dingen eigenlijk de kleinste dingen zijn: wednesday wine nights, lopen over de prachtige campus en genieten van fijne restaurants. Voor vandaag heb ik dus een beetje een combinatie van grote events en kleine momentjes proberen te maken. Vijftien favorieten van vier maanden Vancouver!

View Post