22

Ik begon dit artikel als een post over 22 dingen die ik wilde doen op m’n 22e, maar liep al snel vast. Ten eerste, 22 dingen of ‘goede voornemens’ zijn er best wel veel. Ten tweede, ik had eigenlijk helemaal geen zin om op dag twee van m’n leven als 22 jarige al m’n hele jaar uit te gaan plannen. Dus besloot ik te doen wat ik veel te weinig doe, namelijk om lekker in het moment te blijven en 22 dingen op te schrijven waar ik de afgelopen dagen heel erg blij mee was.

View Post

hello-2017

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, besloot ik toch nog maar even een blogpostje over het nieuwe jaar er uit te gooien. Het is vandaag maandag 2 januari, 2017, en het zou wel een heel slecht begin zijn als ik op mijn eerste officiële blogdag van het jaar geen blogpost zou hebben. Bij deze, haha!

View Post

passenger-001

Afgelopen woensdag, 26 oktober, bezocht ik het concert van Passenger in de Ziggo Dome. Ik had Passenger al vijf (!!!) keer eerder live gezien: één keer als voorprogramma van Ed Sheeran in de HMH, twee keer als hoofdact in de HMH, en twee keer in het Vondelpark theater. Toen aangekondigd werd dat hij weer in de HMH zou staan, wilde ik het in eerste instantie aan me voorbij laten gaan. Twee redenen: mijn Passenger buddy Lisa zit in Kopenhagen momenteel, en ik had ook een beetje het gevoel dat ik het wel wist. Toen bleek dat Passenger dit keer niet in zijn eentje maar met een band op het podium zou staan, begon ik al te twijfelen. Toen vervolgens werd aangekondigd dat het concert verplaatst werd naar de Ziggo Dome wist ik, hier moet ik bij zijn! Lisa zat echter nog steeds in Kopenhagen, maar m’n moeder kan Passenger ook heel erg waarderen dus besloot ik haar twee tickets voor haar verjaardag te geven. Woensdag was het dus zo ver!

View Post

Lijstjes 2

Vroeger las ik altijd de boeken over Lena Lijstje van Francine Oomen. Voor de mensen die tijdens hun jeugd onder een steen hebben geleefd of te oud waren toen de boeken uitkwamen, Lena Lijstje ging over een meisje dat overal lijstjes over maakte. Voor- en nadelen, opsommingen, overwegingen, alles werd opgesomd in lijstjes van drie of vijf punten (dat ik dit zo specifiek heb onthouden begrijp ik ook niet, maar oke). Vaak genoeg probeerde ik vroeger zelf een ‘lijstjes schrift’ bij te houden, net als dat ik vaak genoeg heb geprobeerd een dagboek a la ‘Ezzie’s Dagboek’ bij te houden. Allebei veel te veel werk, meestal hield ik het niet langer dan twee dagen vol.

View Post

Parijs 020

“Books are the perfect entertainment: no commercials, no batteries, hours of enjoyment for each dollar spent. What I wonder is why everybody doesn’t carry a book around for those inevitable dead spots in life.” – Stephen King

Wat me vaak opvalt, is dat je het met bijna iedereen kan hebben over muziek, films of tv-series, maar dat boeken toch vaak een onderwerp zijn waar veel mensen niet zo mee bezig zijn. Ik ken genoeg mensen die nooit een boek lezen, en wanneer ik vertel over een mooi verhaal, vragen of er ook een film van is. Nu hou ik ook echt van films, en ik geef toe dat ook ik sneller even een film of serie op zet dan een boek er bij pak. Het is nu eenmaal vaak wat makkelijker om na een lange dag gewoon naar een scherm te kunnen staren, in plaats van ‘actief’ te lezen. Maar, boeken kunnen in mijn mening net zo fijn zijn als een goede film. Toch heb ik het idee dat er echt heel veel mensen zijn die lezen zien als iets van vroeger op de basisschool, of iets voor alleen in de zomervakantie, of misschien zelfs iets dat een beetje nerdy is. Vandaag daarom een artikel ter verdediging van lezen, waarom af en toe een boek pakken heel leuk kan zijn!

View Post