Ik schrijf vaak artikels over hotspots in een bepaalde categorie (zoals brunch of borrel), maar ik bedacht me dat ik nog nooit een artikel heb geschreven waarin ik verschillende hotspots combineerde. Zo ontstond het idee voor een city guide van de stad waar ik (bijna) woon: Amsterdam. Wat zou ik nou doen, als ik twee dagen in Amsterdam zou zijn? Ik heb een vol programma bedacht, wat je langs mijn favoriete wijken en de leukste hotspots van onze hoofdstad leidt. Enjoy!

Amsterdam City Guide 001

Scandinavian Embassy | Bakers & Roasters
Roots | Dignita

View Post

Eigenlijk ben ik nooit heel gelukkig geworden van uitgaan: ik vind het nog steeds eens in de zoveel tijd wel leuk om lekker te dansen, maar eerlijk gezegd vind ik altijd de ‘pres’ veel gezelliger. Lekker kletsen, je eigen muziek luisteren, wat te drinken er bij, daar word ik pas echt gelukkig van. Ik word dan ook een stuk blijer van relaxte avondjes uit, dan van los gaan in de club. Het liefst ga ik gewoon met vriendinnen wat drinken en urenlang kletsen: dat zijn de fijnste avonden, naar mijn mening. Als mensen mij vragen om leuke clubs in Amsterdam weet ik dan ook nooit echt wat nou aan te raden, maar als mensen op zoek zijn naar een leuke plek om wat te drinken kan ik wel een paar tips geven! Vandaag, drie van mijn favorieten voor een relaxt avondje uit in Amsterdam. Je kunt bij elke locatie ook eten, maar ze zijn bij uitstek perfect om cocktails of wijntjes te drinken en urenlang te blijven hangen. Alvast veel plezier!

Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40H

relaxed-night-out-001

Bron rechter foto

Meneer Nieges is denk ik mijn favoriete restaurant / bar in Amsterdam. Het eten is heerlijk, niet achterlijk duur voor wat je krijgt, maar bovenal ziet het er zó leuk uit! Het begint al met de lichtjes als je aan komt lopen, en binnen hangt een fijne sfeer. Ze hebben een goede wijnkaart en in het weekend is er een DJ. Ik ben hier alleen nog maar in de winter geweest, maar kan niet wachten een keer in de zomer te gaan. Ze hebben namelijk een fantastisch terras met uitzicht over het IJ. Lekker vertoeven aan het water dus, perfect voor een zwoele zomeravond. Daarnaast ligt Meneer Nieges op slechts een kwartiertje lopen van Amsterdam CS af, en is het dus ook nog eens een perfecte plek om een dagje Amsterdam af te sluiten, om vervolgens lekker snel op de trein te kunnen stappen. Ik ben fan!

View Post

Het is een zondagochtend in december, het is koud buiten maar er schijnt wel een mooi zonnetje (tenminste, ik hoop dat dat op dit moment zo is, ik schrijf dit anderhalve week van tevoren, haha). Je hebt heerlijk uitgeslapen en wilt na de productieve / uitputtende zaterdag die je hebt gehad vandaag eigenlijk vooral lekker rustig aan doen. Toch heb je geen zin om de hele dag op de bank te gaan liggen, want daar word je ook weer zo sloom van. Nee, je wil wel de deur uit, maar voor een ontspannende en gezellige activiteit. Wat ga je dan doen? Brunchen natuurlijk!

Toen ik vorig jaar in Vancouver woonde ging ik bijna iedere zondag lekker in de stad brunchen. Zaterdagen waren voor hikes, skiën, uitstapjes of voor feestjes. Zondagen daarentegen, zondagen waren voor ontspannen. Valt het je op dat studeren niet in deze planning voor komt? Helemaal goed gezien, het leven van een exchange student. Goed, in Vancouver had je eindeloos veel brunch plekken en de stad trok er op zondagochtend dan ook collectief op uit om mimosa’s te drinken en eggs benedict of pancakes te eten. Al snel werd het mijn favoriete maaltijd van de week. Hier in Amsterdam is brunchen nog een stuk minder een ding, maar toch zie ik steeds meer brunchtentjes openen waar op de zondag rijen voor de deur staan – ook al zo’n Amerikaans recept, aan reserveringen wordt vaak niet gedaan omdat het toch wel vol loopt.

Omdat brunchen nu eenmaal gewoon de beste zondagochtend besteding ooit is, deel ik met jullie vandaag mijn drie favoriete brunchtentjes in Amsterdam! Eentje zal jullie wel bekend voor komen aangezien ik er zelf werk, maar hij kon gewoon niet ontbreken haha. Maar ook de andere twee zijn toppertjes! Mocht je jezelf een keer een weekendje in Amsterdam vinden, dan zijn dit drie uiterst geschikte plekken om je dag te beginnen.

Bakers & Roasters, Eerste Jacob van Campenstraat 54

brunch-001

Bron rechter foto

Bakers & Roasters is opgericht door twee vrienden, een uit Nieuw Zeeland en een uit Brazilië. Beide invloeden zijn sterk aanwezig op het menu: zo heb je een basic eggs benny, maar ook huevos rancheros met tortilla chips, bonen en salsa. Verder vind je hier natuurlijk verschillende Nieuw Zeelandse koffie variaties, zoals de Flat White en de Long Black. De verschillende wereldse invloeden maken Bakers & Roasters meer dan je alledaagse brunchtent – het is heart warming, niet perse in de zin van dat het zo lekker knus is, maar meer in de zin van dat je je hier even voelt alsof je naar een warmere plek getransporteerd wordt. Een kokosnoot water in je hand en het plaatje is compleet!

View Post

Hot-Spotting 4 collage

Afgelopen week kreeg Jikkie het telefoontje dat ze geslaagd was. Wat we deden die avond? Hetzelfde als wat we deden toen ik drie jaar geleden hoorde dat ik geslaagd was, namelijk eten bij Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord. Ik was er al drie jaar niet geweest, maar het was even leuk en vooral lekker als ik me kon herinneren. Genoeg reden voor een nieuwe ‘hot-spotting’!

View Post

Hot-Spotting 3 Collage

Van m’n ouders mocht ik een restaurant uit kiezen om te gaan eten op m’n verjaardag. Al snel kwam ik uit bij m’n twee favoriete keukens: Japans (Sushi dus) en Italiaans. Nu had ik eerder die week al sushi gegeten en vind ik sushi schransen ook niet echt super feestelijk, dus besloot ik al snel dat het een Italiaans restaurant moest worden. Alleen: welke? Kijk, nu kan je natuurlijk gewoon voor €5 pizza gaan eten bij Monte Verde, zoals ik vaak genoeg met plezier doe, maar als je een restaurant uit mag kiezen wil je toch wel een specialere optie. Na een paar blogs afgestruind te hebben kwam ik uit op Toscanini in de Jordaan. Het werd beschreven als een semi-chic restaurant met het beste Italiaanse eten van Amsterdam, een restaurant waar je weken van tevoren moet reserveren en wat leuk zou zijn voor speciale gelegenheden. Klonk perfect, en na even op de site gekeken te hebben kwam ik er al snel achter dat er nog een tafeltje voor vier was op 22 april. Zo gezegd zo gedaan, vandaag vertel ik jullie er meer over!

View Post