Big Little Lies

Ik bingewatch de laatste tijd eigenlijk niet zo heel veel series meer: ik heb gewoon geen shows die me voldoende boeien om er dagen in te steken, en als ik een keer zo’n serie vind is het vaak een relatief nieuwe met pas 10 afleveringen, zoals Netflix Original ‘The Crown,’ en dat voelt dan niet echt als een bingewatch. Waar ik de laatste tijd wél een handje van heb, is het vanaf aflevering één beginnen te volgen van een nieuwe serie. Ik weet niet of er dit jaar gewoon heel veel leuke nieuwe series starten of dat ik er beter op let dan eerst, maar This Is Us en Good Behaviour waren van de winter favoriet, Legion staat nog hoog op m’n lijstje, en gisteren ben ik begonnen aan een nieuwe topper: Big Little Lies.

View Post

gilmore-girls-ayitl-001

Dit jaar begon ik met het kijken van Gilmore Girls, voornamelijk uit nostalgie: ik was bezig met m’n scriptie en had echt even behoefte aan een lekkere serie om bij te ontspannen, en Gilmore Girls keek ik op de basisschool wel eens samen met m’n moeder. Een week nadat ik het afkeek kwam de serie op Netflix (hoezo matige timing, haha) en leek het alsof de serie nooit weggeweest was: zó veel mensen die ik ken keken het weer! Gilmore Girls is dus helemaal terug van weggeweest, en om het nog even compleet te maken kwam Netflix vorige week met een revival. Vier nieuwe afleveringen van anderhalf uur, tien jaar nadat de serie officieel was geëindigd. Nu ben ik heel blij dat ik voor m’n gevoel geen tien jaar op deze afleveringen heb gewacht maar slechts een paar maanden, want dat was eigenlijk al te lang. Afgelopen weekend keek ik alle vier de afleveringen samen met Margot (en een enorme hoeveelheid snacks, en een fles wijn) en vandaag ga ik jullie per afleveringen vertellen wat ik er van vond!

Even voor de goede orde: SPOILER ALERT. Als je A Year in the Life nog niet hebt gezien – verder lezen op eigen risico.

View Post

Jaren geleden schreef ik een artikel over mijn favoriete series. Niet van dat moment, maar van ‘all time.’ Maargoed, natuurlijk veranderen ook je all time favorieten op een gegeven moment. De series uit dat artikel keek ik óf af en ik kan me er nu te weinig van herinneren om ze tot favoriet te benoemen (Lost, Private Practice), óf ik kijk ze nog steeds en ik vind ze nog steeds leuk, maar ze behoren niet meer tot mijn favoriete series ooit (The Vampire Diaries). Tijd voor een update dus. Spoiler alert: twee series zijn hetzelfde gebleven en zijn dus echte ‘all time favourites,’ maar ik heb ook vier nieuwe exemplaren voor jullie. Het was trouwens zo moeilijk foto’s bij dit artikel te vinden, want ik vind van die ‘cast foto’s’ vaak zo lelijk en ongemakkelijk, haha! Oh well!

Friends

FRIENDS -- Season 2 -- Pictured: (l-r) Matthew Perry as Chandler Bing, Jennifer Aniston as Rachel Green, David Schwimmer as Ross Geller, Courteney Cox as Monica Geller, Matt LeBlanc as Joey Tribbiani, Lisa Kudrow as Phoebe Buffay -- Photo by: NBCU Photo Bank

Ik begin met de enige sitcom in dit artikel, en eigenlijk ook de enige sitcom die ik ooit van begin tot einde heb gekeken. Ik keek Friends altijd al wel eens random tussendoor, maar na m’n eindexamen van de middelbare school keek ik alle 10 (!) seizoenen achter elkaar en dat was de beste keuze ooit. Hoe langer je kijkt, hoe meer je er in gaat zitten, hoe meer je ook de ‘inside jokes’ begrijpt en hoe harder je moet lachen. Ook al heb ik dus inmiddels alles gezien, ik kijk het nog steeds heel graag! Even tussendoor, als ik behoefte heb aan een korte pauze en gewoon even wil lachen en m’n hoofd leeg wil maken. Zo knap dat deze serie al zo’n 20 jaar oud is, maar nog steeds gewoon echt hilarisch is. Tijdloos!

View Post

Downton Abbey

Zaterdagavond, half 11. De aftiteling van de series finale van Downton Abbey rolt over m’n tv scherm. Downton Abbey, de serie waar ik de afgelopen drie maanden van m’n leven in heb gestoken. Mijn ultieme relax momentje na een dag vol studeren, bijles geven en scriptie schrijven. Zo’n serie waar je de hele dag naar uit kunt kijken. En nu heb ik dus alle zes de seizoenen gekeken (vier staan er op Netflix, en toen was ik zo verslaafd dat ik van de anderen de dvd’s kocht) en zit ik misschien een heel, heel, héél klein beetje in een gat.

View Post

Story of my Week 95 012

Toen ik in Canada was, kreeg ik een berichtje van Jikkie. “Soesja, ik weet dat het daar heel leuk is en dat je hier niet kunt skiën, bergen kunt beklimmen, met schildpadden kunt zwemmen, walvissen kunt zien (en ga zo maar door), maar kom toch maar snel naar huis want we hebben sinds vandaag Netflix!!!” She knows me well, het feit dat we Netflix hadden maakte mijn terugkeer naar huis ietsje (een héél klein beetje) minder erg. Inmiddels heb ik al behoorlijk wat series op Netflix gekeken: Orange Is The New Black, Jessica Jones, Making a Murderer, Downton Abbey, het nieuwe seizoen House Of Cards… En dat bovenop de vele series die ik al heb gezien of een tijdje gevolgd heb. Ja, ik heb al behoorlijk wat gekeken, en nieuwe series vinden wordt steeds ietsje moeilijker. Gelukkig komen er ook telkens nieuwe bij en krijg ik vaak nieuwe tips. Vandaag, vier series op Netflix die ik nog graag wil zien!

View Post