Plog 14/03/2015: Happy Saturday, Lunchen bij SLA en Danswedstrijd

Plog Collage

Ik heb al zo’n half jaar niet geplogd, dus ik vond het weer eens tijd worden. Het woord blijft een verschrikking, maar het concept blijft super leuk! Vandaag laat ik jullie zien wat ik op zaterdag 14 maart allemaal beleefde. Ik had een relaxte ochtend, een lunchdate met Lisa bij SLA en ging naar Jikkie’s danswedstrijd in Badhoevedorp. Kijk mee naar mijn dagje in foto’s!

Plog 001

Goodmorning! Ik bedenk eindelijk een goed moment om te ploggen: als ik nog in bed lig. Normaal bedenk ik het me pas als de halve ochtend al voorbij is, en dan heeft het al geen nut meer. Ploggen it is dus!

Om 9 uur ben ik wakker en om half 10 sta ik op, tijd voor een relaxte ochtend in m’n Twinkelstar badjas.

Plog 002

Hee, de verpakking van Dorset is vernieuwd! Of het komt gewoon omdat ik een andere variant heb, maar volgens mij zijn ze nieuw.

Ontbijtje! Kwark met muesli en koffie. Ik drink eigenlijk geen koffie ‘s ochtends omdat ik daar al snel hoofdpijn van krijg, maar omdat je met ons apparaat niet maar één espresso kan zetten onthou ik m’n moeder van haar kopje koffie door er zelf geen te drinken (snap je?). Dus, ik offer me op :P

Plog 003

Kijk hoe leuk deze ‘latte art’ is! Ik kreeg vormpjes voor kerst en als je daar dan cacao door strooit, krijg je een soort van latte art voor amateurs.

Ik begin de ochtend rustig met Proefkonijnen op de bank. Ik kijk het niet meer op maandag omdat Grey’s Anatomy toch wel even voor gaat en doordat ik het zo druk heb de laatste tijd liep ik zo’n drie afleveringen achter, dus ik heb er even eentje ingehaald :) Heerlijk programma!

Plog 004

Tijd voor een tussendoortje: speltrijstewafels! Zó lekker, zit wat meer smaak aan dan gewone en ze vullen beter. Met pindakaas, ik dacht altijd dat ik dat niet lustte maar ben er laatst achter gekomen dat ik het super lekker vind. En thee.

Plog 005

Outfit of the day! Een zwart jurkje van Forever 21, spijkerblouse van H&M en chelsea boots van Sacha.

Op de fiets richting de stad. Na drie minuten wil ik eigenlijk al de tram pakken omdat het zo hard waait, maar omdat ik halverwege de route met Lisa heb afgesproken kan dat niet. Oke, ik ben diehard, we gaan door!

Plog 006

We gaan naar SLA! We waren er nog nooit geweest, dus we waren benieuwd. Eerst waren we bij de vestiging in de Westerstraat maar die zat helemaal vol, dus fietsen we door naar de Utrechtsestraat, waar gelukkig nog wel plek was.

Ik had een salade met spinazie, quinoa, broccoli, pompoen, aubergine, pompoen- en pijnboompitten en een hele lekkere dressing. Smaakte zó goed! En voor €8 krijg je een flinke kom die goed vulde, dus ik vind het ook zeker waar voor je geld.

Plog 007

We delen ook nog een vegan chococupcake met een basis van rode biet. Klinkt bijzonder, was héél erg lekker. En gezond!

En ik drink een cappuccino (tweede koffie op een dag terwijl ik er normaal maar twee per week drink, waar gaat het heen) met amandelmelk. Superlekker! We hebben uiteindelijk echt drie uur zitten kletsen, SLA is echt een gezellig tentje met heerlijk eten. Aanrader!

Plog 008

En weer op de fiets naar huis! Het regent, maar de wind heb ik gelukkig in de rug.

Of nu ja naar huis, naar de sportzaal in Badhoevedorp waar Jikkie’s danswedstrijd is. Deze prachtige stempel geldt als kaartje.

Plog 009

Leuk en aardig dat Jikkie hier danst hoor, maar danswedstrijden zijn zó vermoeiend. De muziek is vreselijk en de 90% van de tijd zit je te wachten. Maar als Jikkie moest dansen was het wel leuk!

Team Jikkie represent!!! Uiteindelijk werd ze negende met solo. Eerder die dag werd ze twee keer eerste, dus ik denk dat ik een negatieve invloed heb en maar niet meer ga kijken :’D

Plog 010

Weer thuis, alvast een beginnetje maken aan deze Plog met het album van Ed Sheeran op de achtergrond. Ik heb rustgevende muziek nodig na die danshal voor twee uur.

En ik eet alvast een krentenbol, want het is inmiddels acht uur en het duurt nog wel even voor we gaan eten want m’n vader is er niet en m’n moeder en Jikkie zijn allebei nog op de wedstrijd.

Plog 011

Kwart voor 9, eindelijk tijd voor eten, haha. Gelukkig had ik flink geluncht vanmiddag. Kliekjes it is, soep en pasta.

En toen stond ik op een stoel omdat m’n kat een muis had gevangen.

Plog 012

Yeah, we’re freaked out right now… Ik zal je de details besparen maar er bleef niet veel van de muis over en m’n vader was er niet dus er was grootse paniek :P

Rustig avondje op de bank, we keken nog een aflevering Proefkonijnen en toen nog een aflevering Gooische Vrouwen.

Plog 013

Rond een uur of 11 was ik vet moe (ik weet ook niet waarom) en ik moet de volgende dag productief zijn, dus tijd voor bed! Dit was even een ‘filler foto’, omdat ik anders niet nog een collage kon maken :P

Ik lees nog een hoofdstuk in Pride & Prejudice. Welke 19 jarige leest er nou weer classic novels op haar zaterdagavond? It’s me :P In ieder geval, ik ben hier al anderhalve maand in bezig en ik vind er eigenlijk niet veel aan, maar ik wil hem nu gewoon een keer uitlezen. Na een hoofdstuk vallen m’n ogen echt dicht en zeg ik 14 maart weer gedag!

5 Comments

 1. 17/03/2015 / 1:29 pm

  Ik hoor echt goede dingen over SLA en ik ben er dan ook erg benieuwd naar :D Dit klinkt wel als een super chille dag en I like the plog.
  Trouwens, waarom zeggen zoveel mensen rijstEwafels??? Het is toch echt gewoon rijstwafels…

 2. Marleen
  18/03/2015 / 8:31 pm

  Leuke plog! Rijstwafels met pindakaas zijn echt mijn verslaving van de afgelopen tijd, zo lekker!

 3. 19/03/2015 / 8:57 am

  Leuke plog! Die salade van SLA ziet er echt superlekker uit, ik wil daar altijd nog een keertje lunchen :inlove:

 4. 01/04/2015 / 10:26 pm

  Wat apart zo’n cupcake! De decoratie voor ‘amateurs’ ziet er wel superleuk uit hoor hihi!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *