10 Food Confessions

10 Food Confessions

Bij Annemerel zag ik de ’10 Food Confessions’ tag. Ze riep iedereen op om hem over te nemen en aangezien ik toch wel echt een beetje een foodie ben, besloot ik het te doen. Hier 10 dingen over eten die jullie (misschien) nog niet van mij wisten!

1. Ik lust geen avocado. There, I said it. Ik ben waarschijnlijk de enige op de wereld die niet mee gaat in de avocado-craze, maar nee, ik kan er niet van genieten. Kleine stukjes door een salade, in sushi of dingen zoals guacamole kan ik nog wel waarderen, maar mensen die avocado in stukken snijden en op hun brood doen… No thank you.

2. Mijn guilty pleasure is natuurlijk chocola, maar ik heb nog een andere guilty pleasure die misschien wat minder mensen zullen delen… IJs! Ik ben zó gek op ijs, ik denk dat ik een hele Ben & Jerry’s bak op zou kunnen als ik dat zou willen. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik weet wel dat een halve zonder moeite gaat… Mijn favoriete ijs is Ben & Jerry’s Cookie Dough en het extra pure ijs van IJscuypje in Amsterdam.

3. De echte koffieliefhebbers zullen misschien hun hoofd schudden als ze dit lezen, maar ik drink mijn koffie (cappuccino) het liefst met sojamelk. Net een beetje zoeter, ik vind het gewoon echt veel lekkerder dan normale melk! En aangezien het ook nog iets gezonder is, is dat mooi meegenomen. Mijn standaard Starbucks bestelling is dan ook een soy cappuccino.

4. Als ik uit eten ga of gewoon ergens ga lunchen, zoek ik bijna altijd van tevoren de menukaart op. Ik ben héél erg slecht in kiezen, en zeker als ik moet kiezen onder druk. Daarom bedenk ik het liefst van tevoren wat ik ga eten, zeker als ik bijvoorbeeld zoals bij SLA een eigen salade moet samenstellen. No way dat ik in een paar minuten uit al die verschillende opties een keuze heb kunnen maken!

5. Ik lust alleen gesmolten kaas. Iedereen kijkt me altijd aan alsof ik gek ben als ik dit zeg, want kaas op een tosti of door pasta vind ik hartstikke lekker, maar van het idee aan een broodje kaas word ik spontaan misselijk. Kaas door een salade of gewoon een blokje kaas krijg ik ook echt niet weg. Conclusie: ik lust alleen maar kaas als het is gesmolten. Hier vallen mozzarella en geitenkaas trouwens niet onder, dat vind ik heerlijk!

6. Ik eet en drink heel veel met koek- en speculaaskruiden. Vroeger was dit kaneel, maar ik ben er achter gekomen dat dit nog veel lekkerder is! Ik doe het op mijn koffie, door m’n bananenpannenkoeken, op stukjes appel, alles waar een normaal mens kaneel gebruikt ga ik voor de koek- en speculaaskruiden.

7. Wanneer ik op vakantie ga, vind ik het het allerleukst om van tevoren uit te zoeken waar ik wil gaan eten. Jullie hadden mijn hotspot lijstje voor Londen moeten zien… Winkels of andere attracties zie ik daar wel, maar wat eten betreft wil ik er zoveel mogelijk uit halen. Wat dat betreft ben ik dus wel echt een foodie!

8. Als ik wijn drink, drink ik bijna altijd zoete witte wijn. Waarschijnlijk rillen alle wijnkenners nu van afschuw, maar andere wijn krijg ik echt niet weg en eigenlijk word ik van zoete witte wijn nog steeds niet erg gelukkig. Doe mij maar een lekkere cocktail, Radler, Jillz of Corona. Toch probeer ik af en toe wijn te drinken, voor de classiness ;)

9. Ik zeg altijd dat ik geen moeilijke eter ben, maar het enige standaard broodbeleg dat ik lekker vind is Nutella. Natuurlijk kan ik ook genieten van een eitje, mozzarella/tomaat/pesto, BLT, geitenkaas, alle luxe sandwiches vind ik heerlijk. Maar als ik bij iemand thuis even snel een broodje eet en er is geen Nutella in huis zit ik toch altijd wel een beetje van… Help?

10. Als ik me niet goed voel, heb ik een standaard medicijn. Geen aspirine, geen gezond voedsel, maar… Chips en cola. Je kan het je misschien niet voorstellen, maar vooral als ik hoofdpijn heb, misselijk ben of me gewoon om welke reden dan ook niet goed voel, haal ik meteen een flesje cola en een zakje naturel chips. Werkt altijd!

En nu ben ik benieuwd, wat is jullie food confession?

14 Comments

 1. 10/05/2015 / 6:19 am

  Wat een leuke tag :) Ik kijk ook altijd van te voren naar de menukaart als we ergens anders gaan eten.

 2. 10/05/2015 / 8:53 am

  Ik vind deze tag zó leuk en grappig om te lezen! Ik heb hem toevallig ook vandaag ingevuld, haha.

  De menukaart van tevoren opzoeken doe ik ook heel vaak! En ik heb ook echt een standaard keuze (qua broodjes bijvoorbeeld carpaccio, gegrilde kip en caprese en anders neem ik gewoon een tosti of zo) omdat ik anders echt last krijg van keuzestress haha. Dat van kaas herken ik ook heel erg, maar ik kan kaas wel steeds meer waarderen, al helemaal sinds ik dus op de kaasafdeling heb gewerkt. Maar een plak op brood… brr! Dat van Nutella heb ik altijd met hagelslag en pindakaas. En cola is echt geweldig tegen hoofdpijn en misselijkheid. <3

 3. 10/05/2015 / 9:06 am

  Dit vind ik echt een hele leuke tag!
  Mijn confession is denk ik dat ik absoluut geen prik lust en er heel erg misselijk van word! Misschien meer een drink-confessie in plaats van een food confession, maar goed. :-)

  • 10/05/2015 / 12:16 pm

   Ah joh, drink confessions heb ik er ook gewoon bij gedaan :) Wel bijzonder is dat ja, dat hoor je ook bijna nooit!

 4. 10/05/2015 / 12:08 pm

  Ja! Ik zweer ook bij chips en cola als medicijn! Vroeger was dat het lichtpuntje als ik ziek op de bank lag, want dan mocht dat :)

 5. maud
  10/05/2015 / 10:07 pm

  Dat van die kaas heb ik ook. Gesmolten lust ik het. Maar gewoon zo echt niet. Wel mozarella, cream cheese en geitenkaas op een broodje

 6. 11/05/2015 / 7:35 am

  Haha dat van die menukaart opzoeken is best een goed plan. Ik weet nog dat we toen met Lisa bij de B&B zaten en tot twee keer toe de serveerster hebben verteld dat we er nog niet uit waren, oops. Wel jammer dat je geen avocado lust, want het kan zo lekker zijn. Maar ja.

  • 12/05/2015 / 4:00 pm

   Haha dat je dat zo specifiek hebt onthouden! Nouja, dat komt mij dus ongeveer altijd voor als ik niet bedenk wat ik van tevoren wil eten. Al ken ik de menukaart van B&B wel zo ongeveer uit m’n hoofd, dus die hoef ik niet op te zoeken!

 7. Inge
  11/05/2015 / 8:56 pm

  Ik herken me helemaal in je wijnverhaal! Ben ik toch niet de enige haha

  • 12/05/2015 / 4:01 pm

   Haha zeker niet! Een paar vriendinnen van me hebben het ook, dus als ik met hun ben hoef ik me niet te schamen :D Stiekem, diep van binnen, ben ik nog de 15-jarige die net begint met drinken, haha.

 8. 14/05/2015 / 2:20 pm

  Ohmygoood hoe kan je geen avocado lusten?! Hahaha. Leuk artikel!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *