2x Birthday Cakes: Carrot Cake and Strawberry Pie

Birthday Cakes

Als ik jarig ben is er één ding dat simpelweg niet kan ontbreken: zelfgebakken taart. Ik sta lang niet meer zo vaak in de keuken taarten te bakken als vroeger, maar het blijft wel één van mijn grote hobby’s en op mijn verjaardag moet er gewoon uitgepakt worden. Dit jaar maakte ik twee taarten: carrot cake (nadat ik hem vorig jaar maakte een instant classic!) en een aardbeien taartje. Iedereen nam een stukje van allebei, want niemand kon kiezen, haha! Ik moet zeggen, ze smaakten heel erg goed. Daarom kon ik jullie de recepten niet onthouden!

Carrot Cake

Wat heb je nodig voor de taart?

 • 420 gram geraspte wortelen
 • 310 gram bloem
 • 250 gram bruine basterdsuiker
 • Zakje bakpoeder
 • 200 ml milde olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
 • 4 grote eieren
 • Snufje zout
 • Kaneel naar smaak
 • Evt. handje rozijnen
 • Evt. handje walnoten

Wat heb je nodig voor de botercreme?

 • 200 gram Monchou (of andere basic roomkaas)
 • 230 gram poedersuiker
 • 200 gram zachte roomboter
 • Paar druppels vanille essence

Hoe ga je te werk?

Dit recept komt van Foodgloss dus allereerst: credits naar Frances! Het is een hartstikke makkelijk recept, het enige dat veel werk is is de wortels raspen. Maar als dat eenmaal klaar is, is het appeltje eitje! Je begint met het mixen van de eieren met de suiker. Hier doe je de olie, snufje zout en bakpoeder bij en vervolgens mix je stukje bij beetje de bloem er door. Voeg tot slot kaneel naar smaak toe (ik doe ongeveer een eetlepel, maar ik ben kaneel fan) en spatel de rozijnen, walnoten en wortelen er door. Schep het beslag in een springvorm van 24 cm doorsnee. Uurtje in de oven op 180 graden, en klaar is je cake!

Voor de botercreme mix je simpelweg de roomboter en de poedersuiker voor zo’n 5-10 minuten door elkaar, tot het een luchtig geheel vormt. Daarna mix je de monchou en vanille er doorheen. Verdeel deze creme over de bovenkant en eventueel de zijkanten van de taart (zorg er wel voor dat deze helemaal is afgekoeld, anders gaat je creme smelten!) en geniet!

Aardbeien Taart

Wat heb je nodig voor de taart?

 • 115 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 2 grote eieren
 • 115 gram boter
 • 115 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 1/2 theelepel vanille extract

Wat heb je nodig voor de vulling en topping?

 • 130 ml slagroom
 • 70 gram mascarpone
 • 350 gram aardbeien zonder kroontje (op twee na)
 • 1 theelepel rietsuiker
 • poedersuiker

Hoe ga je te werk?

Dit recept komt uit het boek Delia’s Cakes, en het was de eerste keer dat ik het probeerde. Een risico dus, maar ik vond hem superlekker! Heel fris, een goede afwisseling voor de herfstige worteltaart. Voor deze taart zeef je de bloem en bakpoeder in een kom en mix je dit simpelweg met alle andere ingrediënten. Doe dit in een springvorm van 20 cm en bak dit 30-35 minuten in een oven van 170 graden. Laat de taart helemaal afkoelen en snijdt hem dan horizontaal doormidden.

Voor de vulling klop je eerst de slagroom helemaal stijf. Meng hier vervolgens de mascarpone doorheen (het recept vraagt om double cream maar dat hebben we niet in Nederland, dus slagroom met mascarpone is een prima vervanger!). Doe de helft van de aardbeien met de suiker in een kom en pureer deze met een staafmixer helemaal fijn. Schep vervolgens het slagroom mengsel op de onderste taart helft. Leg hier de aardbeien op en giet het aardbeiensausje er overheen. Leg de bovenste taart helft er op, decoreer met een laagje poedersuiker en de twee overige aardbeien, die je bijvoorbeeld in vieren kan snijden.

Geniet er van! 

3 Comments

 1. 13/05/2015 / 6:33 am

  Oh well, wat zien deze taarten er lekker uit! Ik ben dol op carrot cake :)

 2. 13/05/2015 / 11:03 am

  Oeh, dat zie er goed uit! :hearts:
  Bedankt voor deze lekkere recepten!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *