The Movie Tag

Wanneer ik het de afgelopen jaren over films had, dan gaf ik daar altijd een disclaimer bij: ik was meer een tv serie meisje. Ik keek vroeger eindeloos veel films, maar met de jaren is dat veranderd in series, en weer later veranderde dat in Youtube. M’n concentratieboog werd waarneembaar korter, ik vond films echt gewoon te lang duren en kon me er niet op concenteren. Maar deze trend is een beetje omgedraaid, en sinds een tijdje ben ik weer helemaal weg van film! Toen ik op VERSUS A de movie tag tegen kwam, wist ik meteen dat ik deze in moest vullen. Deze tag staat op m’n lijf geschreven!

Movie Tag 001

1. Wat was de eerste film die je in de bioscoop zag en wat herinner je je van dat bezoek?

Kruimeltje, samen met m’n moeder! Ik herinner me er zelfs niks meer van, m’n moeder vertelt alleen altijd dat ik de hele film bleef roepen: “Wat is het gróóót!!!” De eerste keer dat Jikkie naar de film ging is overigens een veel grappiger verhaal. We gingen naar Kabouter Plop, en de afspraak was dat m’n vader met Jikkie naar buiten zou gaan als ze zou gaan klieren. De film was echter zó spannend dat toen Jikkie het een paar minuten voor het einde op een schreeuwen zette, m’n vader absoluut niet naar buiten wilde omdat hij zo graag de film af wilde zien :’D

2. Zijn er films waar je sterke herinneringen aan hebt die niet met de film te maken hebben (bijvoorbeeld iets wat gebeurde tijdens het film kijken)?

Best een lastige vraag, maar het eerste wat me te binnen schiet zijn de Twilight films. Oke, dat heeft wel met de films te maken, maar die hebben op alle fronten zo enorm mijn leven overheerst voor ongeveer een jaar, haha! Ik volgde alle websites die er over gingen, m’n kamer hing vol met posters, ik keek ieder interview met Robert Pattinson en ging naar de marathon in de bioscoop toen Eclipse uit kwam. Inmiddels heb ik niks meer met de films en kijk ik ze alleen nog soms als guilty pleasure.

3. Welke films hadden een grote impact op je en veranderde een (klein) deel van je kijk op het leven?

De eerste film die ik kan bedenken is Remember Me. Spoiler voor degenen die deze film nog nooit hebben gekeken: Robert Pattinson’s personage, Tyler, gaat aan het eind dood in de 9/11 aanslagen. Toen 9/11 gebeurde was ik 6 jaar, en pas toen ik deze film keek op m’n 15e besefte ik wat een enorm heftige gebeurtenis dat eigenlijk geweest was. Misschien een beetje stom, maar zo was het wel.

Movie Tag 004

4. Heb je troost films die je vaak kijkt als je in een bepaalde mood bent (bijvoorbeeld als je je verdrietig voelt of als je een gebroken hart hebt)?

Bridget Jones!!! Serieus, Bridget is mijn heldin. Het vrolijkt me nu al op dat mocht ik geen man vinden in m’n leven, ik in ieder geval iedere avond Bridget Jones kan kijken. Andere favoriete feel good films van me zijn Little Miss Sunshine, The Proposal, Grease, Legally Blonde en The Holiday.

5. Als er een film over je leven zou worden gemaakt, wat voor soort film zou het zijn en wie moet jou spelen?

Haaa, ik hoop natuurlijk dat mijn leven de ultieme romantische komedie wordt! En dan vooral het romantiek gedeelte, met een beetje komedie. Ik bedoel, wie gaat er nou weer zeggen dat zijn levensfilm een thriller of drama moet zijn? Ik bedoel maar. Verder wil ik wel gespeeld worden door Emma Watson, Keira Knightley, Emma Stone of Jennifer Lawrence. Niet dat zij nou echt op mij lijken, maar dat zijn m’n favoriete actrices. Oh, en Jikkie zegt altijd dat ik wel iets weg heb van Leighton Meester (vind ik zelf niet, maar groot compliment dus I’ll take it!), dus zij is ook wel een optie.

6. Welke bestaande film past het beste bij je?

Pfff, ik denk ook Bridget Jones, haha. Ik zie mezelf later wel met een bak ijs op de bank zitten en ‘All By Myself’ zingen. Jullie merken dat mijn hoop voor romantiek nogal klein is he? Al zou ik er geen problemen mee hebben als m’n leven een Crazy Stupid Love achtige wending zou krijgen (en ik ben natuurlijk Emma Stone in dit verhaal die een Ryan Gosling tegen komt in een bar, moge dat duidelijk zijn).

Movie Tag 002

7. Als je wist dat je morgen dood zou gaan, welke film zou je als laatste willen zien?

Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik een film zou gaan kijken. Maar dat is natuurlijk niet het antwoord dat ik moet geven op zo’n vraag als deze. Hmm, oke, dit klinkt waarschijnlijk lekker deprimerend, maar als ik zou moeten kiezen zou ik voor Titanic gaan. Mijn favoriete film ever!

8. Als je in de filmindustrie zou werken, wat zou je doen en waarom? (bijvoorbeeld regisseur, producer, acteur, cameraman, geluidsman, kostuumontwerper etc.

Ik zou niet zo nodig voor de camera hoeven staan en montage lijkt me ook niet echt iets. Ik zou wel scriptschrijver willen zijn! Dat lijkt me echt een hele toffe baan. Verder lijkt regisseur me ook wel heel gaaf. Oh, en volgens mij is het ook een baan dat je alle locaties voor een film uit mag zoeken. Dat lijkt me ook wel wat!

9. Wat is je favoriete film relatie en waarom?

Jack en Rose uit Titanic! Ik ben echt een wandelend cliché, maar mijn liefde voor die film is eindeloos. Maar dit is zo moeilijk, want Allie en Noah uit The Notebook, Hazel en Augustus uit The Fault In Our Stars, Katniss en Peeta uit The Hunger Games, Ron en Hermione uit Harry Potter, Robbie en Cecilia uit Atonement en eigenlijk nog veel meer verdienen ook een eervolle vermelding. Nope, ik kan niet kiezen, joe.

Movie Tag 003

10. Als je een film moest kiezen om samen met je geliefde te kijken, welke zou dat dan zijn?

Waarom moet deze tag zoveel nadruk leggen op liefde? #foreveralone. Nee, dit ligt er héél erg aan wat voor vriend ik later heb. Hopelijk is het er een met een beetje een goede filmsmaak, haha! Dan zou ik voor Oscar waardige films gaan, zoals The Imitation Game en Whiplash. Al moet hij goede komedies ook wel kunnen waarderen! Teveel romantiek zal ik hem niet aan doen, daar heb ik m’n girlfriends en m’n moeder voor, haha.

11. Hoe is de liefde voor film begonnen en hoe is het gegroeid?

Toen ik er achter kwam dat je films gratis op internet kon kijken of kon downloaden ging ik los. Ik begon vooral met het kijken van veel slechte romantische komedies, maar (mede door m’n ouders, thanks voor de goede opvoeding!) is mijn liefde voor film langzaam gegroeid en kijk ik nu heel veel verschillende films! Zoals ik in het begin van het artikel al aan gaf was er een moment dat ik liever series keek en m’n liefde voor series is absoluut niet opeens verdwenen, maar ik heb films wel weer opnieuw leren waarderen de laatste tijd.

12. Als je een karakter uit een film kon kiezen als je echtgenoot, wie zou het zijn en waarom?

M’n antwoorden zijn zo eenzijdig en dat komt mede doordat ik kiezen veel te moeilijk vind. Maar ik ga weer voor Titanic, namelijk Jack Dawson. Jonge Leonardo DiCaprio met die prachtige blauwe ogen, doe mij maar!!!

13. Hoe heeft de liefde voor film je veranderd in een film blogger?

Ik ben geen film blogger, maar vind het wel erg leuk om over films te schrijven. Dat komt vooral omdat films af en toe echt een enorme impact kunnen hebben op mijn leven, en dat moet ik soms gewoon kwijt! Familie en vrienden worden soms helemaal gek omdat ik maar doorratel over bepaalde films en ze er meestal niet zo’n boodschap aan hebben (ik heb m’n ouders al 100 keer verteld dat ze The Imitation Game moeten kijken en zeg tegen ongeveer al m’n vriendinnen dat Atonement zo’n prachtig romantisch drama is, maar tot dusver wordt er geen waarde gehecht aan mijn mening :P) dat ik het dan maar gewoon op m’n blog dump. Hopelijk vinden jullie het wel leuk :D

Wat is jouw favoriete film?

7 Comments

 1. 24/05/2015 / 7:25 am

  Wat een leuke tag. Met jouw liefdesleven komt het echt wel goed hoor! Ik kijk niet heel veel films, maar kan er toch wel van genieten als ik kijk :) ik weet nooit wat m’n favoriete film is… The notebook?

 2. 24/05/2015 / 8:05 am

  Leuke tag, ik vind Kruimeltje echt een leuke film! Leonardo Di Caprio in de Titanic is ook echt leuk om naar te kijken haha :)

 3. 24/05/2015 / 8:59 am

  Leuke tag, volgens mijn was Kabouter Plop ook de eerste film waar ik naartoe ging ik de bioscoop. Misschien is dat wel dezelfde film als in jouw verhaal, want ik ben toen huilend en gillend de bioscoop uit gedragen omdat ik het zo eng vond. :’)

  • 24/05/2015 / 2:47 pm

   Hahaha dat zou heel goed kunnen! Super grappig!

 4. 24/05/2015 / 10:11 am

  Wat een leuke tag! Deze heb ik nog niet eerder voorbij zien komen. :-)
  Mijn favoriete film is denk ik The Fault In Our Stars of Silver Linings Playbook – maar ik kijk bijna geen films, haha.

 5. 24/05/2015 / 2:37 pm

  Ik kijk echt nooit films, haha. Ik ga echt twee keer per jaar naar de bioscoop (naar de nieuwste THG en de John Green-film, oei) en soms kijk ik een romantische komedie of huilfilm als ik daar zin in heb… ik hou me er echt totaal niet mee bezig en daarom weet ik ook nooit welke film ik moet kijken als ik er een wil kijken (meestal ben ik zo lang bezig met een film zoeken dat ik geen zin meer heb om er een te kijken). Jouw blogposts zijn juist wel handig want daardoor krijg ik weer een beetje een idee over wat voor films ik kan kijken, haha.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *