Semester Abroad: Selected My Courses!

UBC

Bron foto

De meest gestelde vraag die ik krijg over mijn semester in het buitenland is “Wat ga je daar dan studeren?” Degenen die een beetje iets van het Amerikaanse systeem weten, weten ook dat je daar niet echt ‘studies’ hebt zoals in Europa. Je hebt wel majors, maar het zijn voornamelijk een hoop losse vakken die je kan kiezen. Zo moest ik dus ook een eigen vakkenpakket samenstellen, een beetje mijn eigen minor dus! Omdat ik deze vraag zo vaak krijg en nu officieel ingeschreven sta voor de vakken die ik daar ga doen, leek het me leuk er over te schrijven!

Van tevoren moest ik tien vakken opgeven, en UBC zou me dan in vijf vakken inschrijven. Natuurlijk ging dat weer allemaal fout (ik vraag me af welke universiteit zijn administratie wel op orde heeft, als het op de #33 van de wereld nog steeds een rommeltje is) en kwam ik er achter dat ik maar vier vakken had gekregen. Gelukkig lukte het mijzelf om me voor die vijfde in te schrijven en nog een beetje te sleutelen aan m’n rooster, dus uiteindelijk is het allemaal goed gekomen!

Van tevoren had ik ongeveer een gelijk aantal history, politics en writing courses opgegeven. Het lot wil dat ik nu uiteindelijk vooral courses ga volgen die gaan over schrijven en literatuur – misschien een aanwijzing van het universum dat ik toch iets met journalistiek moet gaan doen? In ieder geval, de vakken die ik ga volgen zijn de volgende:

Introduction to Writing for the New Media. Dit vak stond bovenaan mijn top 10, dit vak gaat namelijk over schrijven voor de media: podcasts, blogs, websites, helemaal iets voor mij dus! Ik bedoel, ik blog al zes jaar, en het lijkt me te gek om later bij een online tijdschrift of krant te kunnen werken. Dit vak moest ik dus echt volgen! Ik hoop echt dat ik dit een beetje kan toepassen en dat het niet te abstract is, maar de beschrijving klinkt hoopvol.

Introduction to Creative Writing. Deze had ik als ‘alternatief’ voor het vorige vak, maar ik doe ze nu dus allebei. Ach, niet erg! Bij Creative Writing gaat het om alle vormen van schrijven, van fictie tot scripts en van poëzie tot songteksten. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe leuk ik sommige delen van dit vak ga vinden (poëzie…) maar ik denk wel dat het heel leerzaam is en ik er ook voor mijn site veel aan kan hebben!

Literature in the United States. Toen ik zag dat ik dit vak had gekregen had ik eerlijk gezegd even een “Ooh ja, waarom heb ik dit ook alweer opgegeven?” moment. Maar ik was bijna Engels gaan studeren en eigenlijk lijkt het me heel interessant! Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel heb opgezocht hoeveel boeken ik hiervoor moet lezen, maar het zijn voornamelijk korte stukken. Het enige hele boek dat je moet lezen is The Great Gatsby en laat dat nou net een van mijn lievelingsboeken zijn! Komt goed dus, dit vak.

Issues in International Security. Dit jaar wilde ik een keuzevak volgen over terrorisme, helaas zat dat in ongeveer drie seconden vol en lukte het me niet om me er voor in te schrijven. Gelukkig lijkt dit vak op UBC ook wel aan mijn verwachtingen te voldoen, het gaat namelijk over allerlei problemen van terrorisme tot klimaatverandering. Ik ben benieuwd! Dit is mijn enige 300-level vak (de rest is 100 of 200) en dus het moeilijkst op mijn lijstje.

Contemporary Issues in a Historical Perspective. Dit leek me een mooie aansluiting op het vorige vak! Ook vind ik geschiedenis vaak wel heel interessant en komt dat op mijn studie toch wel weinig terug (twee vakken, terwijl ik echt al vier vakken over economie heb gehad). Dit is overigens het enige vak waarbij ik een ‘discussion’, oftewel een werkgroep heb. Aan de ene kant jammer dat ik weinig in kleine groepen zit, aan de andere kant chill omdat ik niet zoveel contacturen heb en dus veel tijd over heb om leuke dingen te doen, hopelijk!

Ik hoop dat jullie een beetje een beter beeld hebben bij wat ik in Canada ga studeren! Nu ik mijn vakken weet, heb ik er weer nog meer zin in :)

5 Comments

 1. 23/06/2015 / 6:57 am

  Heel erg gaaf! Heel leuk om te zien wat je nu echt gaat studeren daar. Ik heb ook even in de USA op school gezeten, in de buurt van Phoenix, en had ook een soortgelijk vak: Introduction to writing in a media surrounding (ofzoiets). Hartstikke leuk!

 2. 23/06/2015 / 8:28 am

  Wat een leuke vakken! Ik doe een Communicatie- en Informatiewetenschappen; dat is eigenlijk taalkunde gecombineerd met journalistiek. Die vakken die jij gaat volgen zijn dan ook echt jaloersmakend voor mij haha, net als die foto, wat een plaatje!

 3. 23/06/2015 / 10:46 am

  Oeeeh zo spannend dat je naar het buitenland gaat! Ik ga over een jaar waarschijnlijk een halfjaar in het buitenland studeren maar dat voelt echt nog als héél ver weg, omdat ik er nog niks voor geregeld heb enzo. Heeel veel plezier vast, ik denk dat het echt een hele toffe ervaring is!

 4. 23/06/2015 / 10:55 am

  Ah, wat een onwijs gave vakken! :)
  Dit lijkt me echt heel erg tof om te mogen doen. Je gaat er vast veel plezier aan beleven.
  Liefs

 5. 24/06/2015 / 6:11 pm

  Wat een gave vakken, het lijkt me erg leuk om die vakken te gaan volgen, ik denk dat je geen spijt gaat krijgen van je keuzes :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *