Off to Vancouver!

 

Vandaag is het dan zo ver… Ik vertrek voor vier maanden naar Vancouver! Besef ik het al een beetje? Eigenlijk niet, maar aan de andere kant gieren de zenuwen al door m’n lijf. De afgelopen weken had ik het allemaal aardig onder controle, maar gisteren merkte ik toch wel dat ik aardig gespannen was en kon ik met moeite een hap door m’n keel krijgen.

Maar naast zenuwen (die, ik moet het toegeven, op dit moment een beetje overheersen), heb ik er ook héél erg veel zin in! Voor een langere tijd wonen in het buitenland is al mijn droom sinds ik een jaar of 16 ben, en nu gaat deze droom eindelijk werkelijkheid worden. En dan wel in Vancouver, volgens velen één van de fijnste steden van de wereld! Ook over de universiteit en de omgeving hoor ik heel veel goeds, dus eigenlijk kan het niet anders dan geweldig worden.

Laat ik jullie eerst nog even mee terug nemen naar de afgelopen paar dagen. Die stonden in het teken van quality time met vriendinnen en familie, en het regelen van de laatste dingen. Vrijdagavond had ik een klein afscheidsetentje voor vriendinnen. Het weer was heerlijk en ik maakte taart met maple syrup als hoofdingrediënt – kon niet beter! Toen ik iedereen gedag zei besefte ik nog niet helemaal dat ik iedereen vier maanden niet ging zien. Dat drong in de loop van het weekend wel iets meer door. Gisteren heb ik uitgebreid gegeten met m’n ouders, zusje en oma, en morgen is het ook tijd om hun gedag te zeggen. Ik ben nog nooit langer dan 10 dagen van huis geweest en ben redelijk hecht met m’n ouders en vooral met m’n zusje, dus dat wordt wel heel erg gek denk ik!

Dan, het regelen van de laatste dingen en vooral: het inpakken. Oh. Mijn. God. Meerdere keren ben ik m’n ‘cool’ verloren tijdens het pakken van m’n koffer. Wat een drama! Eerst kon m’n koffer niet dicht, toen verplaatste ik spullen naar een handbagagekoffer maar was m’n koffer nog steeds te zwaar, toen kon m’n handbagagekoffer weer niet dicht en net toen ik alles gepakt dacht te hebben zag ik m’n hardloopschoenen nog op de grond staan. Daarnaast moesten er ook nog allemaal cadeautjes bij. Ik word een beetje een pakezel en denk dat ik maar een extra grote koffer ga kopen voor terug (en daar dan maar voor betaal), want ik kan volgens mij niks meer bijkopen in Canada. 23 kg ruimbagage is ook echt te weinig! En alles zit propvol.

Ik vlieg vandaag om 13:00 en zal om 23:00 Nederlandse tijd en 14:00 Canadese tijd aankomen. Ik hoop dat het allemaal vlot verloopt tijdens de vlucht en op het vliegveld, en dan is het daarna tijd om in te checken in ons hostel (wat echt het party hostel van Vancouver schijnt te zijn, dus dat wordt leuk, maar ook wel interessant voor 11 nachten lang) en misschien al een beetje de stad te verkennen. Op 5 september kan ik dan eindelijk mijn kamer op de campus in en dus ook eindelijk m’n koffer uitpakken – ik heb er nu al zin in.

Jep. Morgen ga ik het echt doen: verhuizen naar Vancouver. Voor vier maanden. Aan de ene kant niet heel lang, aan de andere kant toch weer best een dingetje. Maar wees niet getreurd, ik ga jullie allemaal op de hoogte houden! Hoe?

 • Story of my Semester Abroad: vanaf nu komt er iedere maandag de Canada versie van de ‘Story of my Week’ online, de Story of my Semester Abroad! Over de eerste maandag kan ik nog niks beloven omdat ik dan nog in het hostel zit, maar als ik eenmaal geïnstalleerd ben op de campus ga ik echt m’n best doen om dit iedere week te maken. Voor mezelf, voor het thuisfront, en voor jullie trouwe lezers! De titel is helaas niet bijster origineel want ik had echt geen inspiratie, dus als iemand iets leukers kan bedenken, be my guest!
 • Fotoverslagjes van weekendjes weg, hotspot artikels en misschien wel filmpjes! Als ik inspiratie heb voor extra artikelen zullen die zeker verschijnen. Ik wil sowieso een weekend skiën in Whistler, een keer naar Vancouver Island en Seattle bezoeken, dus misschien dat daar wel aparte artikelen over zullen verschijnen. Ik ga mijn best doen!

Mijn blog wordt dus behoorlijk Canada-style de komende 4 maanden, ik denk (en hoop!) eerlijk gezegd dat ik niet veel tijd zal hebben om tussendoor nog ‘normale’ blogposts te schrijven. Dashing Days wordt dus nog meer een ‘online dagboek’ dan het al was, ik hoop dat jullie het leuk gaan vinden!

En dan is het nu tijd om een einde te breien aan dit laatste artikel vanuit Nederland. I’ll see you guys on the other side!
 

9 Comments

 1. Catharina
  25/08/2015 / 8:37 am

  super leuk en echt spannend zeg! Echt heel veel plezier (:

 2. 25/08/2015 / 9:00 am

  Super gaaf! Heel erg veel plezier en succes waar nodig. :)

 3. 25/08/2015 / 9:11 am

  Goede reis. Ik ben benieuwd naar al je verhalen. En succes met de studie.

 4. Bler
  25/08/2015 / 9:56 am

  Fijne reis en veel plezier!

 5. Josephiny
  25/08/2015 / 11:35 am

  Hartstikke leuk voor je!
  Hopelijk kun je veel blogposts doen, kunnen we lekker meegenieten van je avontuur ;)
  succes, en veilige vlucht alvast gewenst.

 6. Desiré
  25/08/2015 / 3:10 pm

  Veel plezier en succes!

 7. Debora
  25/08/2015 / 4:16 pm

  Whieeh, goede reis en veel plezier alvast, ik ben benieuwd naar de blogs!!

 8. 01/09/2015 / 6:28 pm

  Ik vind ‘Story of my Semester Abroad’ juist leuk klinken door de alliteratie :)
  Goede reis en ik kijk uit naar je verslagjes!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *