Story of my Semester Abroad #3: Garden Party, Homecoming & Grouse Mountain

Story of my Semester Abroad 3 Collage

Mijn derde week in Vancouver en daarmee mijn eerste lesweek zit er op! Maaike had me gewaarschuwd dat rond week drie je dip zou komen, maar dat valt tot nu toe nog reuze mee. Misschien omdat de eerste anderhalve week meer een soort vakantie was en mijn dip pas komt als ik ook daadwerkelijk drie weken op de campus woon… Maar daarover rond die tijd meer. Tot nu toe gaat het allemaal nog hartstikke goed, ik doe belachelijk veel (zeker voor mijn doen, thuis doe ik denk ik ongeveer 10% van wat ik hier doe in een week) en het schrijven van dit fotoverslagje deed me dan ook echt weer even beseffen wat een superleuke dingen ik heb meegemaakt. Jullie lezen er vandaag weer alles over!

Story of my Semester Abroad 3 001

Maandag overdag stond vooral in het teken van m’n leven hier een beetje op orde brengen (boodschappen doen, dat soort dingen) maar ‘s avonds was het tijd voor een evenement waar ik al een tijdje kaartjes voor had: de Garden Party! Dit feest werd gehouden op de UBC Farm en was echt fantastisch. De dress code was semi formal dus iedereen zag er supermooi uit, er was een live band en de aankleding was super schattig. Het voelde net alsof ik in een aflevering Hart of Dixie was beland!

Story of my Semester Abroad 3 002

Het drankje van de avond was cider, iets wat ik hier sowieso heel veel drink (het Canadese merk Okanagan is echt superlekker). Ik krijg er wel snel buikpijn van, maar het smaakt me veel beter dan bier, haha.

Story of my Semester Abroad 3 003

Met m’n chicas Maaike en Anouk! Dit is nu al één van m’n favoriete Canada foto’s, ik heb hem als achtergrond op m’n telefoon en iedere keer dat ik er naar kijk word ik er weer helemaal vrolijk van :)

Story of my Semester Abroad 3 004

Dinsdag was het tijd voor de officiële introductiedag, Imagine Day. We hadden inderdaad maar één dag, al worden er in de eerste twee weken wel heel erg veel feesten gegeven en andere dingen georganiseerd. Imagine Day zelf was helaas wel een beetje saai, haha.

Story of my Semester Abroad 3 005

Eerste kopje Tim Hortons koffie! Helaas vonden Olivia (een meisje uit Australië uit m’n Imagine Day groepje) en ik het allebei niet echt te drinken. Het was wel goedkoop :P

Story of my Semester Abroad 3 006

Aan het eind van Imagine Day kon je langs Main Mall op de campus lopen om op de hoogte te raken van alle clubs die ze hier hebben. Dat zijn er dus echt belachelijk veel, er is zelfs een zwerkbal team (lees: mensen rennen rond met bezemstelen tussen hun benen en één iemand in een geel hesje is de snaai). Ik moest er wel een beetje om lachen.

Story of my Semester Abroad 3 007

First home cooked meal in Canada! Pasta kip pesto, nu al een succes recept.

Story of my Semester Abroad 3 008

De campus van UBC zou echt zo in een film voor kunnen komen (sterker nog, er worden hier heel veel films opgenomen, één er van is 50 Shades of Grey). Zó mooi!

Story of my Semester Abroad 3 009

En wie kan nog meer zeggen dat de campus van zijn universiteit een eigen strand heeft… Wreck Beach is een ‘clothing optional’ strand wat wel een beetje interessant is, maar het is er wel heel erg mooi!

Story of my Semester Abroad 3 010

Het was afgelopen week super lekker weer en na de eerste lessen te hebben overleefd (ik heb inmiddels alweer een vak gewisseld, maar verder bevalt alles me goed!) sloten we met een grote groep de week af op Kitsilano Beach.

Story of my Semester Abroad 3 011

Maaike, Patrick en ik haalden een Potato Tornado. Wat een uitvinding, haha!

Story of my Semester Abroad 3 013

Loving life!

Story of my Semester Abroad 3 014

Leventje hoor! We bleven hangen tot zonsondergang, en het was echt heerlijk.

Story of my Semester Abroad 3 015

Daarna gingen we met een hele grote groep naar een huisfeestje in de andere residence waar heel veel exchange students wonen en eindigden we met een iets (veel) kleinere groep weer op het strand. Goede avond! Inclusief prachtige selfies in het UBC teken (dit was de enige nog een soort van toonbare foto, dat zegt wel weer genoeg denk ik).

Story of my Semester Abroad 3 016

Dit is de lobby van Walter Gage, het gebouw waar ik in woon. Het voelt inderdaad een beetje alsof ik in een hotel woon, kijk nou! Helaas zijn de kamers wel wat minder fancy dan een hotel hoor, haha.

Story of my Semester Abroad 3 017

Zaterdag was het tijd voor… Homecoming! Dit associeerde ik eigenlijk met een soort van prom-achtig feest, maar betekende dat het football team van UBC (de UBC Thunderbirds) voor het eerst zou spelen. Het was een enorm evenement en deze ‘Hard Lemonade’ (oftewel vodka met limonade) ging er prima in.

Story of my Semester Abroad 3 018

Goooooo Thunderbirds!!! Iedereen was in het blauw en de face paint kon natuurlijk niet ontbreken.

Story of my Semester Abroad 3 019

De sport zelf was op zich wel leuk om te zien maar was wel enorm langdradig: de wedstrijd duurde in totaal 3 uur. En ik vind een voetbalwedstrijd al lang duren, haha! De Thunderbirds wonnen wel met 27 – 20, dus de avond was goed!

Story of my Semester Abroad 3 020

En daarna was het natuurlijk tijd voor pizza!

Story of my Semester Abroad 3 021

Weer lekker veel eten, haha. Zoals jullie zien ben ik nog steeds lekker op weg om een dikke Amerikaan te worden. Ik at deze week ook mijn eerste Tim Hortons donut, en hij was belachelijk lekker én goedkoop: $1, oftewel €0,67. Doe je het in Nederland niet voor volgens mij, haha!

Story of my Semester Abroad 3 022

Zondag ging ik met Maaike en Anouk Grouse Mountain beklimmen. Altijd een goed idee na twee dagen alcohol drinken. Je moest bijna 1000 meter stijgen in een wandeling van 3 kilometer. Iedereen die een beetje wat van wandelen af weet, weet dat dat toch wel vrij pittig is. We gingen dan ook helemaal kapot haha, maar kregen het toch voor elkaar de tocht in 1 uur en 37 minuten af te leggen!

Story of my Semester Abroad 3 023

En het uitzicht was het waard! Op de foto zie je het niet zo heel goed, maar in het echt kon je heel goed downtown Vancouver zien liggen. Super gaaf!

Story of my Semester Abroad 3 024

Recovery meal… Rechtsboven zie je poutine, oftewel patat met kaas en jus, een echte Canadese specialiteit. Ik vond het… Niet zo lekker.

Story of my Semester Abroad 3 025

Vervolgens liepen we nog door (alsof we nog niet kapot genoeg waren, haha) naar een dam. Anouk was hier vijf jaar geleden al geweest en herinnerde zich dat het heel mooi was. Het was het zeker waard, en het leverde dit soort mooie plaatjes op!

Story of my Semester Abroad 3 026

En ik sluit af met deze levenswijsheid. Agree completely! Momenteel lig ik samen met Maaike uitgeteld op de bank, Maaike maakt een opdracht voor Spaans en ik tik dit artikel terwijl ik de soundtrack van Begin Again luister. Ultiem relax moment! Voor aankomende week heb ik eerlijk gezegd nog niet heel veel plannen, behalve dan dat Anouk en ik minstens vier dagen gaan sporten. Alle groepslessen in de uni gym zijn deze week gratis, en daar moeten we natuurlijk even gebruik van maken! Ook is er deze week elke dag gratis pancake ontbijt, dus dat heft elkaar mooi weer op. Jullie kunnen er volgende week alles over lezen!

8 Comments

 1. 14/09/2015 / 6:38 am

  Ik vind dit zooo ontzettend leuk om te lezen! Heb je misschien ook een snapchat (om je nog verder te stalken hahaha wat erg)

  • Soesja
   14/09/2015 / 7:12 am

   Bedankt Lisa :) Ik heb wel Snapchat (Soesjaa) maar doe er eerlijk gezegd niks mee!

 2. 14/09/2015 / 8:34 am

  Aaah zo leuk dit! Het kriebelt bij mij nu al ontzettend om een semester abroad te gaan. Helaas moet ik nog een jaartje wachten, haha.

 3. Josephiny
  14/09/2015 / 12:53 pm

  vet handig dat je ook een mini supermarkt hebt in je gebouw ;) :)
  ben benieuwd naar je volgende blogpost, veel plezier !!!!

 4. 14/09/2015 / 2:27 pm

  Omg, Dreamlife much! Ik vind het echt super leuk om je verslagen te lezen, en ook zo leuk voor je dat je je zo goed vermaakt daar :) En al dat eten… wow! Volgens mij kan je dan inderdaad wel wat sportlesjes gebruiken haha.

 5. 14/09/2015 / 10:11 pm

  Wat leuk om te lezen en jeetje wat doe jij veel! Die uitzichten zijn het inderdaad helemaal waard:)

 6. Margot
  16/09/2015 / 1:49 pm

  Pfff ik word echt veel te jaloers van het lezen van je posts, maar wel super leuk om te lezen! Living the dream jij ;)

 7. Jikkie
  17/09/2015 / 4:40 pm

  kan ik me inschrijven voor zwerkbal dat ik gewoon heen en weer vlieg voor de trainingen? nice.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *