Story of my Semester Abroad #18: Last Exams, Whistler & Going Home

Story of my Semester Abroad 18 collage

Hij heeft even op zich laten wachten, maar vandaag is het tijd voor de laatste Story of my Semester Abroad… Ever. De afgelopen blogposts schreef ik knus vanaf m’n kleine kamertje op de campus, deze schrijf ik bij m’n ouders thuis op de bank. Het hele semester voelt echt alweer als een soort van droom, maar laat ik mijn filosofische overwegingen even voor me houden – die komen nog wel een keer, als ik een reflectie post over de afgelopen vier maanden ga schrijven. Vandaag hebben jullie echter eerst nog de laatste foto’s van me tegoed, van mijn laatste vijf dagen in Vancouver.

Story of my Semester Abroad 18 001

Het was een week vol met afscheid nemen, waaronder van ons lieve Japanse huisgenootje Kaho. We maakten nog even deze selfie.

Story of my Semester Abroad 18 002

Ook was het tijd om in te pakken, op zich best een goede manier van studieontwijkend gedrag. Toch wel gek, al mijn spullen van de afgelopen vier maanden in twee koffers en een rugzak.

Story of my Semester Abroad 18 003

Maandagavond gingen we met een grote groep nog een laatste keertje uit eten bij Local in Kitsilano. Was een hele gezellige avond, en de burgers smaakten goed!

Story of my Semester Abroad 18 004

Met Maaike, Anouk en John!

Story of my Semester Abroad 18 005

De volgende dag was het na m’n tentamen toch echt tijd om gedag te zeggen tegen m’n kamer, m’n sleutel in te leveren en te vertrekken naar Whistler. Ook al was het uitzicht niet wat ik gehoopt had (hallo, bomen), ik heb een fijne tijd gehad in dit kleine kamertje!

Story of my Semester Abroad 18 006

Ik sprak nog even met Anouk en Wietse af in het centrum van Vancouver voordat m’n bus ging en we besloten nog één laatste toeristische highlight mee te pakken, namelijk de Vancouver Lookout Tower. We dronken wat in de bar en genoten ondertussen van het uitzicht terwijl het restaurant langzaam ronddraaide. We zagen alles waar we de afgelopen maanden waren geweest en werden wel een beetje nostalgisch, haha!

Story of my Semester Abroad 18 007

En toen… Was ik in Whistler! Ik was eerder dit semester natuurlijk al een dagje gaan skiën op Cypress, maar Whistler was het echte werk. Het gebied was enorm en we hadden twee dagen om het te verkennen, dus let’s go!

Story of my Semester Abroad 18 008

De zon scheen helaas niet volop maar het was als nog echt zó fijn. Ik ben echt een beetje fan geworden van skiën, ik wil weer!

Story of my Semester Abroad 18 009

Killing it, haha!

Story of my Semester Abroad 18 010

En ‘s avonds was het natuurlijk ook tijd voor de après ski! Na twee dagen skiën en twee avonden après ski was ik zo 100% gebroken, dat het me echt ontgaat hoe mensen dit een week lang volhouden. Maar het was wel heel erg leuk!

Story of my Semester Abroad 18 011

Één van mijn favoriete foto’s van Canada. Ik skiede langs dit prachtige uitzicht en besloot op Maaike te wachten voor een kleine foto shoot, met dit resultaat. Love it!

Story of my Semester Abroad 18 012

Still killing it! Na drie dagen ging het skiën echt best wel prima, de groene pistes (wat blauw is in Europa volgens mij, het systeem is in ieder geval iets anders) kon ik met gemak af en de blauwe pistes (wat rood schijnt te zijn in Europa, maar pin me er niet op vast) durfde ik ook aan, al ging ik dan wel elke paar minuten op m’n bek, haha. Ach, een prima score na drie dagen! Als ik nog een keer ga wil ik zeker lessen!

Story of my Semester Abroad 18 013

Whistler, you’re a beauty!

Story of my Semester Abroad 18 014

Van de avonden heb ik verder niet zoveel foto’s, maar een korte samenvatting: lege après ski bars, slechte christmas eve feestjes, hot tubs, en dat soort praktijken. Ik heb me in ieder geval kostelijk vermaakt! Vrijdagochtend was het dan echt weer tijd om naar huis te gaan, Maaike en ik hadden er niet bijzonder veel zin in…

Story of my Semester Abroad 18 015

Door een fijne samenloop van omstandigheden kwam ik op een Economy Comfort stoel terecht, waardoor ik superveel beenruimte had. Daar was het fijne van de terugvlucht dan ook wel mee gezegd, ik was misselijk, het eten was vies, het was heet, de films waren saai en ik kon niet slapen. Conclusie: ik was blij toen ik na negen uur weer op de grond stond.

Story of my Semester Abroad 18 016

Afschuwelijke foto, maar yesss, I’m back! Helaas had m’n koffer er nog niet zo heel veel zin in want die was nergens te bekennen, maar gelukkig werd die die avond nog geleverd. En jep, nu ben ik dus weer thuis! Het is fijn om weer thuis te zijn, maar toch ook wel heel gek en stiekem heb ik wel een beetje heimwee. Gelukkig heb ik nog even vakantie voor het echte leven weer gaat beginnen!

Tot zover – de stories of my semester abroad! Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze serie, en bik ben van plan in 2016 gewoon weer lekker te gaan bloggen over van alles en nog wat. Ik moet toch ergens m’n tijd mee vullen nu ik in het weekend niet meer kan gaan hiken, brunchen of skiën ;)

9 Comments

 1. 01/01/2016 / 10:18 pm

  Ah wat leuk om deze avonturen te lezen. Dat moet wel heel bijzonder geweest zijn. Nu krijg ik ook kriebels om te gaan skiën!

 2. 01/01/2016 / 10:23 pm

  Ik heb misschien niet op al je blogjes gereageerd maar ik vind het echt jammer dat deze serie afgelopen is! Maar ja, dat is natuurlijk niet te vergelijken met hoe jammer jij het waarschijnlijk vindt dat je weer thuis bent, haha.

  Volgens mij heb je echt het meeste uit je tijd daar gehaald en ik hoop dat je de rest van je leven met een blij gevoel mag terugkijken op deze periode, en dat je after-exchange dip niet te erg is.

  PS: ik zit nu in mijn application process en ik weet wel voor een groot deel zeker dat mijn eerste keuze Canada wordt. Geen Vancouver want daar hebben we geen partner helaas maar ze hebben wel andere leuke universiteiten. Ik denk dat jouw blogjes daar wel een beetje aan bijgedragen hebben ook al ga ik dan compleet andere dingen doen als ik daar ben. Niet skiën in ieder geval, want ik was echt een ramp toen ik dat negen (?) jaar geleden een keer deed. Ik heb er nog steeds trauma’s van, maar fijn dat het jou zo goed bevallen is!

  • 01/01/2016 / 10:46 pm

   Hee Lisa, bedankt voor je leuke reactie!! Ik ben zooo jaloers dat je alles nog in het vooruitzicht hebt, ik weet zeker dat het te gek wordt. Bijzonder om te lezen dat ik je keuze voor Canada heb beïnvloedt, ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt want ik ben wel een beetje verliefd geworden! Wat een prachtig land! Heeel veel succes met het hele proces, ik ga niet ontkennen dat het een hele stressvolle periode is, maar het is het allemaal ZO waard! Hoop alles te kunnen volgen op je blog! :)

 3. Josephiny
  02/01/2016 / 10:58 am

  hoi, welkom thuis !!
  En je had een mooie afsluiting zo, met de skitrip ;)
  Mooie ervaring rijker, en nu lekker chillen met familie en vrienden, dag dag :)

 4. 02/01/2016 / 11:55 am

  Welcome homeee! Ik vond het geweldig om je verslagen te lezen en ik ga het dan ook wel een beetje missen om op maandag je verhalen te lezen. Het ziet er echt prachtig uit in de sneeuw trouwens, en tof dat je toch een beetje hebt leren skiën!

 5. 02/01/2016 / 7:54 pm

  Het lijkt me inderdaad ontzettend raar om dan opeens weer in Nederland te zijn.. Maar zo te lezen heb je een onwijs gave tijd in Canada gehad, die blijft je sowieso altijd bij!

 6. Debora
  02/01/2016 / 11:39 pm

  Was een hele leuke blogserie om te volgen, UBC staat nu hoog op mijn minorlijstje O=) Die uitzichten, heeerlijk, en je hebt volgens mij echt maximaal genoten daar! :D

  • Soesja
   03/01/2016 / 12:23 am

   Ah wat geweldig om te horen, you won’t regret it!!

 7. Lisette
  07/01/2016 / 6:46 pm

  Het was heel leuk om te lezen Soes! Wat een ervaring!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *