15 Favourites: Four Months Abroad

Vancouver Favourites Collage

Inmiddels ben ik weer een week in Nederland na vier maanden doorgebracht te hebben in Vancouver en omstreken. Tijd voor wat reflectie. Ik beloof jullie dat er nog een uitgebreid artikel komt over wat ik vond van vier maanden in het buitenland wonen, wat ik er van heb geleerd en hoe ik veranderd ben door deze ervaring. Maar voor zulke filosofische overwegingen heb ik nog even een paar dagen nodig, dus ik besloot het vandaag nog wat makkelijker te houden en het te gaan hebben over mijn vijftien favoriete momenten in Vancouver. Dit is best moeilijk, omdat vaak de leukste dingen eigenlijk de kleinste dingen zijn: wednesday wine nights, lopen over de prachtige campus en genieten van fijne restaurants. Voor vandaag heb ik dus een beetje een combinatie van grote events en kleine momentjes proberen te maken. Vijftien favorieten van vier maanden Vancouver!

1. Fietsen en hardlopen door Stanley Park.

Vancouver Favourites 001

Stanley Park is het grootste stadspark van Noord Amerika en ligt op een schiereiland boven het centrum van Vancouver. Eromheen loopt een pad langs de zee, genaamd de Seawall. Dit rondje van ongeveer tien kilometer leent zich perfect voor een rondje hardlopen of fietsen, wat ik dus allebei gedaan heb. Zeker op een heldere dag heb je prachtige uitzichten over North Van, Kitsilano, en zelfs de Rocky Mountains in de VS. Als je één dag in Vancouver hebt zou ik je zeker aanraden om naar Stanley Park te gaan, want het is echt schitterend!

2. Vancouver Island, Tofino, Whale Watching en Bodyboarden.

Vancouver Favourites 002

In mijn tweede week in Canada verliet ik Vancouver al voor een paar dagen Vancouver Island. Met de bus reisden Maaike, Anouk (die we daarvoor nog nooit hadden ontmoet, maar wat gelukkig goed uitpakte!) en ik af naar Tofino. Helaas zat het weer die vier dagen niet echt mee, maar we hebben er toch een geweldige tijd van kunnen maken! We zagen walvissen, gingen bodyboarden (want surfen is te moeilijk), en genoten van de vele leuke restaurantjes en de fijne sfeer in het surfersdorpje Tofino. Voor een paar dagen voelde ik me alsof ik in Australië was, in plaats van in Canada!

3. Garden Party op de UBC Farm

Vancouver Favourites 003

Als je een semester naar Canada of de VS gaat, ga je je ongetwijfeld vaak voelen alsof je in een film terecht bent gekomen. De campus, de frat parties, homecoming, het bestaat allemaal echt. Deze avond vond ik echter de meest magische. Dit welkomstfeest werd georganiseerd op de UBC Farm, die fantastisch aangekleed was. Er waren tenten, lichtjes, goochelaars, photo booths, en ga zo maar door. De dress code was semi formal dus iedereen zag er fantastisch uit, er was een live band die country versies van bekende nummers speelde, en het drankje van de avond was cider. Ik voelde me gewoon net alsof ik in Hart of Dixie rondliep, zó leuk!

4. Sunsets @ Wreck Beach

Vancouver Favourites 004

Volgens mij zijn er niet veel universiteits campussen die kunnen zeggen dat ze een eigen strand hebben. Vanaf mijn huis was het zo’n tien minuutjes lopen naar het dichtstbijzijnde strand en daar heb ik zo van genoten! Als het mooi weer was en iedereen had niet zoveel te doen, gingen we standaard de zonsondergang kijken en dat stond altijd garant voor een goede, gezellige avond. Kampvuur, gitaarmuziek en wat te drinken, en het plaatje was altijd compleet.

5. Joffre Lakes Hike

Vancouver Favourites 005

Van een meisje van Leiden dat vorig jaar naar UBC was geweest kreeg ik de tip om Joffre Lakes te bezoeken. Na eindelijk een autoverhuur bedrijf gevonden te hebben dat verhuurde aan mensen onder de 21 vertrokken Maaike, Anouk, Rachel, Stephen en ik op een vroege zaterdagochtend naar dit Provincial Park. Ik heb veel hikes gedaan in de afgelopen vier maanden maar Joffre Lakes was ongetwijfeld één van m’n favorieten, omdat ik er al zo lang naar uitkeek en natuurlijk gewoon omdat het zo mooi was! Helemaal toen de zon eindelijk doorbrak en weerspiegelde in het groenblauwe water. Wauw!

6. Day of the Longboat

Vancouver Favourites 006

Dit was het UBC evenement dit semester en ik was dan ook blij toen ik het weekend van tevoren nog een plekje in een team kon bemachtigen. De Day of the Longboat is een soort race in viking boten, wat vrij lame klinkt maar wat echt hilarisch was. Daarnaast hadden we een superleuk en fanatiek team, wonnen we onze ‘Just for fun’ heat, was het een stralende dag, was het uitzicht vanaf Jericho beach prachtig en was de sfeer op het evenement ook echt gewoon super leuk. Ik had het niet willen missen!

7. Bungeejumpen in Whistler

Vancouver Favourites 007

Ik ben best een durfal, maar toch was bungeejumpen niet perse iets wat op mijn lijstje stond van dingen die ik ooit nog wilde doen. Totdat ik foto’s zag van iemand die de Whistler Bungee had gedaan, toen begon het opeens te kriebelen. Samen met Maaike en Anouk boekte ik de bungeejump online (wat maar goed was ook, want als ik dat ter plekke nog had moeten doen was ik nooit gegaan) en na een interessante autorit met ongeveer tien wc-stops (zo nerveus!) sprong ik zomaar van een brug af. En wat was het gaaf! Ik vond het doodeng, maar zou het zo nog een keer doen. Wat een rush.

8. Black Tusk / Garibaldi Lake Hike

Vancouver Favourites 008

De ultieme hike van dit semester. 33 Kilometer lopen. 1700 meter stijgen. Toen we begonnen was ik bij drie kilometer al helemaal kapot en vond ik het eigenlijk wel een prima plan om alleen naar Garibaldi Lake te lopen en niet de Black Tusk te beklimmen, maar ik werd gepusht door de geweldige groep mensen waarmee ik was en uiteindelijk was het het zó waard! Het uitzicht was geweldig en ik heb zelden zo’n voldaan gevoel gehad als aan het eind van deze dag. Ook altijd een goede manier om te beseffen dat je zoveel maar aankunt dan je in eerste instantie denkt.

9. Concert van Florence + The Machine in de Rogers Arena

Vancouver Favourites 009

Inclusief spierpijn van het beklimmen van de Black Tusk, maar wat een fantastische avond was dit! Ik wilde sowieso naar minstens één concert in Vancouver en wilde Florence + The Machine al live zien vanaf dat ik een jaar of 15 was, dus hier moest ik gewoon heen. Gelukkig wilde Anouk mee en ook al hadden we niet de beste plekken, het was een te gekke avond vol dansen, meezingen en genieten van Florence Welch. Die vrouw is echt een legende, zo vet!

10. Puppy Day

Vancouver Favourites 010

Als hondenliefhebber kon ik deze gebeurtenis natuurlijk niet laten ontbreken. Op UBC werd namelijk halverwege het semester een ochtend georganiseerd waarop je met honden kon knuffelen om even je stress voor tentamens te vergeten. Tentamen stress had ik niet, maar ik wilde wel heel graag met honden chillen, dus schreef ik me natuurlijk in! Dat was overigens net concertkaartjes kopen, in drie minuten zaten alle plekken vol. Mensen uit de buurt brachten hun hond naar de campus en een kwartier lang bevond ik me in dog heaven, haha! Het was fantastisch, maar dit evenement verdiende alleen al een plekje omdat het eigenlijk ook wel een beetje idioot is, haha.

11. Orange Is The New Black outfits met Halloween

Vancouver Favourites 011

Vanaf mijn eerste week in Vancouver dacht ik na over mijn Halloween outfit, het zou immers waarschijnlijk de enige keer worden dat ik dit feest echt ging vieren. Uiteindelijk kwam het toch allemaal weer redelijk op het laatste moment aan (typisch) maar twee dagen voor Halloween weekend bedacht Maaike opeens dat we samen met Anouk wel als drie personages van Orange Is The New Black konden gaan. De jumpsuits vinden was best wel lastig maar uiteindelijk hadden we echt perfecte, tekenden we de tatoeages na, stijlden we onze haren en veranderden we in Alex, Nicky en Piper. We hebben zoveel complimentjes gekregen over onze outfits, echt te gek! En daarnaast behoorden de drie Halloween feestjes die ik bezocht ook echt tot drie van de leukste feestjes dit semester.

12. Weekendje Seattle

Vancouver Favourites 012

Meestal vertrokken we in het weekend richting het noorden om hikes en de natuur op te zoeken, waardoor ik eigenlijk een beetje vergeten was dat zo’n twee uur ten zuiden van Vancouver de Amerikaanse stad Seattle ligt. Ik kon echter niet weg zonder die stad bezocht te hebben, dus was heel blij toen ik nog een leeg weekend kon vinden. Samen met Maaike genoot ik twee dagen van deze gezellige stad, de leuke winkels en (voornamelijk) het heerlijke eten en de goede koffie. Het was echt een foodie weekend, en daar kan ik enorm van genieten, haha!

13. St. Marks Summit Hike

Vancouver Favourites 013

Op 15 november hadden we vrij vanwege Remembrance Day, en het beloofde een stralende dag te worden. Perfecte timing voor een laatste hike van het seizoen! St. Marks Summit stond al sinds de eerste week op mijn lijstje en ik ben zo blij dat ik deze hike nog heb gedaan, want het was één van de mooiste van deze vier maanden! We wilden eigenlijk de zonsondergang kijken maar daar was het helaas echt al veel te koud voor. Dat nam gelukkig niet weg dat de uitzichten echt prachtig waren en dat het ook gewoon heel gezellig was! St. Marks Summit bevindt zich op Cypress Mountain die vlakbij Vancouver ligt, dus dit is ook een perfecte hike om een dagje te doen mocht je ooit naar Vancouver gaan!

14. Studybreak op Hawaii

Vancouver Favourites 014

Als je me voor dit semester had verteld dat ik zes dagen naar Hawaii zou gaan, had ik je vierkant uitgelachen. Maar eenmaal in Vancouver besefte ik me dat Hawaii nooit dichterbij zou zijn en vliegtickets nooit goedkoper zouden worden dan vanaf daar. Toen ook nog bleek dat Maaike, Anouk en ik alledrie in de eerste week van de tentamen periode geen tentamens hadden, moesten we die kans wel aangrijpen. Zo gezegd zo gedaan, en zo hadden we een heerlijke zonnige week op Hawaii waarin we snorkelden met zeeschildpadden, rondreden in een Jeep, gingen suppen met zonsondergang en nog veel meer. Wat een paradijs.

15. Eerste keer skiën op Cypress Mountain en in Whistler

Vancouver Favourites 015

Ik wist dat ik zou gaan wintersporten in Vancouver, maar zag er stiekem wel een beetje tegenop. Ik wist zeker dat ik er echt héél slecht in zou zijn en was bang dat ik een been zou breken. Gelukkig bleek het vooral gewoon een kwestie van durven te zijn en kwam ik uiteindelijk (zonder les!) best wel redelijk de pistes af! En ik vond het zoveel leuker dan ik van tevoren had gedacht, ik heb echt heel erg genoten van de drie dagen skiën dit semester en hoop echt dat ik dit volgende winter weer kan doen, want ze horen zeker bij drie van mijn favoriete dagen dit semester.

Jep, het waren me vier maanden wel. Waarschijnlijk is deze lijst volledig anders als je me over een week naar mijn favoriete momenten vraagt. Dit is dan ook niet mijn Top 15 of iets in die richting, maar meer gewoon een lijstje met vijftien hele fijne momenten. Ik zou nog eindeloos veel artikels kunnen schrijven over must do’s als je een paar dagen in Vancouver bent, fijne restaurantjes, leuke koffietentjes en dat soort dingen, maar voorlopig laat ik het hier even bij, want anders word ik te nostalgisch, haha!

7 Comments

 1. 03/01/2016 / 3:50 pm

  Aaah zo leuk om te lezen! Ik vind het echt tof dat er echt een hoop hikes op je hoogtepunten lijstje staan. Dat is ook wel de beste manier om de omgeving te verkennen natuurlijk. Canada staat zéker op mijn lijstje van landen die ik ooit wil bezoeken, lijkt me fantastisch.

 2. 03/01/2016 / 10:58 pm

  Wauw wauw wauw het ziet er allemaal zó leuk uit! Vond je updates elke keer ook superleuk om te lezen! ;)

 3. 04/01/2016 / 2:14 pm

  Aah wat een fijn overzichtje! En dit gewoon allemaal in 4 maanden haha, holy shit! Ik vond het ook heel leuk om alles te lezen! :D

 4. Josephiny
  05/01/2016 / 4:48 pm

  Leuk je persoonlijke favorieten ! :)
  Ben je al weer een beetje gewent aan Holland ?

 5. 08/01/2016 / 11:23 am

  Ik vind dit zo een geweldig artikel! Heb sowieso GENOTEN van al je Abroad diaries.

 6. Anouk
  11/01/2016 / 4:13 pm

  Soes! Ik lees dit nu pas maar super leuk (en stiekem wel handig) dat je deze lijst hebt gemaakt, ben blij dat ik er bij zo veel dingen bij kon zijn :)) xxxxxxxx

 7. 15/01/2016 / 8:20 pm

  Deze foto’s en dit overzicht zijn zo gaaf en jaloersmakend!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *