Aanrader: the Adjustment Bureau

De laatste tijd ben ik niet meer zo in to de standaard romkom films. Het genre komt me eerlijk gezegd een beetje de neus uit. Laatst keek ik Love Happens, en vroeg ik me af: WAAROM vond ik dit vroeger leuk? Ik viel half in slaap tijdens het kijken er van. Ik hou nog steeds wel van een beetje romance, maar ik heb genoeg van de cliché films. Anyway, sinds dat besef probeer ik telkens wat betere, meer bijzondere films te kijken. Op zoek naar een film voor een rustig avondje op de bank, downloadde ik the Adjustment Bureau. En wow, this is what I like!

Eerst even een kleine samenvatting. David Norris (Matt Damon) is een senator, Elise Sellas (Emily Blunt) ballerina. Ze ontmoeten elkaar op het moment dat Davids carrière op instorten staat, en Elise inspireert hem voor een speech die zijn carrière er weer boven op helpt. Ondertussen is er the Adjustment Bureau: een groep mensen die zorgt voor kleine dingen die grote gevolgen hebben. Er is een manier waarop levens moeten lopen en hoe het moet gaan in de wereld, en zij moeten zorgen dat dit zo gaat. David ontmoette Elise zodat hij zijn carrière weer goed liep en hij wat kon betekenen voor Amerika, maar ‘teveel’ Elise zal een slechte invloed op zijn en haar carrière zijn: hij mag haar niet meer zien. Maar door een fout van the Adjustment Bureau gebeurt dit toch, en ze worden verliefd op elkaar. Ze kunnen niet meer zonder elkaar, maar the Adjustment Bureau doet er alles tegen hen uit elkaar te houden, terwijl David en Elise koste wat het kost proberen bij elkaar te blijven.

Ok, misschien klinkt het wat cliché, de ‘onmogelijke liefde’, maar dit is op een totaal nieuwe manier uitgevoerd. Dit keer zijn het geen complicaties bij de personen zelf (hij is een vampier en zij eens mens), met de ouders (zij is van rijke afkomst, hij is arm) of qua geloof (zij is moslim en hij is ongelovig). Ik geef toe, dat hebben we allemaal al minstens drie keer gezien. Maar dit idee is naar mijn mening totaal nieuw. Het is een beetje science fiction achtig, een groep mensen die undercover zorgen dat alles op de wereld verloopt zoals het hoort. Het feit dat je sommige scenes vanuit hen perspectief ziet maakt de film spannend en origineel.

Het script is misschien ietwat oppervlakkig, het had veel complexer gekund, maar dit vergeet je eigenlijk meteen, door de spannende scenes en vooral door het geweldige acteerwerk van Matt Damon en Emily Blunt. Men, wat een chemistry hebben die twee samen! Ze spelen individueel maar ook samen echt fantastisch. Dit is ook wel belangrijk, want naast de medewerkers van the Adjustment Bureau die soms in beeld zijn, dragen zij met z’n tweeën de hele film. En dat doen ze gelukkig top!

the Adjustment Bureau is een aanrader voor mensen die wel van een romance houden, maar ook wel eens iets anders willen dan de eeuwige romantische komedies. De film is spannend en de twee hoofdrollen worden fantastisch vertolkt door Matt Damon en Emily Blunt. Aanradertje!

12 Comments

 1. 08/09/2011 / 5:51 am

  Ik heb deze film in de bios gezien en vond hem juist helemaal niet zo heel erg leuk, nouja iedereen zn eigen smaak toch?

 2. 08/09/2011 / 1:27 pm

  Oja, ik snap wat je bedoelt met die standaardsituaties, haha. Lijkt mij een leuke film. Ik kijk nog steeds romkoms, gewoon heerlijk om je brein uit te zetten. :D

 3. 08/09/2011 / 2:52 pm

  Oh, hij lijkt me eigenlijk toch wel leuk! Ik dacht eerst van mweh, maar naar jouw beschrijving ben ik ook wel benieuwd geworden.

 4. 08/09/2011 / 3:03 pm

  Klinkt als een leuke film, deze ga ik wel eens kijken denk ik!

 5. Lisanne
  08/09/2011 / 4:24 pm

  Haai Soesja, <3

  je blogs zijn awesomee. ook voor een lesbienne zoals ik leuk om te lezen.
  keep on the good work.

  xxx Lies

 6. 08/09/2011 / 5:10 pm

  Oh ik vond ‘m super tegenvallen! Ergerde me dood aan Emily Blunt :/

 7. 08/09/2011 / 6:35 pm

  Ik heb deze gezien in de bioscoop in Parijs, en ik vond hem GEWELDIG!
  Maar ik ergerde me aan Emily Blunt, haar stem en gezicht irriteerde me gewoon!

 8. 08/09/2011 / 7:16 pm

  Ziet er leuk uit! Wel dom dat de mensen van the adjustment bureau alleen maar mannen zijn! :/

 9. Camille
  09/09/2011 / 11:49 am

  Ik vond hem juist niet zo super geweldig, wel goed geacteerd maar totaal niet spannend, maarja :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *