5x Films in 2016 waar ik het meest naar uit kijk

Afgelopen jaar ben ik weer meer van films gaan houden. Ik keek er altijd al wel aardig wat, maar had negen van de tien keer mijn aandacht er niet echt bij en zat de helft van de tijd andere dingen te doen wanneer ik een film keek. Series kon ik de hele dag zonder moeite kijken, films duurden me gewoon altijd een beetje… Lang. Maar in 2015 heb ik mijn liefde voor films weer een beetje terug gevonden, en nu kan ik al helemaal blij worden als ik zie wat voor (hopelijk) geweldige films er in 2016 uit zullen komen. Laatst zag ik op IMDb (waar ik iets te veel tijd door breng, oeps) een lijstje met de ’10 most anticipated movies of 2016.’ Wonder boven wonder kende ik een groot deel niet, en leek een nog groter deel me eigenlijk niet zo interessant. Daarom vandaag mijn eigen editie: de vijf films van 2016 waar ik het meest naar uit kijk!

La La Land

Films 2016 001

Verwachte Release Date: 15 Juli 2016

Wat hebben Crazy Stupid Love, Gangster Squad en deze film met elkaar in overeenkomst? Juist, Ryan Gosling en Emma Stone spelen de hoofdrollen. Veel van de films in dit artikel wil ik vooral graag zien omdat ik fan ben van de acteurs, en deze film is daar één van. Ryan en Emma behoren tot mijn absolute favorieten en als duo zijn ze echt om verliefd op te worden! Combineer hen met de regisseur van Whiplash en een bijrol voor J.K. Simmons en deze film belooft gewoon fantastisch te worden. Het verhaal, wat eigenlijk voor mij al niet meer uit maakte, klinkt ook goed: het liefdesverhaal van een jazz pianist en actrice in L.A.

The Light Between Oceans

Films 2016 002

Verwachte Release Date: Onbekend

Ook deze film wil ik vooral zien vanwege de acteurs. Ik weet wel dat er ook een boek van dit verhaal is, maar dat heb ik niet gelezen. De hoofdrollen in deze film, over een koppel in Australië dat in een vuurtoren woont en een baby van een zinkende boot red, worden vertolkt door Michael Fassbender (X-Men, Steve Jobs) en Alicia Vikander (Ex Machina, The Danish Girl, en als je het aan mij vraagt waarschijnlijk dé actrice van 2016, mark my words). Helemaal leuk: Michael en Alicia zijn naar verluidt voor elkaar gevallen tijdens het maken van deze film en zijn nu al een tijdje samen. Hou ik van!!

Me Before You

Films 2016 003

Verwachte Release Date: 16 Juni 2016

Als ik één film uit dit artikel NU zou mogen zien, dan zou ik voor Me Before You kiezen. Man man man, wat kijk ik uit naar deze film! Het is alweer een tijdje geleden dat ik het boek las, maar het was mijn absolute favoriet van 2014. Ik heb echt nog weken nagedacht over het verhaal van Louisa die verliefd wordt op Will, de man in een rolstoel die ze verzorgt. Ik was er zo van onder de indruk! En ik weet ook gewoon zeker dat Sam Claflin (The Hunger Games) en Emilia Clarke (Game Of Thrones) mijn ideeën over deze film helemaal waar kunnen maken. Ik kan niet wachten!

The Circle

Films 2016 004

Verwachte Release Date: Onbekend

Het boek van The Circle vond ik, in tegenstelling tot het boek van Me Before You, eigenlijk niet zo goed. Dat kwam echter vooral door de schrijfstijl, het verhaal vond ik wel heel interessant! Daarom heb ik nog goede hoop voor de film. The Circle schetst een toekomstbeeld waarin ons leven volledig gecontroleerd en beheerst wordt door het internet. Een niet geheel onwaarschijnlijke ontwikkeling, en daarom juist zo interessant. Met Emma Watson in de hoofdrol en ook met Tom Hanks, dus met de cast zit het in ieder geval al goed!

Snowden

Films 2016 005

Verwachte Release Date: 13 Mei 2016

Deze film is stiekem een klein beetje opvulling voor dit artikel, ik zocht nog een vijfde en kwam deze tegen op m’n IMDb Watchlist. Ik was alweer een beetje vergeten dat deze uit zou komen, maar hij lijkt me wel heel erg tof! Iedereen kent waarschijnlijk wel in grote lijnen het verhaal van Edward Snowden en Wikileaks, maar een verfilming lijkt me heel interessant en bestaat volgens mij ook nog niet! Met Joseph Gordon-Levitt als Edward Snowden en ook met Shailene Woodley, dus daarom eigenlijk al het bekijken waard.

Natuurlijk horen hier ook sequels / prequels / dat soort dingen (zoals Fantastic Beasts and Where to Find Them, Allegiant en X-Men: Apocalypse) bij, maar ik vond het vandaag juist leuk om het over films te hebben die op zichzelf staan. Daarnaast wilde ik eigenlijk ook Beauty and the Beast (met Emma Watson) en Submergence (met James McAvoy en Alicia Vikander) noemen, maar tijdens het schrijven kwam ik er helaas achter dat die pas in 2017 komen. Nog even wachten dus.

Naar welke film, die in 2016 uit komt, kijk jij het meest uit?

4 Comments

 1. 18/01/2016 / 8:23 am

  Me before you jaaaaa :hearts: Veel van deze films had ik nog nooit van gehoord maar ze klinken allemaal wel heel leuk. Ook super tof dat Emma en Ryan weer samen de hoofdrol gaan spelen in de eerste film van dit rijtje!

 2. 18/01/2016 / 4:57 pm

  Aaaaaah! Ik wist niet dat Me before You verfilmd zou worden!
  Dat is toch in het Nederlands Voor jou? Aaah ohmygod DAT IS GEWELDIG!
  Al lijken mij de andere films ook zeker niet verkeerd!
  Alleen maar leukleukleuk!

  • Soesja
   18/01/2016 / 6:55 pm

   Jaaa dat klopt! Geweldig he, ook zulke leuke acteurs, moet wel een perfecte film worden. Kan niet wachten!

 3. Dominique
  18/01/2016 / 5:39 pm

  I am really looking forward to Me Before You and LA LA Land ( I mean RYAN GOSLING and EMMA STONE <3)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *