Current Favourites #10 ♥ Orange Is The New Black, Light The Night & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Op donderdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Current Favourites 1 001

Favourite TV-Show: Orange Is The New Black. Met Halloween was ik Alex Vause van Orange Is The New Black (voor degenen die het niet hebben gezien, guess who op bovenstaande foto!), maar in werkelijkheid had ik toen pas een paar afleveringen van de hele serie gezien. Dat kon natuurlijk eigenlijk niet, dus toen ik thuis kwam wist ik wat me te doen stond: OITNB bingewatchen. Dat ging iets te lekker, want in ruim twee weken keek ik alledrie de seizoenen, haha. Ik vind het zó leuk! Het is grappig, de personages zijn echt super goed uitgewerkt en het blijft, ondanks dat het zich allemaal in een gevangenis afspeelt, toch heel vernieuwend. Alex is overigens niet m’n favoriet (al heb ik niet zo’n hekel aan haar als Jikkie lijkt te hebben), dat is sowieso Morello. Love her!

Current Favourites 1 002

(Second) Favourite TV-Show: Marvel’s Jessica Jones. Haha, even vals spelen, nog een tv-serie in dit Current Favourites artikel. Toen ik met OITNB klaar was zocht ik nog een serie, het liefst niet te lang, die op Netflix stond. Van meerdere mensen hoorde ik dat Jessica Jones heel leuk was en aangezien er pas 13 afleveringen van waren, besloot ik het een kans te geven. Ik vond het echt heel erg leuk! Het seizoen had van mij wel iets korter gemogen omdat ik aan het eind wel een beetje klaar was met het verhaal, maar als nog keek het lekker weg en heb ik er zeker van genoten. Ik vond het niet zo leuk als OITNB, maar als nog een aanrader!

Favourite Event: Light The Night Run. Sinds de Fall Classic in November had ik eigenlijk niet echt meer hardgelopen, op één of twee relaxte trainingen na. Toch besloot ik me in te schrijven voor de Light The Night 10K in het Vondelpark afgelopen zaterdag, omdat ik wist dat ik (weliswaar op een langzaam tempo) de 10K waarschijnlijk wel zou moeten redden. Dat was ook zo, en door dit evenement ben ik weer helemaal gemotiveerd om te gaan rennen. Het was zó leuk! De run was ‘s avonds en naast dat iedereen zichzelf versierd had met lampjes waren er ook allemaal lichtshows op de route. Volgend jaar doe ik zeker meer mee, maar ik ga me nu eerst focussen op mijn volgende 10K, de CPC! Er waren overigens geen goede foto’s te vinden van deze run, en dat terwijl het zó mooi was in het echt!

Current Favourites 1 004

Favourite Time of the Year: Award Season. Ik schreef afgelopen week al dat ik sinds ongeveer een jaar weer heel erg van films hou. Daar komt ook bij dat ik stiekem wel een beetje gek ben op alle film awards die op dit moment plaatsvinden! Van de Golden Globes zocht ik de winnaars nog gewoon op, maar voor de Oscars ga ik dit jaar denk ik toch echt opblijven. Ik moet het moment dat Leonardo DiCaprio ein-de-lijk wint live meemaken, haha! De weken voor de Oscars kijk ik het liefst zo veel mogelijk films die genomineerd zijn. Dit weekend staat de eerste, Bridge of Spies, op het programma!

Favourite Youtube Channel: Cupcake Jemma. Een van mijn favoriete stukjes Youtube? Kookvideo’s, haha. Ik hou sowieso wel van koken en bakken en kan dan ook uren dit soort video’s kijken. Voorheen volgde ik alleen Foodgloss en Deliciously Ella, maar de laatste tijd ben ik echt fan van de video’s van Cupcake Jemma. Alles wat Jemma maakt ziet er zo strak en perfect uit, het water loopt me altijd in de mond! Daarnaast kan ik ook echt genieten van haar quirky persoonlijkheid, haha. Afgelopen week maakte ik haar Ultimate Chocolate Brownie die echt heel lekker was, en ik wil snel eens een van haar cupcake recepten uitproberen!

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

3 Comments

 1. Lonneke
  21/01/2016 / 10:09 pm

  Ik vind deze lijstjes altijd superleuk van jou omdat alle tips die ik er uit haal altijd goed bevallen! :P Bridge of Spies is trouwens echt een goede film, veel plezier daarmee :D

  • Soesja
   21/01/2016 / 10:34 pm

   Ah, dat vind ik echt zó leuk om te horen! En dankjewel, aangezien we waarschijnlijk dan wel een beetje dezelfde smaak hebben ben ik heel benieuwd :)

 2. 24/01/2016 / 12:10 pm

  GEEF MIJ DIE BROWNIES!!!
  Ik kijk nu ook OITNB met Suzanne en ik vind het ook SUPER leuk, maar het gaat niet zo snel als bij jou doordat we het samen kijken (en ons seriekijk tempo is nou eenmaal niet zo hoog, dat weet je nog wel van Grey’s Anatomy denk ik haha).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *