10x Waarom het (stiekem) ook fijn is om weer thuis te zijn

10x Nederland

Gisteren schreef ik tien redenen waarom ik een beetje heimwee had naar de afgelopen vier maanden in Canada. Maar om, zoals ik al zei, niet te nostalgisch te worden besloot ik het ook over een andere boeg te gooien. Tien redenen waarom het ook wel weer fijn is om thuis te zijn! Het zijn hele kleine en op het eerste oog misschien onbenullige dingen, maar hee, geluk zit in een klein hoekje!

1. Met stip op één: mijn eigen bed. Mensen, je weet echt niet hoe fijn een goed bed slaapt voordat je vier maanden op een matras hebt gelegen waar de veren uitspringen. Vooral de eerste paar nachten op m’n eigen matras hier thuis had ik echt zo’n WOW!!! moment, haha.

2. Een ruime keuken met alle kitchen tools, kruiden en specerijen en bakspullen die ik nodig heb tot m’n beschikking. Dat soort dingen ging ik natuurlijk niet kopen voor vier maanden, waardoor m’n eten vaak nogal karig was. Ook omdat ik het altijd snel af wilde hebben omdat een mini keuken met zes mensen delen nogal een uitdaging is soms.

3. Overal heen kunnen op de fiets. In Canada had ik geen fiets en ik denk ook niet dat ik er heel veel aan had gehad, maar hier is het toch wel fijn om gewoon even op de fiets te kunnen springen in plaats van te moeten lopen of met de bus te moeten.

4. Me niet gedwongen voelen om iedere dag productief te gebruiken. Oke, het is echt een luxepositie, maar in Canada voelde het als tijdverspilling als ik ook maar een paar uur niks aan het doen was. En laten we eerlijk zijn, op de bank liggen met Netflix is soms ook wel even lekker.

5. Nederlandse supermarkten zijn echt zoveel chiller! Ze zijn een stuk goedkoper, de groenten zijn veel mooier en beter, en in Canada miste ik toch wel veel van m’n standaard producten die ik in Nederland altijd koop.

6. Knus en gezellig Amsterdam. Ik vond Vancouver echt fantastisch, maar miste wel echt een fijn stadscentrum zoals Amsterdam dat heeft, en ook al is Amsterdam in oppervlakte en inwoners groter dan Vancouver, het voelt toch wat kleiner en intiemer.

7. Paprikachips, Ice Tea met prik, goede chocola zoals Côte D’Or of Tony Chocolonely… Waar andere mensen als ze naar het buitenland verhuizen van tevoren drop of stroopwafels in slaan, waren dit de drie dingen die ik het meest miste. Waarschijnlijk vooral omdat ik van tevoren niet had verwacht dat ze in Canada niet beschikbaar zouden zijn.

8. Gewoon op Wifi kunnen, in plaats van eeuwige struggle hebben met de internetkabel op mijn kamer. En gerelateerd: m’n oplader in elk willekeurig stopcontact kunnen steken, in plaats van gebonden te zijn aan de enige omvormstekker die ik had.

9. In Canada koste iedere GB internet me $30. In Nederland heb ik gelukkig een fijn eindeloos online abonnement met 3GB, waardoor ik niet elke seconde van m’n leven wanhopig op zoek hoef naar WiFi.

10. En natuurlijk het allerbelangrijkste: omringd zijn door vrienden en familie. Ook al miste ik niemand perse heel erg toen ik in Canada was, eenmaal thuis besefte ik me wel hoe waardevol het is om te zijn met mensen die je door en door kennen.

4 Comments

 1. 23/01/2016 / 10:51 am

  In je eigen bed slapen is toch wel echt het fijnste wat er is. Zeker na zoveel maanden! Welkom terug! ;-)

 2. 24/01/2016 / 12:07 pm

  Het lijkt me ook echt ZO fijn om na zo’n lange periode weer in je eigen bed te kunnen slapen, zelfs als na vier maanden je bed daar ook wel een beetje als eigen bed door kan gaan… En natuurlijk fijn dat je nu gewoon weer je vrienden en familie uit Nederland om je heen hebt :)

 3. 24/01/2016 / 2:49 pm

  Deze artikelen zijn extra leuk om te lezen omdat ik waarschijnlijk hetzelfde als jij ga doen volgend jaar. Ik kan elk moment een mailtje krijgen of ik geselecteerd ben voor de universiteit in Ierland! Fingers crossed..

  • Soesja
   24/01/2016 / 5:20 pm

   Ah wat spannend!! Ik duim voor je :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *