10x Waarom ik mijn tijd in Canada mis

10x Canada

Door het ‘reflection’ artikel over mijn semester abroad heb ik afgelopen week een stuk meer aan Canada gedacht dan de weken er voor. Omdat het gewoon echt een hele fijne tijd was, die het waard is om herinnerd te worden. Vandaag, tien dingen die ik stiekem toch wel echt mis aan mijn leven in Canada. Geen grootse dingen zoals ik in mijn artikel met 15 favoriete momenten deelde, maar kleine, alledaagse dingetjes die juist mijn tijd in Vancouver zo fijn maakten.

1. Nachtelijke ritjes in de auto na een lange dag hiken / wat voor avontuur dan ook, met (meestal) Anouk aan het stuur, iedereen achterin slapend terwijl ik de muziek uit kies. Alle ‘roadtrips’ zijn echt mijn fijnste herinneringen.

2. Feestjes die letterlijk zo uit een film of tv-serie lijken te komen. Garden Parties op de UBC farm, toga parties bij de frat houses, Homecoming… Je permanent voelen alsof je in een college movie loopt en er nog van genieten ook.

3. Tim Hortons en Starbucks om de hoek van m’n huis. Een supermarkt in de lobby waar ik ‘s avonds chocola kon halen. A&W en McDonalds op een paar minuten loopafstand voor na het uitgaan. Oftewel: alles wat een mens nodig heeft binnen handbereik.

4. Gewoon in een sportlegging en UBC trui naar college kunnen, omdat Lululemon in Vancouver ongeveer meer fashionable is dan Levi’s, en mensen winkelen bij winkels als The North Face en Patagonia. Ik kon die sportieve stijl wel waarderen, maar in Nederland word je er toch een beetje gek in aangekeken.

5. Bergen aan de horizon. Het klinkt echt heel suf, maar vooral de eerste paar dagen viel het me echt op hoe ‘kaal’ Nederland eigenlijk is doordat er geen constante prachtige bergen achtergrond te zien is.

6. Maaike letterlijk een deur naast me die elke dag wel een paar keer aanklopte, andere vrienden slechts een ritje met de lift weg, plannen om te chillen hoefden nooit lang van tevoren afgesproken te worden omdat iedereen zo dichtbij was en je zo even langs kon wippen. Zo gezellig!

7. Sunday brunch. Eggs benedict, french toast, mimosa’s en pancakes, daar kon ik wel aan wennen iedere zondagochtend en dat deed ik dan ook. Iets te verslaafd.

8. Blij zijn wanneer het regent, ‘omdat het dan sneeuwt in de bergen,’ wat betekende dat je dat weekend kon skiën. In Europa sneeuwt het natuurlijk dan ook in de bergen, helaas zijn die iets verder dan 20 minuutjes rijden.

9. Het strand achter m’n huis. ‘s Ochtends hardlopen langs het strand, ‘s avonds zonsondergang kijken met een kampvuur, opblijven om vanaf het strand ‘s nachts het Noorderlicht te zien, ik hou van het strand.

10. ‘Zomaar’ even in het weekend gaan bungeejumpen, ‘zomaar’ vliegtickets boeken naar Hawaii, ‘zomaar’ in het weekend een berg beklimmen: het idee dat alles mogelijk en binnen handbereik is, alles doen ‘gewoon, omdat het kan.’

Om niet geheel nostalgisch te eindigen, morgen als tegenhanger: tien redenen waarom ik het fijn vind om weer thuis te zijn!

2 Comments

  1. Debora
    22/01/2016 / 3:56 pm

    Haha, helemaal begrijpelijk dat je het allemaal mist, je hebt ook gewoon de perfecte full college experience gehad op deze manier! En zowel strand bij je huis als berguitzicht, dat is gewoon fantastisch!

  2. Margot
    23/01/2016 / 10:03 pm

    This article got me missing a trip I didn’t even take??

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *