Current Favourites #11 ♥ Downton Abbey, Me Before You & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Current Favourites 2 001

Favourite Hotspot: Metropolitain. In Vancouver was zaterdag voor hiken of skiën en zondag was voor bijkomen en, minstens even belangrijk, brunchen. Bij elke brunch locatie met ook maar een beetje reputatie stond rond een uur of 11 een rij met mensen met alvast een Starbucks koffie in hun hand. Hier in Amsterdam is brunchen (helaas!) minder aanwezig, maar toch at ik laatst een heerlijke sunday brunch bij Metropolitain op het Rokin. Lavender lemonade, egg white omelet en zoals dat hoort een toetje: crêpes! Het was heerlijk en ik wil zeker meer zulke brunch tentjes vinden hier in Amsterdam.

Current Favourites 2 002

Favourite Show: Downtown Abbey. Ik dacht altijd dat Downton Abbey, een serie die zich afspeelt aan het begin van de 20e eeuw op een rijk landgoed, niet echt iets voor mij zou zijn. Toch besloot ik er laatst aan te beginnen en WAAROM heb ik dit niet eerder gekeken? Het is gewoon net een soort Gossip Girl, maar dan serieuzer, mooier, relevanter en dus wat ouderwetser. De eerste paar afleveringen vond ik meh, maar nu ben ik al bij seizoen 3 en ben ik verliefd op Matthew, wil ik net zo zijn als Mary of Sybil en ben ik ultieme fan van Violet ‘Granny’ Crawley (gespeeld door Maggie Smith). Ik kijk het met m’n ouders dus het gaat vrij langzaam, maar elke aflevering is echt een cadeautje. Zo genieten.

Current Favourites 2 003

Favourite Investment: Cineville Abonnement. Al jaren roep ik dat ik eens een bioscoop abonnement moet nemen, en nu heb ik het eindelijk gedaan! Ik heb gekozen voor Cineville, waarmee je bij een hoop filmhuizen terecht kunt. De eerste maand heb ik er al uit (per maand kost het €19 en ik ben gisteren voor de vierde keer naar de bios geweest) en heb er dan ook nog geen moment spijt van gehad. Je weet natuurlijk nooit of je zonder abonnement ook zoveel naar de bios zou gaan, maar er zijn zóveel films die ik wil zien de komende tijd. Morgen staat de volgende, The Revenant, alweer op het programma. Ben benieuwd!

Favourite Movie Trailer: Me Before You. Ik noemde Me Before You al in mijn artikel over films in 2016 waar ik het meest naar uit kijk, en afgelopen woensdag kwam de trailer uit! Yaaass, ik ben nu al verliefd op deze film. Ik vind Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games) echt perfect gecast voor hun rollen en ik ben blij dat ze Lou haar quirky persoonlijkheid en outfits uit het boek lekker zo hebben gehouden! Ik word in ieder geval al helemaal warm vanbinnen als ik naar deze trailer kijk en ik kan ook echt niet wachten tot de film in de bios draait.

Current Favourites 2 004

Favourite Facebook Page: Human + Hound. Tussen alle twijfels over de toekomst is er in ieder geval één ding dat ik zeker weet: ik wil een hond later. En als m’n toekomstige man geen hond wil, dan kan ie het uitzoeken. Ik weet niet waar het precies vandaan komt, maar de afgelopen jaren ben ik zó’n hondenmens geworden. Ik werd dan ook heel erg enthousiast van de Facebookpagina Human + Hound, een soort van Humans of New York (wat ik ook nog steeds echt fantastisch vind), maar dan met mensen en hun hond. Dit soort foto’s tegenkomen terwijl ik door m’n Facebook timeline scroll, ik hou er van!

Wat zijn jouw favorieten op het moment?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *