Current Favourites #12 ♥ Coffee & Coconuts, The Revenant & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Favourite Celebrity: Alicia Vikander. In mijn artikel over films in 2016 waar ik naar uitkeek zei ik al dat ik dacht dat Alicia Vikander de actrice van 2016 zou worden en zie daar, afgelopen weekend won ze haar eerste Oscar! Best een beetje trots op deze voorspelling, haha. Ik vind Alicia zó leuk, ze mag echt aanschuiven in mijn rijtje favo actrices (wat verder al bestond uit Jennifer Lawrence, Emma Stone, Emma Watson en Keira Knightley). Ik heb pas twee films met haar gezien, Testament Of Youth en The Danish Girl, maar daarin was ze beide keren fantastisch! En na haar hartverwarmende Oscar speech had deze Zweedse actrice echt mijn hart gestolen, haha. Ik kijk nu al uit naar een hoop films met haar die nu in productie zijn, zoals The Light Between Oceans (met boyfriend Michael Fassbender) en Submergence (met een van m’n favoriete acteurs, James McAvoy).

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Favourite Purchase: Macbook Air. Zo als jullie al konden lezen, heeft m’n vorige Macbook helaas na twee jaar trouwe dienst het loodje gelegd (volledig mijn eigen schuld, maar wel heel stom). Ik moest dus een nieuwe laptop kopen en na een paar dagen twijfelen besloot ik voor de Macbook Air te gaan. Een vrij dure laptop, maar wel de goedkoopste Macbook. Ik had volgens mij geen betere keus kunnen maken, ik ben er zó blij mee! Van een Windows laptop had ik binnen een jaar waarschijnlijk spijt gekregen omdat ik nu eenmaal Apple fan ben, en ik weet zeker dat dit een goede investering is geweest. Mag er dus wel wat voorzichtiger mee doen dan met m’n vorige, want hopelijk gaat deze in ieder geval nog vijf jaar mee!

Favourite Band: Coldplay. Toen ik in Canada kaartjes voor Coldplay in de ArenA kocht, kende ik vooral de hits en de laatste twee albums goed. Sinds ik die tickets in de pocket heb, luister ik Coldplay echter bijna constant: alle albums staan op m’n iPod en ik begin telkens weer bovenaan de lijst van zo’n 80 nummers. Ik luister altijd muziek in de trein en op de fiets dus ben er binnen een paar dagen telkens weer doorheen, en toch krijg ik er geen genoeg van. Wat onbekendere favorieten van mij op dit moment zijn bijvoorbeeld Up&Up en Us Against The World, maar ook liedjes van way back zoals Amsterdam (natuurlijk) en Swallowed In The Sea vind ik heerlijk. Kan niet wachten tot ik deze band live zie!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Favourite Hotspot: CT Coffee & Coconuts. Een prachtige locatie in het oude Rialto bioscooppand, een leuk hipster interieur en een kaart met de lekkerste sapjes, koffies, kleine lunchgerechten en lekkernijen. Wat wil een mens nog meer? Vorige week was ik voor de tweede keer bij Coffee & Coconuts en ik kom ongetwijfeld nog een keer terug. Het is een vrij grote tent, maar door de verschillende verdiepingen is elk stukje toch knus. Hier ga ik sowieso nog een keer een dagje zitten (of liggen in een van de zitzakken) met m’n laptop om m’n scriptie te schrijven.

Favourite movie: The Revenant. Ik ben de afgelopen tijd ZO veel naar de bioscoop geweest. Ik heb nu ongeveer anderhalve maand een Cineville abonnement, en er staan nu negen films in m’n ‘bezoekhistorie.’ Schiet lekker op dus! De beste uit het lijstje is ongetwijfeld The Revenant (al deelt hij die eerste plek wel met Spotlight, de Best Picture winnaar bij de Oscars afgelopen weekend). Echt zo’n film die niks voor mij is maar die ik toch ongelooflijk goed vond. Ik zat van begin tot eind op het puntje van m’n stoel en werd echt meegesleept door het verhaal en de prachtige beelden. En natuurlijk krijgt deze film extra punten omdat hij Leo EIN-DE-LIJK een Oscar heeft bezorgd, waar ik al sinds zijn nominatie voor The Wolf Of Wallstreet twee jaar geleden op wacht, haha. Niet perse een film die ik volgende week weer zou hoeven zien, maar hij heeft zeker indruk gemaakt en ik kan hem dan ook iedereen aanraden.

Wat zijn jouw favorieten op het moment?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *