Current Favourites #13 ♥ Room, Ace & Tate, House Of Cards & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Current Favourites 13 001

Favourite Accessory: Ace & Tate Glasses. Mijn Ray Ban bril had ik al weer een hele tijd en toen ik bij een concept store in Amsterdam de brillen van Ace & Tate tegenkwam was ik meteen enthousiast. Ace & Tate is een beetje een hipstermerk wat ook afkomstig is uit Amsterdam en wat mooie brillen ontwerpt voor een prijs die een stuk vriendelijker is dan dat van het gemiddelde merk montuur. Bij de opticien in Badhoevedorp kon ik niks vinden, toen ik bij Ace & Tate kwam wilde ik het liefst elk montuur. Uiteindelijk ging ik voor ‘Alfred,’ en ook al lijkt hij vrij veel op m’n vorige bril, ik ben er wel heel blij mee! Jikkie ging voor ‘Lily’ en die vind ik ook heel leuk, misschien dat ik als ik later dit jaar misschien nog een montuur neem (van het bedrag dat ik voor een bril terug kan krijgen van m’n zorg verzekering, kan ik twee brillen van Ace & Tate kopen) ga ik ook eens naar zo’n doorzichtige kijken!

Favourite Movie: Room. Room draaide al toen ik in Vancouver was en ik kende het verhaal (zie trailer) ook wel een beetje omdat ik van het boek had gehoord. Toch leek de film me vooral heel naar en voelde ik vrij weinig behoefte om hem te gaan kijken. Totdat ik er zóveel positieve verhalen over hoorde en hij genomineerd werd voor een Oscar, toen werd ik toch wel benieuwd. Afgelopen week ging ik er heen in de bios en wauw, wat een prachtige film was dit! Hij was inderdaad vrij naar en confronterend, maar wel ook echt ontzettend mooi en ontroerend, voornamelijk omdat het verteld wordt door de ogen van een kind. Dit was echt zo’n film waarbij iedereen volgens mij een beetje veranderd de bioscoop uit liep en ik heb er dan ook nog wel even mee in m’n hoofd gelopen. Ik vind eigenlijk alle Best Picture genomineerden die ik heb gezien enorm goed, maar Room is echt zo’n film waarvan ik vind dat iedereen hem zou moeten kijken (net als The Imitation Game vorig jaar)!

Story of my week 109 005

Favourite Feeling: Spring Is In The Air. Wat een heerlijke dagen hebben we deze week gehad. Dit weer (strakblauwe lucht, lekker fris maar goed uit te houden buiten in het zonnetje) is een van mijn favorieten. In Vancouver had je heel veel dit soort dagen (al zullen dat er in mijn herinnering wel een stuk meer zijn dan in werkelijkheid haha) en ik ben blij dat het in Nederland ook eindelijk niet zo grauw meer is. Ik merk nu al dat ik veel vaker de fiets pak en een lekker kopje koffie drinken in de tuin is toch ook een stuk leuker dan binnen. Afgelopen zondag zat ik zelfs een paar uur in de tuin met een boek, en daardoor kreeg ik al helemaal zin in de zomer. Ik kan niet wachten!

Current Favourites 13 002

Favourite TV Show: House Of Cards. Na seizoen 3 van House Of Cards zat ik een beetje met een ‘meh’ gevoel. Ik had drie seizoenen achter elkaar gekeken en was er na dat derde seizoen op een of andere manier echt even goed klaar mee. Dat was afgelopen zomer en ik twijfelde best een tijdje of ik seizoen 4 zou gaan kijken als dat uit kwam op Netflix. Toch begon ik op vrijdagavond en dinsdagavond was ik alweer klaar. En dit keer was mijn reactie precies het tegenovergestelde van hoe ik me voelde na seizoen 3: ik wilde MEER!!! Wauw, seizoen 4 was zo gestoord. Ik heb meerdere keren met open mond zitten kijken en vooral na de laatste scene (“We don’t submit to terror. We MAKE the terror“) zat ik echt met een ontstemd gevoel en in shock op de bank. Ik vond dit seizoen echt ontzettend goed en ook al blijft House Of Cards geen serie die je op zet om even lekker te ontspannen, ik ben wel heel blij dat ik toch door ben gaan kijken en zal voor seizoen 5 ook zeker aanwezig zijn! Who’s with me?

Current Favourites 13 003

Favourite Drink: Fresh Ginger Tea. Wat mij betreft de nieuwe verse muntthee: verse gemberthee! Al meerdere keren ben ik dit tegen gekomen in cafeetjes en ik moet zeggen, ik ben fan. Laatst maakte ik het ook voor het eerst zelf thuis en ik vind het echt zo ontzettend lekker! Het is heel warm en een beetje scherp van smaak en echt perfect voor wanneer je vanuit de kou thuiskomt. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezond: gember is een krachtige antioxidant en daarnaast bevat het een hoop vitamines en mineralen. Het schijnt goed te zijn voor je geheugen, spijsvertering en te helpen tegen menstruatiepijn. Maar boven dat alles is het ook vooral heel erg lekker, vooral met een schijfje citroen er bij. Ik zou zeggen, probeer het eens!

Wat zijn jou favorieten op het moment?

3 Comments

 1. 18/03/2016 / 8:41 am

  Jaaa ginger thee is echt lekker! Ik had laatst citroen/gember/muntthee van Yogi en dat was zo jammie. Ik vind je bril leuk. Ik wil ook nog house of cards kijken!

 2. Dominique
  19/03/2016 / 9:09 am

  Leuk artikel! Ik kan niet wachten om ROOM te gaan zien, ik heb zojuist het boek uitgelezen en ik vond het echt geweldig! :) Je nieuwe bril is ook erg mooi.

  • Soesja
   19/03/2016 / 1:24 pm

   Het boek wil ik nu ook heeel graag lezen! Maar eerst maar even de film laten bezinken, haha. En dankje! :D

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *