Hot-Spotting #1: Bakers & Roasters – Amsterdam

Hot-Spotting 1 Collage

Welkom bij een nieuwe categorie op Dashing Days: hot-spotting! Als iemand een betere naam weet… Please let me know, want deze is wel bijzonder droevig. In ieder geval, buiten de deur eten is één van de dingen die ik het liefste doe, en het liefst probeer ik telkens iets nieuws uit. Waar ik vroeger toch vaak bij de Bagels & Beans eindige, probeer ik nu eigenlijk iedere keer met behulp van andere blogs of Instagram een nieuw tentje te vinden. Omdat ik inmiddels op aardig wat plekken geweest ben en er ook elke week wel weer eentje aan toevoeg, leek het me leuk een serie te beginnen waarin ik leuke plekjes deel. Vooral voor lunch of koffie, maar misschien ook wel eens voor diner! Ze zullen vooral in Amsterdam zijn omdat ik daar gewoon het vaakst kom, maar Den Haag, Haarlem en andere steden zullen vast ook wel een keer aan bod komen. Vanaf nu wil ik dit eens in de twee weken op vrijdag gaan doen, dus laten we snel beginnen met de eerste hotspot: Bakers & Roasters in Amsterdam!

Hot-Spotting 1 001

Locatie / Achtergrondinformatie

Bakers & Roasters heeft twee locaties in Amsterdam, een op het Kadijksplein (vlakbij Centraal Station) en een in de Eerste Jacob van Campenstraat (vlakbij de Albert Cuyp). Het is gebaseerd op de Nieuw Zeelandse en Braziliaanse achtergrond van de oprichters (fun fact, ik dacht dat het Nieuw Zeelands was, Naära was er heilig van overtuigd dat het Braziliaans was, uiteindelijk bleek het het dus allebei te zijn) en richt zich vooral op brunch.

Hot-Spotting 1 002

Sfeer

Ik bezocht de locatie op het Kadijksplein en deze is klein en knus. De inrichting is in eerste instantie zoals je vaak ziet, met veel naturelle tinten en houten materialen. De boel wordt echter opgevrolijkt door de blauwe schoolstoeltjes en een hoop geprinte kussens. Ik vond het een klein beetje kaal (kan ook komen omdat er niet veel mensen zaten), maar wel gezellig. De muziek vond ik in eerste instantie een beetje te heftig (vrij veel met een beat, ik hou meer van een beetje een rustig gitaartje op de achtergrond) maar toen aan het eind van de dag een Michael Jackson CD opging werd ik wel weer vrolijk, haha!

Hot-Spotting 1 003

Eten / Drinken

Natuurlijk het belangrijkste… Op het menu staan dus vooral veel brunch gerechten, zoals een enorme hoeveelheid gerechten met ei en dingen als pancakes en havermout. Daarnaast hebben ze een ruime keuze aan koffie, thee, sapjes en ook cocktails. Ik at zelf de chch sandwich met kip en een caramel shortbread, en dronk een flat white en vervolgens een gember-citroen thee. Alles smaakte echt voortreffelijk, vooral het broodje en de koffie waren echt heel erg lekker! Naära at een breakfast sandwich, dronk een aardbeienmilkshake (uit een soort emmer) en at nog een oreotaartje, en volgens mij was dat ook allemaal erg lekker.

Hot-Spotting 1 004

Prijs / Kwaliteit

Bakers & Roasters is iets prijziger dan waar ik gemiddeld lunch, voor mijn vier dingen bij elkaar was ik zo’n €20 kwijt, wat ik toch best wel veel vind. M’n flat white was bijvoorbeeld €3,50 en dat is toch wel net iets meer dan je normaal betaalt. Het eten smaakte gelukkig allemaal wel heel goed, maar je kan in Amsterdam wel net zo lekker lunchen voor toch een paar euros goedkoper.

Ik vind Bakers & Roasters een hele leuke hotspot, maar zou er in het vervolg toch eerder heengaan voor alleen een kopje koffie dan voor een uitgebreide lunch, omdat ik het daar toch wel iets te prijzig voor vind. Desalniettemin zou ik het wel aan kunnen raden aan iemand die Amsterdam voor een dagje bezoekt, want het was erg lekker!

4 Comments

 1. 25/03/2016 / 8:54 am

  Ik hou van hotspot artikeltjes. En ik heb de meest fab naam ever bedacht: Dashing Spots!!! ;) Deze spot klinkt inderdaad leuk, maar wel prijzig…

 2. Margot
  26/03/2016 / 7:01 pm

  Tip: restaurant Edel, superleuk restaurant met groot terras aan het water!

  • Soesja
   27/03/2016 / 10:01 am

   Oeh heb het even opgezocht en ziet er inderdaad heel leuk uit, ga ik zeker onthouden!

 3. 27/03/2016 / 10:15 am

  Die schoolstoeltjes zijn apart maar gaaf! Wat een leuk sfeertje, leuke tent :D

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *