De Life Improvement Tag

Story of my Semester Abroad 5 004

Nu ik in het laatste half jaar van m’n bachelor studie zit, komt ‘de toekomst’ op een of andere manier toch wel steeds dichterbij en word ik steeds meer gedwongen om er serieus over na te denken. Toen ik bij Marjolein de Life Improvement tag tegen kwam, vond ik deze wel heel goed passen bij mijn huidige situatie: vragen over hoe ik tegen de toekomst aan kijk, maar ook over hoe ik plan en studeer, waar mijn hele leven momenteel wel een beetje om draait. Ik vond het in ieder geval heel interessant om in te vullen (er volgen dan ook zo’n 1500 woorden, als m’n scriptie schrijven zo makkelijk ging…) en ik hoop dat jullie er iets uit kunnen halen!

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in het leven?

Ik zou zó graag willen dat ik hier “neurochirurg worden” of iets in die richting op kon antwoorden, maar… Dat kan ik niet echt. Mijn ‘grootste droom’ is dus niet heel concreet. Ik zou heel graag een baan hebben waarbij ik wel gevestigd ben in Nederland (of in ieder geval Europa), maar veel reis en dingen doe binnen de internationale sector. Verder wil ik een mooi huis of appartement in de stad, een hond (en een man), en naast m’n werk genoeg tijd om bezig te zijn met hobby’s zoals eten, sport en om creatief bezig te zijn en te kunnen reizen. Of kinderen bij deze droom horen weet ik eerlijk gezegd nog niet, dat gaan we zien als ik dit alles op een rijtje heb. En daarnaast vind ik het eigenlijk het belangrijkst om lekker in het moment te blijven leven en niet m’n hele leven in te richten met m’n blik op de toekomst. Daar geloof ik echt in: het is het belangrijkst dat je NU gelukkig bent, en wat komt, dat komt wel weer.

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?

Haha, dit is ook alweer behoorlijk moeilijk te beantwoorden na mijn vorige vage antwoord. Maar. Ik studeer, ik ga volgend jaar werken zodat ik het jaar er na misschien een master in het buitenland kan gaan doen, ik ben me aan het focussen op masters omtrent international relations en international security en… Ik heb Cool Dog Group geliket op Facebook (aanrader!) om te bedenken wat voor hond ik later wil?

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?

Makkelijker is deze vraag, het antwoord er op is namelijk vrij simpel: mijn bachelor halen. En dan het liefst cum laude, maar we zien nog wel in hoeverre dat gaat lukken. Dat is ook wel een doel, maar niet heel dramatisch als het niet lukt. Ik probeer het wel, maar ik ga mezelf er niet over zitten opfocken, want daar schiet niemand iets mee op.

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?

Doorzetten, en je niet af laten leiden door twijfels en angsten. Voor ik naar Canada ging heb ik zoveel getwijfeld en gestresst of het allemaal wel goed zou komen, op meerdere vlakken, maar ik ben er wel voor gegaan en dat heeft me uiteindelijk zoveel opgeleverd! Ik had het al twee jaar als doel en toen het er op aankwam heb ik mentaal doorgezet – en ik ben met weinig dingen zó blij dat ik het heb gedaan!

Hoe maak jij een dagplanning/to-do lijst?

Ik maak eigenlijk niet héél vaak to-do lijsten en planningen. Op de middelbare school wel, nu merk ik dat ik toch meer op één ding focus per keer en dat niet op hoef te schrijven. Als ik echt heel veel kleine dingetjes heb die ik moet doen of regelen op een dag maak ik daar wel een lijstje van, vaak met de app Wunderlist. Daarmee kun je makkelijk dingen afvinken en heb je een goed overzicht.

Hoe ga je te werk in een super drukke periode?

Zoals ik in de vorige vraag ook al een beetje aangaf: focussen op één taak per keer. Stel, ik moet in een week drie essays inleveren en een tentamen maken (deze week had ik letterlijk op UBC). Ik begin dan vrij ver van tevoren, bedenk welke dagen ik waar aan wil besteden (meestal plan ik ongeveer 1000 woorden per dag als ik een essay moet schrijven en zes colleges per dag als ik een tentamen moet leren) en zorg ik dat ik in mijn planning overal minstens een of twee dagen voor de deadline mee klaar ben. En dan ga ik gewoon dingen afwerken: ik begin met het ene essay, als dat af is ga ik door met het volgende, en zo door. Ik kan echt niet twee essays ‘tegelijkertijd’ schrijven, dan zit ik er minder in en raak ik sneller in de war. Dus: ding voor ding en ruim plannen. Op die manier kon ik zelfs het weekend voordat ik deze helweek had nog gaan skiën (Y)

Wat is jouw #1 planning tip?

Focus op één of twee dingen per dag, in plaats van op alles tegelijk. Hier schreef ik een artikel over hoe ik een planning maakte voor mijn eindexamens. Ik pas dit niet echt meer toe op m’n studie (of hoogstens een beetje in m’n hoofd), maar ik vind het wel nog steeds een goede methode!

Wat is jouw ochtendritueel?

Doordeweeks sta ik altijd om half 8 op, behalve op dagen dat ik ‘s ochtends les heb, dan is het (helaas) half 7. Vervolgens lig ik vaak nog zo’n tien minuten in bed Timehop en Instagram te bekijken om een beetje wakker te worden. Ondertussen bedenk ik ook wat ik aan ga doen. Ik kleed me aan (douchen doe ik, tot sommige mensen hun grote verrassing, ‘s avonds en meestal niet ‘s ochtends), doe een beetje make up op en ga ontbijten. Hier trek ik graag minstens 20 minuten voor uit: ik drink thee, eet muesli en probeer altijd een stukje uit de krant te lezen (dingen die ik niet oversla zijn de Amerikaanse verkiezingen en… De filmrecensies). Vervolgens poets ik m’n tanden, en als ik les heb pak ik m’n tas en spring ik op de fiets. Anders pak ik m’n laptop er bij en ga ik aan de slag! In het weekend of in de vakantie is dit natuurlijk totaal anders, maar momenteel is het ongeveer zo.

Waarvan krijg je energie? Waarom?

Ik ben er de laatste jaren achter gekomen dat ik extroverter ben dan ik dacht, ik krijg er namelijk heel veel energie van om met anderen mensen te zijn. Ik kan ook prima alleen zijn, maar merk wel dat als ik een dag afspraken heb (of het nou lunchen met een vriendin, drankjes doen met een projectgroep, of bijles geven is), ik me een stuk beter voel dan wanneer ik de hele dag alleen thuis zit achter m’n computer. Verder krijg ik ook altijd energie van even naar buiten, ik kan echt niet de hele dag binnen zitten.

Wat doe je in een geval van een mental breakdown?

Dit klinkt misschien een beetje raar, maar: doorgaan waar ik mee bezig ben. Ik krijg namelijk een mental breakdown (of nouja, dat klinkt wel heel intens, maar je snapt het) als ik het druk heb en als ik dan juist tijd voor mezelf ga nemen raak ik vaak alleen maar meer gestresst, omdat ik dan weet dat ik het helemaal niet afkrijg. Dus vaak ga ik gewoon nog even door, gelukkig wel met de wetenschap dat de drukke periode vaak nog maar een week of twee duurt.

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Ik lees eigenlijk helemaal geen non-fictie, en als ik het al lees is het creatieve non-fictie en geen zelfhulpboeken of zoiets. Best een moeilijke vraag dit dus, maar het eerste dat me te binnen schiet is dat ik wel heel geïnspireerd raakte van ‘Wild’ van Cheryl Strayed en ‘Eat Pray Love’ van Elizabeth Gilbert. Na die boeken wilde ik het liefst meteen mijn rugzak pakken om de wereld rond te gaan reizen.

Welke film (of serie, documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Haha, dit is misschien ook wel een beetje een flauw antwoord, maar… Suits! En dan vooral het personage van Donna. Die vrouw is echt #lifegoals, als ik precies zo als haar zou kunnen zijn zou ik er echt voor tekenen. Maar ik zou ook wel zo willen zijn als Jessica of Rachel. De vrouwen in Suits staan zo sterk in hun schoenen en doen niet onder voor hun mannelijke collega’s, ik hou er van!

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest?

De enige blog die ik echt iedere dag twee keer lees is die van Annemerel, en dat is dan ook het enige mogelijke antwoord op deze vraag denk ik. Haar hardloopkunsten, maar ook hoe ze haar blog runt en de rest van haar leven inricht (in hoeverre je dat kan zien op iemands blog), daar kijk ik wel tegen op!

Nu is de taak aan jullie: kies een vraag uit en beantwoord deze in de comments!

1 Comment

  1. 21/03/2016 / 2:36 pm

    Super leuk om te lezen! Ik sta bij veel dingen er wel een beetje hetzelfde in als jij. En wel lekker ook dat je zo’n ritme hebt dat je iedere dag om half 8 opstaat. Ik word de laatste tijd eigenlijk uit mezelf best wel vroeg wakker, maar ik denk ook altijd maar dat als ik rond 23 uur ga slapen het best logisch is dat ik tegen 7 uur / half 8 wakker word, toch? Ik vind dat je erg goed bezig bent met het behalen van je doelen, go you.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *