Current Favourites #14 ♥ Casey Neistat, Brooklyn & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Current Favourites 14 001

Favourite Instagram Account: Symmetry Breakfast. Jongens, als jullie ook maar een klein beetje zijn zo als ik, dan gaan jullie extreem gelukkig worden van mijn favoriete Instagram account van het moment: @symmetrybreakfast. De beheerder van dit account maakt iedere ochtend een ontbijtje voor hem en zijn vriend en post dit op Instagram. Klinkt in eerste instantie niet heel bijzonder, maar is zo leuk omdat de foto’s die hij maakt altijd perfect symmetrisch zijn. Door koffies waarbij de latte art net verschilt kun je zien dat de foto’s niet simpelweg zijn gespiegeld, maar dat er echt werk in is gestoken om ze zo mooi mogelijk te krijgen. Vooral het overzicht van alle foto’s bij elkaar maakt de neuroot in me echt extreem gelukkig, haha!

Story of my Week 124 011

Favourite Concert: Kygo. Ik was nog nooit op een ‘concert’ van een DJ geweest, maar ik was zo positief verrast door Kygo afgelopen weekend! De nummers van Kygo vind ik sowieso al heel fijn om naar te luisteren, maar live waren ze al helemaal te gek. Ik had verwacht dat DJ’s vooral gewoon een beetje suf met hun handen aan de knoppen draaien, maar Kygo speelde veel ritmes live op de piano, wat ik echt heel leuk vond! Daarnaast was er een geweldige licht / vuurwerk show omheen gebouwd en was het gewoon een heerlijke avond. Vooral de remixes van Sexual Healing, No Diggity / Thrift Shop en I See Fire vond ik fijn, en natuurlijk waren live uitvoeringen van Stole The Show en Firestone ook te gek. Genoten!

Current Favourites 14 002

Favourite Movie: Brooklyn. Afgelopen woensdag gaf ik al een recensie van deze film waarin ik al vertelde hoe fijn ik hem vond. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat deze echt bij mijn current favourites moest! Brooklyn draaide al toen ik in Canada was en toen wilde ik er eigenlijk al heen, vooral omdat ik de trailer er mooi uit vond zien en ik Saoirse Ronan in Atonement echt geweldig vond, maar nooit echt films met haar had gezien waarin ze volwassen was (in Atonement was ze 12 en daarvoor kreeg ze haar eerste Oscar nominatie, hoezo natuurtalent). Toen deze film ook nog genomineerd werd voor allerlei Oscars en Golden Globes, moest ik hem zien. Helaas draaide hij in Nederland pas afgelopen maand dus moest ik even wachten, maar het was het waard! Wat een heerlijke film, met genoeg diepgang maar toch feel good, en met geweldige acteerprestaties. Ik zou hem zo nog een keer kijken!

Story of my Week 124 008

Favourite Place To Be: The Beach. Ik heb jaren echt een lichte hekel gehad aan het strand, en eigenlijk vind ik het in de zomer nog steeds niet zo heel succesvol. Maar in de lente of de herfst, wanneer je niet perse kan liggen bakken maar wel een fijne strandwandeling kan maken en lekker kan vertoeven bij een van de strandtenten, vind ik het echt één van de fijnste plekken om te zijn. Op UBC was ik bijna iedere week wel op het strand, om de zonsondergang te kijken of om een stukje hard te lopen. Afgelopen weekend was ik voor het eerst sinds ik in Nederland ben weer op het strand hier en ook al is het uitzicht wel ietsje minder mooi, ik vond het als nog echt heel erg fijn. Ik vind het echt een van de weinige nadelen aan Amsterdam dat het niet aan het strand ligt en je toch wel een auto nodig hebt om er even heen te kunnen, en het is dan ook één van de redenen waarom ik nog wel zou overwegen om in Haarlem (of Den Haag, maar eigenlijk niet) te gaan wonen. Ik hou van het strand!

Favourite Youtube Channel: Casey Neistat. Ik heb echt heel erg lang de dagelijkse vlogs van Mascha gevolgd, tot ik besefte dat ik er eigenlijk vrij weinig aan vond en er daarna linea recta mee stopte. Dagelijkse vlogs kunnen nogal voelen als tijdverspilling en daarom volgde ik ook eigenlijk geen vlog kanalen meer. Tot ik op het kanaal van Casey Neistat stuitte (lekker laat weer, hij had inmiddels dan ook al 2.5 miljoen abonnees), de vlogs van Casey vind ik namelijk zó leuk! Niet perse omdat de dingen die hij doet super interessant zijn (al is dat soms wel het geval, maar zeker niet elke dag) maar vooral omdat ze zo mooi in elkaar zitten. Casey is filmmaker en zijn vlogs zitten dan ook vol met de meest fantastische timelapses en drone shots. Het zijn echt een soort korte kunstwerkjes, die ik niet aanklik uit gewoonte maar waar ik elke dag echt naar uit kijk. Ik hou er van!

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

2 Comments

  1. 01/04/2016 / 6:53 am

    Omg, die ontbijtjes zijn echt ZO cool! Ik weet wel wat me te doen staat straks: dat account volgen. Ik ben ook erg benieuwd naar Casey, want ik hoor er wel eens goede dingen over maar ik ben altijd zo veel te lui om nieuwe youtubers te volgen hihi.

  2. 09/04/2016 / 11:18 am

    Dat Instagram-account… wat een moeite, haha! Ze heeft vast veel volgers voor wie ze het doet ;-) Ik had Casey’s vlogs nog nooit gezien (wel van gehoord) maar deze vlog is echt zo cool! Inderdaad echt een klein kunstwerkje.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *