Story of my Week #125 Scriptie, Ziekjes & Zonnetje

Story of my Week 125 collage

Afgelopen week was niet de beste sinds tijden. Vanaf dinsdagavond werd ik opeens heel erg verkouden en zat ik eigenlijk de rest van de week een beetje op het randje van ziek zijn. Op de middelbare school vond ik dat nooit zo erg, dan was het een prima excuus om een dagje thuis te blijven en lekker films te kijken. Helaas werkt het op de universiteit niet meer zo en had ik een hoop dingen waar ik mezelf toch maar heen sleepte, ook al voelde ik me behoorlijk lamlendig. Ook die scriptie wacht op niemand en aangezien ik vandaag mijn eerste deadline daarvoor heb, moest ik met m’n bonkende hoofd toch af en toe achter de laptop kruipen. Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op en kan ik er deze week dus wel iets meer tegenaan. Maar voor we dat gaan doen, een terugblik!

Story of my Week 125 001

We beginnen de foto’s van deze week ook op woensdag, toen ik dus ziek begon te worden. Ik was nog optimistisch en dacht het met veel fruit en thee met gember en citroen wel de kop in te kunnen drukken. Wishful thinking, bleek later, maar goed.

Story of my Week 125 002

Gelukkig schoot het met m’n scriptie wel aardig op! Vanavond moet ik de introductie en het eerste hoofdstuk inleveren. Ik ben niet echt tevreden omdat ik het dus ook allemaal niet echt in m’n beste staat heb geschreven, maar het is nog niet voor een cijfer en ik kan in ieder geval iets inleveren, dus ik ben allang blij.

Story of my Week 125 003

In m’n pauzes las ik dit boek, The Light Between Oceans van M.L. Stedman. Blijkbaar nam ik veel pauzes, want binnen twee dagen had ik het uit! Ik vond het echt een super mooi boek, aanrader!

Story of my Week 125 004

Donderdag voelde ik me echt nog veel slechter dan woensdag, maar moest ik helaas toch echt naar de universiteit. Met strepsils en paracetamol hield ik mezelf nog een beetje levend, haha.

Story of my Week 125 005

‘s Avonds keek ik met Jikkie Grease op Netflix. Hun film aanbod vind ik altijd nogal tegenvallen, maar ze hebben wel veel klassiekers! Grease blijft fantastisch, haha.

Story of my Week 125 006

Vrijdag was het best wel warm, leek het de goede kant op te gaan met m’n verkoudheid en had ik de hele dag al zo’n zin in een frappuccino. Helaas rende ik de hele dag van hot naar her en toen ik aan het eind van de dag op Station Lelylaan eindelijk op de bus naar huis stond te wachten, was daar natuurlijk geen Starbucks. Wel een AH To Go, dus ik ging voor de next best thing, haha!

Story of my Week 125 007

Vrijdag voelde ik me dus een stuk beter, zaterdag daarentegen was de ergste dag tot dan toe. M’n keelpijn was veel erger dan de dagen daarvoor, ik had een enorme druk op m’n voorhoofd en neus, en ik begon ook koorts te krijgen. Helaas had ik die dag ingepland als scriptie dag dus ik moest er aan geloven… Soms vraag ik me wel af waarom ik dit soort foto’s van mezelf op internet zet, haha, maar het illustreert wel mijn gevoel die dag.

Story of my Week 125 008

Rond een uur of drie vond ik het weer mooi geweest en ging ik voor de nieuwe afleveringen The Vampire Diaries, The Originals, en verder heel veel Youtube omdat ik me op andere dingen niet kon concentreren.

Story of my Week 125 009

En ‘s avonds eindelijk de laatste aflevering van Downton Abbey!!! Wat een heerlijke serie was dit, ik kan hem echt iedereen aanbevelen. Zo van genoten! Ik schreef gisteren al een artikel over hoe ik me na deze laatste aflevering voelde.

Story of my Week 125 010

Zondag voelde ik me gelukkig wel weer aardig goed, het enige wat overbleef was een flinke hoest, maar daar kunnen we mee leven. Er kwam familie brunchen en m’n moeder leefde zich uit in de keuken, yaass!!

Story of my Week 125 011

Daarna sprak ik met Lisanne en Sifra af om van het heerlijke weer te gaan genieten en bij te kletsen. Het was misschien beter geweest als ik deze tijd ook in m’n scriptie had gestoken maar nu heb ik in ieder geval nog iets van leuke foto’s om dit artikel mee af te sluiten, haha.

Story of my Week 125 012

We gingen naar Cafe Trust op de Albert Cuyp. Hier staan geen prijzen op de kaart, maar bepaal je zelf wat je het eten waard vond en dus wat je betaalt. Een leuk en interessant concept, een béétje een zweverige uitvoering, maar wel leuk om een keer heen te gaan.

Story of my Week 125 013

Vervolgens haalden we een pizza en drankjes en chillden we de rest van de middag in het zonnetje op het Museumplein. Ik kan niet wachten op de zomer na dit soort dagen!!

Aankomende week wordt een drukke, vooral de eerste paar dagen. Soms heb ik een drukke week voor me en heb ik echt zin om alle dingen die voor me liggen te tackelen, soms heb ik een drukke week voor me en wil ik echt m’n dekbed over m’n hoofd trekken en alles vergeten. Dat tweede heb ik nu, vooral omdat ik door deze verkoudheid niet echt fantastisch voor ben bereid op alles wat er deze week aan komt. Maar we maken er het beste van, en gelukkig wordt het hier na weer ieeetsje rustiger :)

Hoe was jullie week?

5 Comments

 1. 04/04/2016 / 8:30 am

  Ziek zijn suuucks big time! Maar ondanks dat heb je nog wel wat leuke dingen kunnen doen gelukkig :) Ik ben erg benieuwd hoe het met je eerste scriptie deadline is afgelopen, maar ik heb er wel vertrouwen in hoor! Wel een bijzonder concept dat je betaald hoe veel je het waard vindt… Zou het dan niet zijn dat mensen eigenlijk altijd te veel geven omdat ze zich anders een krent voelen? (zo ja, dan is het vet slim bedacht haha).

  • Soesja
   04/04/2016 / 10:02 am

   Haha, ik had eigenlijk niet het idee dat het perse op veel winst maken gericht was. Het was een vrij zweverige boel, gericht op dat je moest ‘betalen vanuit je hart’ en op dankbaarheid. Als het in eerste instantie toch bedacht was om mensen meer te laten betalen, hadden ze dat in ieder geval goed verdoezeld :P

 2. Josephiny
  05/04/2016 / 5:02 pm

  Beterschap !!
  Succes met je scriptie, doeggg

 3. 09/04/2016 / 11:40 am

  Wat jij had (ik hoop voor je dat het inmiddels over is) heb ik nu ook, je ziek voelen door een verkoudheid. Gister mistte ik een – verder niet zo’n belangrijke – dag school dus dat kwam wel ‘goed’ uit. Vandaag daarentegen niet, want het is zulk mooi weer … Maarja, wat doe ik eraan ;-)
  Dat Café Trust klinkt echt super vreemd! Volgens mij is het heel moeilijk om precies het bedrag te betalen dat je iets waard vind; ik zou al snel te veel (om niet krenterig over te komen) of te weinig (om geld te besparen) uitgeven. Hoe verging het jou eigenlijk?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *