Hot-Spotting #2: CT Coffee & Coconuts – Amsterdam

Hot-Spotting 2 Collage

Tijd voor de tweede hotspot in deze categorie! Vandaag geen hotspot die ik de afgelopen twee weken ben tegengekomen, maar een waar ik al langer kwam en die ik ook wel eens voorbij heb laten komen op Dashing Days: CT Coffee & Coconuts! Ook deze keer dus weer een tentje in Amsterdam, en wat voor een. Iedereen die ik hier mee naar toe neem is verbaasd dat dit bestaat in Amsterdam: het is zo gróót! Maar ook heel erg leuk. Vandaag vertel ik jullie er meer over!

Hot-Spotting 2 001

Locatie / Achtergrondinformatie

CT Coffee & Coconuts vind je op de Ceintuurbaan, vlakbij het Sarphatipark. Dit is de enige locatie, maar wel een hele goede: het bevindt zich in het pand van de oude Rialto bioscoop, waardoor het echt heel erg groot is vergeleken met het gemiddelde Amsterdamse lunchtentje. Het is ver genoeg uit het centrum om niet vol te zitten met toeristen, maar dichtbij genoeg voor een koffie of lunch tijdens een dagje winkelen.

Hot-Spotting 2 002

Sfeer

Je hebt drie verdiepingen: beneden vind je de bar met een aantal grote tafels, op de eerste verdieping heb je een kleine bar, een lange lounge bank en wat kleine tafeltjes, en de tweede verdieping bestaat uit twee ‘vlonders’ bovenin met zitzakken en lounge banken. Het geheel is heel open: vanaf de eerste verdieping kun je helemaal naar boven kijken, wat de enorme ruimte erg ten goede doet. Ondanks de enorme ruimte is CT Coffee & Coconuts wel erg gezellig. Doordat de verdiepingen op zich niet heel groot zijn, heb je toch knusse hoekjes. Er wordt veel gewerkt met hout en naturel tinten voor bijvoorbeeld de kussens, gecombineerd met tropische accenten door bijvoorbeeld het gebruik van touw en grote planten. Ik vind het heel erg leuk gedaan, misschien wel iets te veel gematcht en doorgedacht allemaal, maar desalniettemin erg leuk. Daarnaast is het een perfect tentje om te studeren, aan een van de grote tafels, maar ook om lekker te chillen op een zitzak met wat vriendinnen. De muziek is rustig, maar doordat het zo groot is is het wel snel rumoerig. Desalniettemin zou ik hier zo een middagje met m’n laptop gaan zitten om aan m’n scriptie te werken.

Hot-Spotting 2 003

Eten / Drinken

De kaart van CT Coffee & Coconuts is erg uitgebreid: je kunt er terecht voor alles van ontbijt tot diner en zelfs voor drankjes: de kaart gaat dan ook van havermout tot wijntjes. Wel is alles gerelateerd aan het tropische thema: op de kaart vind je bijvoorbeeld acai bowls en coconut pancakes, verscheidene sapjes en je kunt – natuurlijk – een verse kokosnoot bestellen. Ik heb inmiddels meerdere sapjes, theetjes en taartjes geprobeerd en heb ook een keer een echt gerecht besteld. Alles smaakte erg goed! Wel zijn de porties wat klein om ze echt voor diner door te laten gaan, in mijn mening. Ik zou deze plek dan ook eerder aanraden voor ontbijt of lunch!

Hot-Spotting 2 004

Prijs / Kwaliteit

Voor het gemiddelde tentje in Amsterdam vind ik de prijs redelijk normaal. Het is niet super goedkoop, maar je bent ook geen goud geld kwijt. Een cappuccino (altijd wel een goede maatstaaf, vind ik) kost je €2,90. De sapjes gaan van €3 tot €5,70, een taartje kost je ongeveer €3,50 en voor lunch ben je zo’n €9 kwijt. Nog steeds geen topprijzen, maar wel goed te doen en iets prijs vriendelijker dan mijn eerste hotspot.

Al met al vind ik Coffee & Coconuts een goede tip voor ontbijt, lunch, of een kopje koffie. Ik vind het geen restaurant voor ‘s avonds, vooral ook door de wat kleinere porties en ook gewoon door de sfeer, maar verder ben ik fan! Ik heb al meerdere vriendinnen van buiten Amsterdam hier mee naar toe genomen, en die vonden het allemaal leuk. Verder is het ook een fijne plek om te studeren, en dus zeker iets waar ik denk nog vaker naar toe te gaan!

1 Comment

  1. 08/04/2016 / 7:33 am

    Ik zie zo vaak deze hotspot op Instagram voorbij komen en ik wil er zelf ook heel graag een keer heen :) Als ik in Amsterdam ben mag je me meenemen naar alll je hotspots.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *