Current Favourites #15 ♥ The Light Between Oceans, Gilmore Girls & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Current Favourites 15 002

Favourite Place To Hang Out: Stationshuiskamer, Den Haag Centraal. Laatst had ik een afspraak met mijn scriptiebegeleider, op goede vrijdag. Aangezien alle ruimtes van de uni die dag gesloten waren, was de afspraak in de stationshuiskamer op Den Haag. Eerst dacht ik, typisch Universiteit Leiden, lekker skere boel weer dit. Maar ik was positief verrast! Ik was nog nooit in de stationshuiskamer geweest (voor de mensen die wel eens op Den Haag CS komen, hij zit boven de Julia’s) en wist ook niet zo goed wat ik me er bij moest voorstellen, maar het is eigenlijk gewoon een hele mooie, grote ruimte met een beetje een hipster inrichting. Hoge en lage tafels, leren banken, en gewoon genoeg plek om te chillen. Ook is er een bar waar je koffie, broodjes en taart kan halen, maar je hoeft niks te eten te kopen om van de ruimte te mogen genieten. De koffie en taart smaken echter wel heel goed, dus de verleiding is groot. Ik ben er inmiddels al een paar keer geweest en het is dat mijn trein zes keer per uur gaat, anders was ik hier nog veel vaker gekomen!

Favourite Thing To Listen To: Film Soundtracks. Iets wat ik het afgelopen jaar echt ontdekt heb is filmsoundtracks luisteren. Het viel me bij films soms wel op dat ik de muziek echt heel mooi vond, maar ik nam tot een tijdje geleden nooit echt de moeite het ook daadwerkelijk op m’n iPod te zetten. Inmiddels heb ik een flinke collectie verzameld, en ik vind het zo fijn om naar te luisteren! Vooral tijdens het studeren, maar ook als ik ‘s ochtends in de bus lekker voor me uit wil staren. Inmiddels luisteren m’n moeder, zusje en veel van m’n vriendinnen door mij allemaal naar de soundtrack van The Theory of Everything (door Jóhann Jóhannsson) tijdens het studeren, één van mijn favoriete soundtracks! Andere favorieten zijn de soundtracks van Atonement (door Dario Marianelli), Pride & Prejudice (ook Dario Marianelli), The Danish Girl (door Alexandre Desplat) en Brooklyn (door Michael Brook).

Story of my Week 125 003

Favourite Book: The Light Between Oceans. Dit boek bestelde ik bij Bol.com om een bestelling boven de €20 uit te laten komen zodat ik geen verzendkosten hoefde te betalen. Dat was echter niet de enige reden, het stond al een tijdje op mijn to-read lijst en al helemaal toen ik de trailer van de film die in september uit komt had gezien, kon ik niet wachten om te beginnen. The Light Between Oceans gaat over Tom en Isabel, die afgezonderd van de rest van de wereld op een eiland voor de kust van Australië wonen. Op een dag spoelt er een boot aan met een dode man en een baby. Isabel heeft al meerdere miskramen gehad en is zo de wanhoop nabij, dat zij en Tom besluiten het kind te houden – een besluit dat vele consequenties met zich meedraagt. Ik vond het echt een prachtig boek, ik hou altijd wel van boeken met een soort moreel dilemma er in waarin je niet weet aan wiens kant je precies staat en dit boek was precies zo. Ik moest weten hoe het afliep en las het boek dan ook in twee dagen uit. Ik was niet teleurgesteld en nu kan ik niet wachten op de film!

Current Favourites 15 001

Favourite Workout: “How To Improve Posture in 30 Days”. Dit workout schema vond ik op Facebook en aangezien ik al jaren het doel heb om m’n houding te verbeteren, trok hij meteen m’n aandacht. Ik merk steeds vaker dat ik last heb van m’n schouders of nek en ook al schrijf ik het altijd af op onze stoelen, volgens mij heeft het voor een groot deel te maken met het feit dat ik wel wat rechter op zou kunnen zitten. Dit schema is gebaseerd op vier oefeningen die je een maand lang doet en die gericht zijn op het versterken van je buik-, rug- en schouderspieren. Het kost elke avond echt maximaal tien minuutjes en het heeft zeker effect, want ik voel bepaalde oefeningen de volgende dag zeker in m’n spieren! Ik heb het schema nog lang niet af dus ik kan geen eindoordeel geven, maar ik vind het zeker het proberen waard. Hier vind je het volledige schema en uitleg bij alle oefeningen!

Story of my Week 126 010

Favourite TV-Show: Gilmore Girls. Toen ik twee weken geleden een beetje ziek was en wilde relaxen met wat vrij hersenloze tv, besloot ik Gilmore Girls op te zetten. Deze serie is echt pure nostalgie, het eerste seizoen komt uit 2000 en ik kan me ook vaag herinneren dat ik dit wel eens keek op de basisschool, m’n moeder volgde het toen namelijk. Ik begon eigenlijk vooral met kijken met het idee dat ik misschien twee of drie afleveringen zou aan klikken, maar inmiddels ben ik bij seizoen 2 en I love it! Ik vind het een beetje een kruising tussen Hart of Dixie en The OC. Het is oprecht grappig, luchtig, en hartverwarmend. Of ik alle zeven seizoenen ga kijken weet ik nog niet want dat is misschien toch wat teveel van het goede, maar voor nu ben ik fan! Vooral als ik ‘s ochtends in de trein zit is het echt heerlijk om even een stukje te kijken, haha.

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

4 Comments

 1. 15/04/2016 / 8:53 am

  Leuk artikel :) Ik ga gelijk een kijkje nemen bij de Challenge!

 2. sabrina
  15/04/2016 / 11:39 am

  Leuk artikel! Gilmore girls kijk ik op dit moment ook. Ik begin net aan seizoen 5. Wist je dat netflix momenteel een vervolg aan het opnemen is? Ben heel benieuwd.

  • 15/04/2016 / 1:21 pm

   Ah superleuk! Ik ben nog maar bij seizoen 2 haha. En jaaa dat zag ik op Facebook, een van de redenen waarom de serie opeens weer op m’n radar kwam. Kan niet wachten!

 3. Anouk
  20/04/2016 / 7:29 pm

  haha soes, dat light between oceans had ik toen in tofino gekocht! alleen eerste dag de laatste blz uitgelezen dus ben nooit verder gekomen xd

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *