6x My favourite Youtube channels

Favoriete Youtube Channels

Aan de ene kant ben ik best een beetje Youtube verslaafd. Als ik niet oplet lig ik zo een uur op de bank Youtube filmpjes te kijken. Je begint gewoon bij een video van een kanaal dat je volgt… Doorklikken, doorklikken, doorklikken… En voor je het weet ben je aan het kijken hoe je een hond op moet voeden terwijl je zelf geen hond hebt. Dit overkomt mij dus iets te vaak. Aan de andere kant, ik volg niet zo heel erg veel kanalen. Ik ken genoeg mensen die echt iedere mogelijke Youtuber volgt, maar Nederlandse youtubers volgen doe ik eigenlijk sowieso niet en ook het aantal Britse en Amerikaanse youtubers dat ik volg is beperkt. Maar van een paar kanalen sla ik echt nooit een video over, en die deel ik vandaag met jullie!

Estée Lalonde / Everyday Estée

De youtuber uit het rijtje die ik het langst volg is Estee, al heette haar kanaal vroeger nog ‘essiebutton.’ Estee komt uit Canada maar woont nu in Londen met haar vriend en Greyhound Reggie. Haar kanaal bestaat voornamelijk uit prachtig geschoten lifestyle video’s, maar wat ik misschien nog wel leuker vind is haar vlogkanaal. Eigenlijk doet ze niet eens zo heel veel, maar door haar enthousiaste maar tegelijkertijd ook sarcastische persoonlijkheid vind ik het zo vermakelijk om naar te kijken! Als ik in Canada een avondje alleen at, deed ik dat eigenlijk altijd onder het genot van een nieuwe (of oude) vlog van Estee.

Casey Neistat

Ik had echt al heel veel gehoord over het kanaal van Casey Neistat, maar had nadat ik gestopt was met Mascha’s daily vlogs kijken niet zo heel veel behoefte aan weer een vlogkanaal. Toch kwam ik toevallig terecht op Casey’s bovenstaande video, en daarna was ik verkocht. Zijn video’s zijn niet als de gemiddelde daily vlog, ze zitten zoveel beter in elkaar! Casey maakt veel gebruik van drone beelden en timelapses om de scene neer te zetten, en combineert dit met altijd weer te gekke muziek. De vlogs zijn echt op een hele leuke en creatieve manier bewerkt, en ook al ga je wel patronen herkennen als je ze iedere dag kijkt, ik blijf het echt heel leuk vinden om te zien.

Klossy

Dat ik Klossy, het youtube kanaal van Victoria’s Secret model Karlie Kloss, leuk vind, is niet zo gek: Casey Neistat bewerkt namelijk haar video’s. Toch is het een heel ander kanaal. Karlie upload niet heel regelmatig, maar als er een nieuwe video is word ik er altijd meteen blij van! Karlie is voor mij namelijk echt een voorbeeld: ze is slechts drie jaar ouder dan ik, maar is wat mij betreft een dame die weet wat ze wil en die ook echt girl power promoot. Zoals bijvoorbeeld in mijn favoriete serie op haar kanaal, waarin ze vrouwelijke CEO’s interviewt. Vaak bij celebrities die Youtube kanalen opstarten vind ik het allemaal een beetje nep overkomen, maar bij Klossy heb ik dat helemaal niet, en daarom vind ik het zo leuk!

Topjaw

Waarschijnlijk het meest onbekende kanaal uit dit artikel, de jongens van Topjaw hebben nog geen 3000 abonnee’s. Toch denk ik dat dit Youtube kanaal echt heel groot kan worden, de video’s zijn namelijk zo leuk! Jesse en Will, de twee heren achter dit kanaal, duiken de food scene van Londen in, op zoek naar de beste hamburgers, mooiste vegetarische restaurants en meest extravagante cocktails. Met een voorliefde voor Londen, Britse accenten én lekker eten, moest dit kanaal wel wat voor mij zijn. Daarnaast zijn alle video’s ook nog eens heel erg mooi bewerkt, waardoor het echt een feestje wordt om naar te kijken.

Books and Quills

Ik klik wel eens random video’s van booktubers aan, maar eigenlijk vind ik het altijd tegenvallen. Ze hebben namelijk altijd zó’n andere smaak wat boeken betreft. Het lijkt wel alsof iedere booktuber vooral fan is van fantasy, waar ik (op Harry Potter na dan) qua boeken echt totaal niet van hou. Het enige boeken kanaal dat ik volg is Books and Quills, en dat vind ik echt heel leuk! Eigenlijk loog ik toen ik aan het begin zei dat ik geen Nederlandse Youtubers volgde, want Sanne komt uit Nederland. Maar, ze woont in Londen en maakt al haar video’s in het Engels. Wat ik zo leuk vind aan Books and Quills is dat het ook een lifestyle kanaal is, waardoor het dus lekker afwisselend blijft. En ik vertrouw Sanne’s mening ook wel, dus doordat ze in veel van haar video’s het heeft over The Martian heb ik dat boek laatst ook maar eens besteld :)

Cupcake Jemma

Kookvideo’s kijken vind ik echt één van de meest ontspannende dingen die er zijn. Vooral als het er allemaal heel makkelijk uit ziet maar het eindresultaat toch perfect wordt. Cupcake Jemma is echt het ultieme voorbeeld hier van. Jemma is de baas van Crumbs and Doilies, een cupcake / taartenwinkel in Londen. Je kan zien dat ze er verstand van heeft, want al haar recepten zien er echt zo goed uit en zijn ook nog eens super origineel. Helaas is het volgens mij altijd wel een stuk moeilijker dan ze het er uit doet laten zien, dus aan cupcakes van haar kanaal heb ik me nog nooit gewaagd. Wel maakte ik de salted caramel chocolade mousse uit bovenstaande video en die was echt geweldig!

Wat is jouw favoriete youtube kanaal?

3 Comments

 1. Rosemarijn
  18/05/2016 / 5:35 am

  Yessss weer een blogpost :) Leuk! Ik heb ook veel gehoord over Casey, toch maar aan wagen? Mijn one and only favo is Niomi Smart, omdat ze van hardlopen en beauty houdt haha

  • 18/05/2016 / 3:51 pm

   Jaaa Niomi vind ik ook heel leuk!! Ik volg haar pas net (eigenlijk sinds de London marathon) dus daarom is ze nog niet m’n ultieme fave, maar haar video’s zijn idd heel tof! So excited voor haar kookboek ook!

 2. 18/05/2016 / 7:50 am

  Vet leuk om te zien! Ik moet nodig mn abonnementen opruimen, want van veem Britse youtubers en anderen die ik volg sla ik de video’s ALTIJD over. Dan kan ik er meteen mooi een paar uit dit lijstje aan toevoegen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *