Holiday Planning #2: England – Bristol, Bath, London, Shiny Norma & Highclere Castle

 

Een tijdje geleden schreef ik over mijn vakantieplannen, namelijk mijn weekje Praag en Boedapest samen met Lisa. Over de vakantie die echter al een stuk langer op de planning staat, al sinds ik in Canada was eigenlijk, heb ik jullie echter nog niks verteld. Ik ga namelijk ook nog, zoals eigenlijk ieder jaar, met m’n ouders en zusje op vakantie. Toen ik vroeger nog een opstandige puber was dacht ik altijd dat ik zodra ik ‘volwassen’ was écht niet meer mee zou gaan op vakantie, maar nu denk ik, zolang ik welkom ben ben ik er bij hoor, haha! Een gratis vakantie is natuurlijk altijd fijn maar daarnaast vind ik het ook gewoon oprecht gezellig om nog met z’n vieren weg te gaan.

Toen ik eindexamen deed voor de middelbare school mocht ik van m’n ouders onze vakantiebestemming kiezen. Ik koos toen voor Indonesië. We zijn nu inmiddels drie jaar verder en het is nu tijd voor Jikkie om eindexamen te doen, en dus ook om een vakantie te kiezen. Jikkie koos voor… Engeland. Mijn eerste reactie was… Are you kidding me. Ik had me stiekem wel een beetje verheugd op een verre reis, maar voor mijn zusje hoefde dat allemaal niet en ze wilde vooral heel graag met een busje ‘roadtrippen’ én naar Londen. Goed, zo gezegd, zo gedaan, en ik moet zeggen, hoe meer er gepland wordt, hoe meer zin ik in deze vakantie krijg. Londen staat sowieso op het programma, maar nog veel meer gaafs! Vandaag neem ik jullie mee langs een paar dingen die we sowieso gaan doen. M’n moeder is in charge wat deze vakantie betreft en ik weet de plannen dan ook niet precies, maar de dingen die ik gehoord heb beloven in ieder geval veel goeds.

Bristol / Bath

 

We vliegen op Bristol en deze stad is dan ook waar we onze reis zullen beginnen. Ook zullen we het vlakbij gelegen plaatsje Bath bezoeken. Eerlijk gezegd weet ik niet bijster veel van deze steden, wel weet ik dat ik van Engelse steden in het algemeen heel erg blij word. Fijne Engelse winkels, English Breakfast en High Tea everywhere en omringd worden door Britse accenten klinkt op zich wel een beetje als de hemel.

Shiny Norma

 

Het interessantste deel van de vakantie wordt toch wel ons avontuur met ‘Shiny Norma,’ oftewel bovenstaand roze Volkswagen busje. De naam is in ieder geval wel fantastisch. We halen deze auto op en gaan vervolgens volgens mij Somerset, Devon en Cornwall verkennen, drie regio’s in het zuidwesten van Engeland. M’n moeder en Jikkie worden intens enthousiast van het idee van kamperen met een busje, m’n vader en ik… Ietsje minder. Toch wel op ons comfort gesteld, haha. Maar ik kan niet ontkennen dat dit busje in ieder geval geweldige Instagram foto’s op gaat leveren.

Scilly Islands

 

Geloven jullie dat bovenstaande foto in Engeland genomen is? Zeker als ik je vertel dat letterlijk iedere foto van dit eiland zulk blauw water heeft, en het niet perse de filter is? Nee, ik ook niet. Maar niks is minder waar, de Scilly Islands bevinden zich een paar uur met de boot ten westen van Engeland en zijn officieel onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Wanneer je naar Engeland gaat denk je toch al snel je zon- en strandvakantie in te moeten leveren, maar dat blijkt dus allemaal reuze mee te vallen. De eilanden hebben het mildste klimaat van Engeland en behoren tot het meest zonnige deel van het Zuidwesten. Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar deze Griekse strandervaring in Engeland, haha!

The Pig Hotel

 

Nadat we hebben afgezien in ons busje, gaat de vakantie over een andere boeg met een nachtje in het The Pig Hotel, volgens mij de vestiging bij Bath in de buurt, maar dat weet ik niet zeker. De slogan van dit hotel is “It’s really a restaurant with rooms” en deze hotel branche staat dan ook bekend om zijn geweldige eten uit eigen tuin. Maar naast het eten ziet het hotel zelf er ook redelijk fantastisch uit, dus dat wordt genieten.

Highclere Castle

 

Ik keek Downton Abbey met m’n ouders samen en ook al hebben we het al weer een tijdje geleden afgekeken, de serie behoort ongetwijfeld tot m’n favorieten. Toen ik zag dat Downton Abbey, in het echt ‘Highclere Castle’ genaamd, ongeveer op onze route lag, wist ik dat we hier heen moesten. Tickets waren al bijna helemaal uitverkocht maar met een beetje passen en meten paste een bezoek nog in ons schema and I COULDN’T BE MORE EXCITED! De buiten- én binnenkant van dit kasteel zijn gebruikt voor de serie en je kunt een audiotour doen die ingesproken is door butler Mr. Carson. Nu al een hoogtepuntje van de vakantie.

London / Harry Potter Studios

Londen 012

Een vakantie in Engeland is niet compleet zonder een paar dagen in Londen, en dat is dan ook waar we afsluiten. Als m’n ouders en Jikkie naar huis gaan is het feest voor mij echter nog niet afgelopen, Naära komt dan namelijk die kant op en samen met haar blijf ik nog een paar dagen. Al met al ben ik dus een week in m’n favoriete Europese stad, en ik kan niet wachten! Samen met Naära ga ik onder andere naar iets dat al eeuwen op m’n lijstje staat maar er de afgelopen keren in Londen niet van kwam, namelijk naar de Harry Potter Studios! ZO veel zin in, ik heb er zoveel positiefs over gehoord. Verder gaan de dagen in Londen waarschijnlijk vooral bestaan uit lekker rondstruinen, winkelen en eten. Precies waar ik van hou.

In eerste instantie was ik een beetje huiverig over het hele rondrijden en met z’n vieren in een busje slapen, maar hoe meer van de plannen ik hoor, hoe enthousiaster ik over deze hele vakantie word. Al met al ben ik een goede drie weken van huis en volgens mij gaan we zo veel leuke dingen doen! Engeland klinkt misschien niet als het meest conventionele vakantieoord, maar behoort toch wel echt tot mijn favoriete landen. Ik ben dus ook niet meer teleurgesteld dat Jikkie geen verre vakantie heeft gekozen (ok, misschien een heel klein beetje).

Wat gaan jullie doen deze zomer? En hebben jullie nog aanraders wat Engeland betreft?

8 Comments

 1. 22/05/2016 / 8:41 am

  Dit klinkt echt ZO cool! Mag ik mee? Echt logisch dat Jikkie hiervoor koos :) Hoe gingen haar examens?

  • 22/05/2016 / 1:16 pm

   Tot nu toe wel redelijk tot goed! Ze moet er nog twee ;)

 2. 22/05/2016 / 11:05 am

  Supergaaf! Ik heb drie jaar geleden een rondreis gemaakt door Zuid Engeland en toen ben ik ook naar Bristol en Londen geweest. Als je tijd hebt, kan ik je echt aanraden om naar Stonehedge te gaan, dat vond ik zo gaaf!

  • 22/05/2016 / 1:16 pm

   Ah ja, daar zijn we een keer geweest toen ik heel klein was! Kan me er niet zo veel meer van herinneren, misschien wel tof om nog even langs te gaan ja! Dankje!

 3. Debora
  23/05/2016 / 8:22 pm

  Oooh wat lijkt me dat een heerlijke vakantie! Bath schijnt super historisch te zijn, daar wil ik graag nog eens heen. Het busje is toch wel mooi, vooral de naam ^^ De Scilly Islands bezoeken staat ook hoog op mijn lijstje, de flora en fauna schijnen daar heel anders te zijn dan in de rest van Engeland omdat het door die golfstroom nooit vriest. Verder weet ik vrij weinig van Devon en Dorset maar dat schijnen mooie gebieden te zijn. (van Dorset ken je de Durdle Door vast wel) (oh en ik ben best een beetje jaloers dat jullie Highclere Castle gaan bezoeken, heel veel plezier met alle voorpret :))

 4. Josephiny
  25/05/2016 / 8:49 am

  Het ziet er super gaaf uit, ben benieuwd naar de foto’s !
  Geniet ervan hoor :)
  doeggg

 5. Marleen
  29/05/2016 / 7:25 pm

  Klinkt echt als een supergave vakantie! Groot gelijk dat je nog met je ouders meegaat. En dat busje – geweldig, haha!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *