Current Favourites #16 ♥ All The Light We Cannot See, Douwe Bob, Beauty and the Beast & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Current Favourites 16 001

Favourite Book: All The Light We Cannot See. Ik lees niet vaak boeken die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog omdat ik er altijd lichtelijk depressief van word, maar wanneer ik er weer eens een bij pak is het eigenlijk bijna altijd meteen een favorietje. Misschien omdat ik stiekem toch wel gefascineerd ben door die tijd, misschien ook omdat ik alleen een boek over WWII lees als ik bijna zeker weet dat het goed is. In ieder geval, laatst las ik All The Light We Cannot See van Anthony Doerr, en ik vond het echt een prachtig boek! De personages zijn zo realistisch, de beschrijvingen zijn zo mooi, en de twee verhalen die de basis vormen van het boek komen prachtig samen. Echt een boek dat ik iedereen zou aanraden!

Favourite Album: Douwe Bob – Fool Bar. Ik kende Douwe Bob wel voor hij mee deed aan het Songfestival, maar had me eerlijk gezegd nooit echt in zijn muziek verdiept. Pas nadat ik Slow Down niet meer uit m’n hoofd kreeg ging ik zijn andere albums eens luisteren, en ik kwam er achter dat zijn muziek verder ook echt super chill is! Aan de ene kant zonde dat ik daar weer zo lekker laat achter kom, aan de andere kant fijn want nu zijn er al drie albums van hem uit en heb ik een hoop nummers die ik kan luisteren. De nieuwste, Fool Bar, luister ik het meest, en bovenstaand nummer is één van mijn favorieten! Kaartjes voor zijn concert zijn inmiddels ook in de pocket (in Utrecht, want Amsterdam was al uitverkocht, oeps), je ontdekt nog eens iets door het songfestival, haha.

Current Favourites 16 002

Favourite Drink: Coffee Frappuccino. De afgelopen weken was het van drie tot vijf frappuccino happy hour bij de Starbucks, en daar heb ik misschien wel iets te schandalig vaak gebruik van gemaakt. Om het nog een beetje te beperken ging ik niet voor een triple caramel macchiato extra whipped cream of wat dan ook, maar hield ik het gewoon bij de coffee frappuccino. Eigenlijk vind ik die ook het lekkerst, dus dat kwam goed uit! Dit was dus mijn signature drink de afgelopen tijd, het enige mindere van frappuccino’s vind ik dat je altijd zo’n berg ijs op de bodem overhoudt. Maar verder, niks te klagen, haha!

Current Favourites 16 003

Favourite Show: Game of Thrones. Volgens mij heb ik Game of Thrones al in meerdere ‘Current Favourites’ genoemd, maar jongens, even, HOE GOED is seizoen 6??? We zijn inmiddels alweer op de helft (ik ga huilen, het gaat zo snel) en er is nog geen aflevering geweest waarbij ik niet op het puntje van m’n stoel zat (bij wijze van spreke dan, want ik kijk het bijna altijd liggend op de bank, maar je snapt me). En dat terwijl Game of Thrones er om bekend staat vaak in het begin van het seizoen vrij langzaam te zijn, om dan de laatste paar afleveringen echt te shockeren. Ik hou m’n hart vast. Ik zou hier echt nog honderden woorden aan kunnen wijden maar dat is én niet interessant voor mensen die de serie niet kijken, én ik wil niet spoileren. Laat ik het er bij houden dat ik elke maandagochtend meteen m’n laptop aanzet om de nieuwe afleveringen te kijken. Game of Thrones is echt een serie waar ik geen minuut op wil wachten. LOVE IT.

IMG_3293

Favourite Thing to Do: Visit Concerts. Afgelopen week ging ik naar twee concerten en eigenlijk had ik voor dit artikel moeten kiezen wat m’n ‘favourite concert’ was, maar dat kon ik niet over m’n hart verkrijgen. Beide avonden waren zo tof! Vorige week ging ik naar Chef’Special in Paradiso, wat een heerlijk energiek concert was. Ze deden oude toppers, ze deden nieuwe nummers, de sfeer zat er fantastisch in, en het was gewoon een groot feestje. Hou ik van! Dinsdag ging ik naar iets héél anders maar ook heel erg leuks, namelijk naar Hans Zimmer in Ahoy. Hij heeft heel veel filmmuziek gedaan, zoals Pirates of the Caribbean, The Lion King en Interstellar, en het was zo gaaf! Zoals ik tegen Naära zei, ik wist niet dat ik zo’n soort concert nodig had in m’n leven, totdat ik er ook echt was. Conclusie van dit hele verhaal: concerten geven me zo veel energie en ik hou er van. Volgende maand Coldplay, yaaaass!!

Favourite Trailer: Beauty & The Beast Teaser. Ik weet het, normaal doe ik altijd vijf favorieten maar ugh, deze moest er in! Beauty & The Beast was samen met Bambi vroeger mijn favoriete Disney en ik kan dan ook niet wachten op deze Live Action remake, zeker omdat de hoofdrollen vertolkt worden door faves Emma Watson en Dan Stevens. Deze teaser laat eigenlijk nog vrij weinig zien maar als nog werd ik er erg gelukkig van. Het kasteel, de muziek, ik hou er van! Helaas nog even (negen maanden) wachten, maar dat komt wel goed.

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

4 Comments

 1. 27/05/2016 / 9:13 am

  Douwe bob hoort ook zeker tot mijn favorieten! Heerlijk album inderdaad en ik ook naar z’n concert.

 2. 27/05/2016 / 9:51 am

  Suuuper leuke favorieten dit :) Ik vind Douwe Bob sinds vorig jaar ook echt vet leuk. Ik heb z’n nieuwe album alleen nog niet heel erg geluisterd omdat ik deze week behoefte had aan muziek waarbij ik mee kan zingen / niet hoef na te denken over de nieuwheid ervan. De trailer van B&TB ziet er echt goed uit. Nog 9 maanden wachten is lang, maar gelukkig hoeven we nog maar 3 weken te wachten tot MBY, can’t wait!

  • Soesja
   27/05/2016 / 9:57 am

   Ik ook niet!!! Die komt sowieso in een van de volgende favorieten terecht :)

 3. Marleen
  29/05/2016 / 7:32 pm

  Douwe Bob z’n nieuwe album is inderdaad zoooo fijn! Ik ga hem volgende week bij het Indian Summer festival voor de tweede keer live zien en ik ga eind dit jaar naar een concert – echt heel veel zin in! Ik ga denk ik binnenkort een keer een aflevering Game Of Thrones kijken; ik word nu wel heel nieuwsgierig…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *