Books to read this summer

Naast het feit dat ik in de zomer altijd veel tijd heb om leuke dingen te doen én om tv-series te bingewatchen en tot diep in de nacht films te kijken, staat de zomer voor mij toch ook altijd wel in het teken van heel veel lezen. Vooral op vakantie, zonder internet, met twee bejaarde ouders die een middagdutje nodig hebben (grapje pap en mam) gaan er altijd een hoop boeken doorheen. Mijn to-read list op Goodreads begint astronomische proporties aan te nemen en ook al staan er inmiddels ook een hoop boeken op die me niet echt meer interesseren, ik weet genoeg boeken waar ik het liefst meteen in begin. Ik heb al een aardige stapel verzameld voor aanstaande zomer, en vandaag deel ik met jullie wat ik de komende weken hoop te lezen!

Books to read this summer

Jandy Nelson – I’ll Give You the Sun

Dit boek is flink gehypet en ook al is dat soms wel gevaarlijk omdat je er dan in gaat met vrij hoge verwachtingen, ik kan toch niet wachten om het te lezen. De helft van mijn Goodreads vrienden die dit boek heeft gelezen geeft het vijf sterren, en dat is genoeg om mijn interesse te wekken. I’ll Give You the Sun gaat over een tweeling, Jude en Noah, die altijd heel close was maar om onbekende reden uit elkaar is gegroeid. Beide vertellen ze de helft van het verhaal – ik ben heel erg benieuwd! Een fijn Young Adult boek kan ik in ieder geval altijd waarderen, zeker in de zomer.

Andy Weir – The Martian

Als ik een film kijk lees ik meestal het boek niet meer, omdat ik er dan vaak niet zo veel meer aan vind. Ik vond de film van The Martian echter zó leuk en nadat ik van meerdere mensen hoorde dat het boek echt fantastisch was, besloot ik het toch maar te kopen. Misschien ken je het verhaal van The Martian wel door de film met Matt Damon: het gaat over een man die voor dood wordt achter gelaten op de planeet Mars, maar toch in leven blijft en dat moet zien te blijven. Ik heb echt nog nooit een boek over ruimtevaart gelezen maar ook in dit geval zijn de verwachtingen weer hoog.

Jen Sincero – You are a Badass

Ik kreeg dit boek van Maaike als cadeautje als afsluiting van ons Canada-avontuur, voornamelijk vanwege de titel. Ik zie het boek echter steeds vaker opduiken en telkens als ik het op Instagram voorbij zie komen denk ik oh ja, dat heb ik ook nog in de kast staan! You are a Badass is volgens mij een soort self help boek, waar ik normaal niet echt fan van ben. Dit is echter weer een gevalletje van ‘ik hoor er zó veel positiefs over, dit moet ik wel lezen’. Ik had het misschien niet perse zelf gekocht maar aangezien ik het toch heb liggen, gaan we er gewoon voor.

Pascal Mercier – Nachttrein naar Lissabon

Dit boek kreeg ik van Laura voor m’n verjaardag, omdat het één van haar favoriete boeken is. Kijk, dat soort cadeautjes, hou ik van! Nachttrein naar Lissabon gaat over een leraar klassieke talen in Duitsland, die van het ene op het andere moment besluit zijn hele leven om te gooien, ontslag te nemen en naar Lissabon te vertrekken, geïnspireerd door een korte ontmoeting met een Portugese vrouw en een boek van een Portugese schrijver. Ik ben hier al in begonnen en ook al moet ik eerlijk bekennen dat het me nog niet echt gepakt heeft, ik ben wel sowieso van plan om door te lezen!

Colm Tóibín – Brooklyn

Nog een boek waarvan ik de film al heb gezien, waardoor ik in eerste instantie niet van plan was het te gaan lezen. Toen hoorde ik echter van Jikkie dat ze het had gekocht en dacht ik, die kan eigenlijk ook wel op de lijst. Brooklyn was namelijk één van mijn favoriete films van dit jaar (ik heb hem zelfs twee keer in de bioscoop gezien) en ik heb zeker nog geen genoeg van het verhaal. Het boek gaat over Eilis, die in de jaren ’50 van Ierland naar New York verhuist om een nieuw leven te beginnen. Door een bepaalde gebeurtenis moet ze echter terug naar Ierland, waardoor ze opnieuw moet kiezen tussen twee levens (en twee mannen). De film was héél erg fijn, laten we zien of het boek dat ook is!

Jonathan Safran Foer – Eating Animals

Normaal hou ik eigenlijk helemaal niet van non-fictie, toch is dit al het tweede non-fictie boek op dit lijstje. Jonathan Safran Foer heeft een van mijn favoriete boeken, Extremely Loud and Incredibly Close, geschreven. Dat hij een goede schrijver is weet ik dus, maar dit boek is echter heel wat anders: het gaat over het produceren en eten van vlees. Sterker nog, ik heb al meerdere keren gehoord dat je na het lezen van dit boek nooit meer vlees zult willen eten. Ik denk er al langer over na om vegetariër te worden, en ben benieuwd of dit boek me een duwtje in de juiste richting kan geven. Ik kwam het voor €2 tegen op de IJ-Hallen en kon het daarom eigenlijk niet laten liggen.

Dit zijn niet alle boeken die ik deze zomer wil lezen, maar wel alle exemplaren die ik nu al in huis heb. Verder staan het tweede (en misschien wel derde) deel van de ‘A Song of Ice and Fire’ (oftewel Game of Thrones) serie hoog op de wishlist, want het eerste deel vond ik fantastisch. Ook de boeken Sweetbitter van Stephanie Danler, Salt to the Sea van Ruta Sepetys, Fates and Furies van Lauren Groff en One True Loves van Taylor Jenkins Reid wil ik nog graag lezen, maar die moet ik dus nog even ergens vandaan toveren ;)

Wat staat op jouw to-read list voor de zomer?

3 Comments

  1. 22/06/2016 / 9:51 am

    Ik heb nog 50 ongelezen boeken in de kast staan, dus ik moet even heel hard gaan nadenken over welke boeken ik wil meenemen op vakantie. Ik ga twee weken weg, dus ik denk dat ik rond de tien boeken meeneem, en ook mijn ereader voor de zekerheid. Dan heb ik in ieder geval genoeg bij me en kan ik op de plek van bestemming kiezen waar ik zin in heb. Voordeel van met de auto op vakantie gaan. :p

  2. 22/06/2016 / 10:30 am

    Ten eerste vind ik de foto al ontzettend kleurig en daar kan ik al meteen zin in lezen van krijgen haha! Ik vond i’ll give you the sun ook wel een mooi boek, maar ik weet niet zeker meer of ik het vijf sterren heb gegeven. Verder heb ik nog niet één gelezen, maar er staan wel een aantal op m’n to-read lijst…

  3. 22/06/2016 / 12:25 pm

    Ik heb nog geen to-read list voor deze zomer, maar ik ben wel heel benieuwd naar Brooklyn & i’ll give you the sun (:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *