Current Favourites #17 ♥ Coldplay Concert, Me Before You & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Current Favourites 17 001

Favourite Concert: Coldplay in Amsterdam ArenA. Ik kan me nog zó goed herinneren dat Anouk en ik in Canada midden in de nacht opbleven om kaartjes voor het concert van Coldplay te kopen. 24 juni leek toen echt nog eeuwen weg, dan zouden we al weer een half jaar thuis zijn… Bizar. In ieder geval, in eerste instantie hadden we geen tickets, maar nadat ik gedeprimeerd in bed lag zag ik opeens op Twitter dat er een tweede concert was aangekondigd, en lukte het wel! Afgelopen week was het dus zo ver en man, wat was het leuk. Coldplay is echt een van m’n favoriete bands en het was zo’n goed concert! De perfecte afwisseling tussen groots spektakel met lichtjes, vuurwerk en confetti, en kleine, intieme, akoestische nummers. En het hoogtepunt was dat ze een van mijn favoriete nummers, Amsterdam, deden. Dat hadden ze al sinds 2012 niet gespeeld, zelfs niet de avond er voor! Helemaal voldaan lag ik ‘s avonds in bed, wetende dat ik de komende weken weer non-stop Coldplay zou draaien.

Favourite Album: Tom Odell – Wrong Crowd. Non-stop Coldplay dus, maar voor dit album maak ik een uitzondering. Het vorige album van Tom Odell kwam volgens mij uit toen ik in het eerste jaar van m’n studie zat en nadat ik Another Love zo vaak gehoord had, besloot ik de andere nummers ook eens te luisteren. Ik was meteen verslaafd, maar na een paar maanden verdween Tom toch een beetje van m’n radar – totdat ik een tijdje geleden zag dat hij een nieuw album had uitgebracht, genaamd Wrong Crowd. Het is weer superfijn! Ik heb het nog niet helemaal doorgrond, dat wil zeggen, ik ken alle nummers nog niet zo goed, maar ik weet wel dat ik het super chill vind om naar te luisteren. Bovenstaand nummer, Magnetised, is mijn huidige favoriet.

Current Favourites 17 002

Favourite Movie: Me Before You. Ik huil eigenlijk nooit, maar soms is er zo’n moment dat je zin hebt om echt even een potje te janken, om onverklaarbare reden. Dat had ik vorige week en de timing was perfect, want Me Before You ging die week in premiere. Het is een van de weinige boeken waarbij ik heb gehuild (volgens mij verder alleen bij The Fault In Our Stars) en dat beloofde nautuurlijk veel goeds voor de film. Samen met Floor en Marjolein, die er speciaal voor afreisden vanuit Groningen, installeerde ik me in een bioscoopstoel. Het eerste 3/4 van de film heb ik eigenlijk vooral heel erg veel gelachen (Emilia Clarke en Sam Claflin speelden zó leuk samen) maar vanaf een bepaald moment (voor de mensen die de film hebben gezien, als ze ‘s avonds op het strand zijn) heb ik tot het eind van de aftiteling gejankt. Zo. Fijn.

Current Favourites 17 003

Favourite Book: Game of Thrones. Ik heb het al zó vaak over Game of Thrones gehad in m’n favorieten volgens mij, maar dit keer gaat het niet over de tv-serie, maar over het boek. Ik las een tijdje geleden het eerste deel in een week uit en dat zegt wel wat, want het boek heeft 800 pagina’s. Ik vond het zo leuk! Ik kende natuurlijk het verhaal al, vooral omdat de serie echt supergoed verfilmd is. Maar het was als nog zo leuk om het verhaal ook te kunnen lezen, ik zat er helemaal in, juist omdat ik alle personages al ‘kende’. Daarnaast zijn alle details in de boeken echt fantastisch! De hele boekenserie lezen wordt volgens mij nog wel een beetje een struggle, maar ik ga voor op vakantie sowieso deel twee en drie aanschaffen. Oh, het eten op de foto was overigens ook heel lekker, even gebrek aan een beter shot haha.

Current Favourites 17 004

Favourite Feeling: Graduated! Twee weken geleden op donderdag hoorde Jikkie dat ze geslaagd was voor haar middelbare schooldiploma, vier dagen later kreeg ik het verlossende woord wat betreft m’n bachelor opleiding. Jikkie werd overdag gebeld terwijl ze Pretty Little Liars zat te kijken, ik kreeg midden in de nacht een email nadat ik al twee uur panisch had zitten refreshen. Twee behoorlijk verschillende omstandigheden dus, maar we waren allebei even blij! Nu is het tijd om een zomer lang lekker te chillen en op vakantie te gaan, voordat we allebei beginnen aan ons tussenjaar – we moeten alleen nog even een baantje vinden. Komt goed.

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

2 Comments

  1. 01/07/2016 / 7:27 pm

    Ik wil nog een keer naar Me Before You <3 Ik vond het zo'n fantastische film! En Coldplay klinkt als een geweldig concert!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *