Travel Report: High Life & Hostelleven – Part 1 – Op naar Praag!

High Life en Hostelleven Part 1 001

De credits voor een groot deel van de foto’s in deze en de volgende artikelen gaan naar Lisa!

Dag allemaal! Aankomende week staat op Dashing Days volledig in het teken van mijn interrail (bus) / backpack (rolkoffer) / hostel (dat wel) avontuur samen met Lisa. Ik was van plan twee verslagjes te maken, een per stad, maar toen schreef ik al 700 woorden over de eerste dag en besloot ik het maar gewoon per dag te doen… Ik hoop dat jullie het leuk vinden! In ieder geval, toen we onze vakantie aan het plannen waren besloten we het wat uitgebreider aan te pakken dan een simpele city trip en twee steden aan elkaar te plakken! We gingen uiteindelijk voor Praag en Boedapest, en vandaag kunnen jullie alles lezen over de eerste dag in de eerste stad. De titel van deze serie komt van het feit dat we best een paar keer luxe hebben gedaan deze reis (zoals jullie wel zullen zien), maar het was oke, ‘want we sliepen in hostels dus waren toch goedkoop uit.’ Dus. Enjoy!

High Life en Hostelleven Part 1 002

We vertrokken op zondag 27 juni vanaf de meest afgelegen gate op heel luchthaven Schiphol. Na een vieze flat white en wat vertraging zetten we na een uurtje vliegen voet op Tsjechisch grondgebied, en niet veel later checkten we in bij ons hostel ‘Czech Inn’. Het was vrij fancy voor een hostel, eigenlijk zag het er gewoon uit als een mooi hipster hotel waarbij het enige verschil was dat je een kamer deelde. Een goed begin om even op te warmen voor het hostelleven.

High Life en Hostelleven Part 1 003

Toen we een beetje gesetteld waren besloten we op zoek te gaan naar wat te eten. Na de jongen bij de receptie uit de illusie dat we gingen beginnen aan de Tsjechische keuken geholpen te hebben, raadde hij ons een veganistisch restaurant aan. Het ging dus meteen over een hele andere boeg. Gelukkig zat het restaurant, genaamd Plevel, letterlijk tegenover het hostel én was het eten er heel erg lekker, dus we waren heel erg blij met de tip.

High Life en Hostelleven Part 1 004

High Life en Hostelleven Part 1 005

Vervolgens pakten we de tram richting het centrum: Czech Inn zat op zo’n kwartiertje afstand, wat prima te doen was. Helaas pakten we de tram in eerste instantie de verkeerde kant op (het feit dat aan de overkant ongeveer tien keer zoveel mensen stonden had misschien een hint moeten zijn), maar uiteindelijk kwamen we toch aan op het Old Town Square, een van de bekendste highlights van Praag met onder andere de clock tower. Ik was al eerder in Praag geweest, maar toen was er een afschuwelijk lelijke paasmarkt op dit plein. Dus het was net alsof ik het voor het eerst zag, en dat was leuk! Met een middagzonnetje lag het plein er prachtig bij.

High Life en Hostelleven Part 1 006

High Life en Hostelleven Part 1 007

Na een man die een echte (!!!) slang om m’n schouders wilde leggen te zijn ontvlucht (Lisa geloofde letterlijk drie dagen later na uitgebreid internet onderzoek pas dat het een echte slang was, haha) besloten we de klokkentoren te gaan beklimmen. Het eerste mooie uitzicht van deze vakantie – velen zouden nog volgens, wat zowel Praag als Boedapest heeft op z’n zachtst gezegd geen tekort aan uitzichtpunten.

High Life en Hostelleven Part 1 008

High Life en Hostelleven Part 1 009

Vanaf de clock tower zagen we niet alleen de rest van de stad, we spotten ook een rooftop bar aan het Old Town Square. Na even turen concludeerden we dat het bij Hotel U Prince zou moeten horen en hopend dat het niet alleen voor hotelgasten was besloten we uit te vinden hoe we daar konden komen. Gelukkig bleek het voor iedereen toegankelijk te zijn en even later zaten we met twee goedkope mojito’s en een uitzicht op het plein te vertoeven in het zonnetje. Het goede leven – echt een aanrader!

High Life en Hostelleven Part 1 010

Na zo’n twee uur genoten te hebben van deze geweldige plek, besloten we weer de lift naar beneden te nemen. We hadden nog niet echt honger dus besloten gewoon een beetje door het centrum te gaan struinen, genietend van het zonnetje en Praag’s vele kleine schattige straatjes. Het centrum van Praag is niet heel groot en na een paar dagen kenden we dan ook aardig de weg – maar zover ben ik nog niet.

High Life en Hostelleven Part 1 011

High Life en Hostelleven Part 1 012

Toen we onze honger een beetje hadden opgewekt besloten we te gaan voor een – wederom vegetarisch – diner bij restaurant Maitrea. We waren aardig laat en konden daardoor meteen een tafel krijgen, normaal schijnt het hier namelijk altijd vol te zitten. We besloten een salade met avocado en quesadilla’s te delen, evenals de toetjes. Het was echt héél erg lekker! Ik ben geen vegetariër maar kon alle vleesvervangers in deze maaltijden echt heel goed waarderen. Vooral de ‘kip’ in de quesadilla’s was echt heel goed, we vragen ons dan ook stiekem af of ze er niet gewoon stiekem echte kip in hebben gedaan, haha.

Na dit fijne diner besloten we terug te gaan naar ons hostel, waar we onze roommates Andrew en Anthony uit Los Angeles ontmoetten. Ze waren gelukkig allebei heel aardig, dus sloten we onze eerste dag in Praag af met goede gesprekken.

Morgen meer!

1 Comment

  1. 12/07/2016 / 5:21 pm

    Leuk artikel, ben benieuwd naar de rest van je reis!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *