Travel Report: High Life & Hostelleven – Part 5 – Relaxing Day in Budapest

High Life & Hostelleven Part 5 001

Ietsje later dan gepland, maar vandaag het vijfde en eennalaatste verslag van mijn ‘interrail’ reis naar Praag en Boedapest samen met Lisa. Donderdag liepen we zo’n 18 kilometer terwijl het buiten 34 graden was, dus besloten we het vrijdag net even ietsje rustiger aan te doen. En hoe kun je beter relaxen in Boedapest dan door een dagje door te brengen in een van de vele badhuizen? Lees mee!

High Life & Hostelleven Part 5 002

De eerste dag ontbeten we in ons hostel, dat ontbijt was echter redelijk beperkt en ook moest je zelf je afwas doen. Dit klinkt misschien weer redelijk verwend, haha, maar daarvoor ga je natuurlijk niet op vakantie dus besloten we een ander ontbijttentje te gaan zoeken. We gingen op zoek naar een leuk tentje samen met Anton, één van onze roommates uit de VS, en zijn uitspraak dat Boedapest ‘the hipster capital of Europe’ was werd weer eens bevestigd bij het schattige restaurantje genaamd Ecocafe. Vooral de koffie was heerlijk!

High Life & Hostelleven Part 5 003

Na het ontbijt namen we afscheid van Anton, hij was de dag er voor al bij een badhuis geweest dus hij besloot z’n dag productiever te gaan besteden. We liepen richting het Széchenyi badhuis, het grootste en meest bekende badhuis van Boedapest. Het was weer een iets langere wandeling dan we van tevoren hadden ingeschat (story of our holiday, haha) maar na een toeristische route over Heroes Square en door een park bereikten we dan eindelijk de baden.

En de rest van de dag… Deden we behoorlijk weinig! En dat beviel eigenlijk heel goed. Na even rondgekeken te hebben bemachtigden we twee strandstoelen, genoten we van de zon, lazen wat, planden onze avond en de dag er na aan de hand van reisgidsen en gingen natuurlijk zwemmen. De badhuizen zijn eigenlijk gewoon grote zwembaden, maar wel zwembaden met prachtige architectuur. Een prima plek om een dagje lekker tot rust te komen als je in Boedapest bent, zonder het idee te hebben dat je kostbare tijd aan het verspillen bent. Het is toch gewoon een toeristische highlight!

High Life & Hostelleven Part 5 004

High Life & Hostelleven Part 5 005

Toen we helemaal tot rust waren gekomen gingen we verder met het ontdekken van ‘the hipster capital of Europe,’ we gingen namelijk eten bij restaurant Most. Dit restaurant gooit in de zomer zijn parkeerplaats open en maakt er een terras van. De kaart was lekker uitgebreid, de Aperol Spritz was koud en het eten was lekker. Een prima diner!

High Life & Hostelleven Part 5 006

High Life & Hostelleven Part 5 007

We aten redelijk vroeg want we hadden nog een heel leuk avondprogramma: we gingen een boottocht doen over de Donau! Het bedrijf ‘Legenda’ organiseert boottochten van ongeveer een uur over deze rivier die de stad doorkruist: overdag zijn het alledaagse toeristentochten, ‘s avonds zijn het meer een soort fancy cruises met champagne aan boord. Needless to say gingen wij natuurlijk voor die tweede optie ;)

High Life & Hostelleven Part 5 008

High Life & Hostelleven Part 5 009

High Life & Hostelleven Part 5 010

We hadden gekozen voor een boottocht om 9 uur en dat was echt een perfecte keuze, aangezien we zo konden genieten van én een prachtige zonsondergang, én een uitzicht over Boedapest by night. Vooral het Parlementsgebouw (dat we de dag er na van dichtbij zouden gaan bekijken) lag er prachtig verlicht bij. Drankje in de hand, nog even ons Spaans en Zweeds oefenen met de audiotour, helemaal mooie avond. Morgen het laatste verslagje, over de laatste twee dagen!

1 Comment

  1. 17/07/2016 / 11:43 am

    Boedapest ziet er echt supermooi uit! Zo’n badhuis bezoeken lijkt me ook echt heel fijn.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *