Current Favourites #18 ♥ Testament of Youth, Eddie the Eagle, Outlander & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Current Favourites 18 001

Favourite Book: Testament of Youth. Ik kocht dit boek in een winkel in Bristol, vooral omdat het maar £3 kostte, ik de film heel mooi vond en m’n faves Kit Harington en Alicia Vikander op de voorkant stonden. Het is heel dik en ik wist eigenlijk niet of ik ooit de moeite ging nemen het helemaal te lezen, maar ik nam het gewoon mee. Op een ochtend op vakantie regende het heel hard, had ik net m’n boek uit, en Testament of Youth was het enige andere boek dat ik in de auto (waar we in zaten) had liggen, de rest lag in de tent en no way dat ik door de regen ging. Dus begon ik en ook al deed ik er heel lang over (op vakantie doe ik meestal max 3 dagen over een boek en dit kostte me een week), het was mijn favoriete boek dat ik die weken las. Ik heb alweer veel te veel woorden hier aan geweid dus ik ga nog een artikel met boekrecensies schrijven binnenkort, zodat ik wat dieper op dit geweldige boek in kan gaan. Voor nu volstaat te zeggen dat ik enorm onder de indruk was.

Favourite TV Show: Outlander. Soms heb ik van die tv-series waarbij ik er twee seizoenen in een week doorheen jas, soms heb ik van die series waar ik af en toe een aflevering van kijk en dan héél erg van geniet. Sherlock was zo’n serie, en Outlander is er ook zo één. Deze serie, over een vrouw die vanuit de jaren ’40 teruggaat in de tijd naar 18e eeuws Schotland, heeft tot dusver slechts 30 afleveringen. Gelukkig duurt elke aflevering een uur, dus dat maakt het wel beter. De serie is soms vrij traag en dat is denk ik ook één van de redenen waarom ik er vrij lang over doe, ik moet echt even goed zitten voor een aflevering. Maar als ik er dan eenmaal in zit geniet ik er echt heel erg van, de verhaallijn zit super goed in elkaar, de serie is prachtig gefilmd en alleen al de Schotse accenten zijn een genot. Er is niet écht een serie waar ik het mee kan vergelijken, maar als je van Downton Abbey of Game of Thrones houdt zou ik het zeker eens een kans geven!

Current Favourites 18 002

Bron

Favourite Hotspot: Roots. Jikkie werkt sinds kort bij dit gezonde tentje in Amsterdam, en ik moet zeggen, ik ben er nu een paar keer langs geweest en ik ben fan! Roots verkoopt alles van ontbijtjes tot avondeten, om daar op te eten of om mee te nemen, met één gemeenschappelijke deler: het is allemaal gezond, en voor een groot deel veganistisch. Tot dusver heb ik er een wrap als avondeten gehaald en een keer ‘s ochtends een acai bowl gegeten, en beide smaakten echt super goed! As we speak zit ik in m’n hardloopkleding en ik denk zomaar eens dat ik een tussenstop maak bij Roots om een sapje te drinken. Het is geen goedkope hotspot, maar het eten is wel super lekker, vers en met liefde bereid. De medewerkers zijn super ( ;) ) en daarnaast zit het ook niet al te ver van m’n huis af, en dat maakt het m’n favo hotspot van het moment!

Current Favourites 18 003

Favourite Bit of Nostalgia: Everything Harry Potter. Ook al kwam het laatste boek 9 jaar geleden uit (in het Nederlands) en is het inmiddels ook alweer 5 jaar geleden dat de laatste film in de bioscoop draaide, Harry Potter houdt toch altijd wel een speciaal plekje in m’n hart. Toen in juli “Harry Potter and the Cursed Child” uit kwam (wat ik overigens echt een toppertje vond, oke het was nog leuker geweest als het een echt verhaal was en geen script, maar dit was al zó’n cadeautje) en ik in augustus de Warner Bros Studios bezocht, laaide dit weer even helemaal op. Toen ik thuis kwam van vakantie keek ik weer eens lekker een film (deel 6) en las ik het eerste boek in een dag uit, voor de derde keer. Zo fijn, af en toe zo’n nostalgisch momentje.

Favourite Movie: Eddie the Eagle. Van februari – juni had ik een Cineville abonnement, en toen heb ik zó veel films in de bioscoop gezien dat ik iedere film die nu op dvd uitkomt en die me ook maar een beetje interesseert al gekeken heb. Een uitzondering was Eddie the Eagle, een waar gebeurde film over een wat onconventionele ski jumper op de Olympische spelen in de jaren ’80, gespeeld door Taron Egerton. De film was me destijds al opgevallen, maar het was een van de weinige films waarvoor ik geen tijd had of die toch net achter een film kwam die ik liever wilde zien. Dus keek ik hem laatst ‘s avonds op m’n laptop, ook wel weer eens fijn, en ik vond hem echt zó leuk! Ik was super positief verrast, het is een heerlijk luchtige feel good film die sowieso een glimlach op je gezicht weet te toveren. Aanrader!

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

2 Comments

  1. 03/09/2016 / 6:07 pm

    Outlander klinkt als een erg leuke serie! Ik vind het erg leuk om series te kijken, maar raak eigenlijk altijd na één aflevering al afgeleid. Ik denk dat Outlander dan niet heel erg goed bij mij past, omdat het dus wat trager is.. Maar klinkt goed :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *