English Adventures #3: One night stay at the Pig Hotel

The Pig Hotel 001

Zoals ik al eerder verteld heb was onze vakantie dit jaar een combinatie van kamperen, B&B’s en hotels. Het mooiste hotel in het rijtje was ongetwijfeld het Pig Hotel, of, zoals ze zichzelf beschrijven, “it’s really a restaurant with rooms.” M’n moeder en Jikkie hadden deze kleine hotelketen (ze hebben volgens mij zo’n vijf locaties verdeeld over Engeland) gevonden in de Flow of de Happinez en waren meteen verkocht. Ook bij het Pig Hotel geldt weer dat je het ver van tevoren moet boeken: onze eerste keus zat helaas al vol, maar na even verder zoeken konden we nog terecht in ‘The Pig Near Bath.’ Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over dit bijzondere hotel!

The Pig Hotel 002

The Pig Near Bath beschrijft zichzelf als een ‘countryhouse,’ en het ziet er dan ook heel schattig en vooral ultiem Engels uit. Het hotel heeft 29 kamers verspreid over verschillende gebouwen. Het is niet enorm, maar groot genoeg om rond te dwalen en je ogen uit te kijken. Het hotel bevindt zich dus vlakbij Bath en daarbij ook vlakbij Bristol. Beiden bezochten wij eerder onze vakantie al dus dat hebben we niet meer gedaan toen we in The Pig verbleven, maar het is wel fijn dat er leuke dingen te doen zijn in de buurt, mocht je langer blijven dan slechts één nachtje.

The Pig Hotel 003

The Pig Hotel 004

The Pig Hotel 005

Wij kwamen echter pas aan het eind van de middag aan en vertrokken de volgende ochtend alweer vrij vroeg (om naar Downton Abbey te gaan, wat op ongeveer een uurtje rijden afstand ligt), dus besloten we vooral gewoon van dit prachtige hotel te gaan genieten. De buitenkant is mooi, de binnenkant is al helemaal geweldig. De inrichting is een combinatie van Oud Engels interieur: er wordt veel gebruik gemaakt van fluweel, oude boekenkasten, een grote piano, het geheel voelt heel ‘Engels’ aan. Toch is het alles behalve stoffig, er is juist een heel leuk ‘hipster’ draaitje aan gegeven. Hierdoor is het gezellig, chique en modern in één. Wat mij betreft de perfecte combinatie.

The Pig Hotel 006

The Pig Hotel 007

The Pig Hotel 008

Zoals ik al eerder zei noemt The Pig zichzelf “a restaurant with rooms,” en in dit hotel draait het dan ook voor een groot gedeelte om eten. Het hotel heeft een enorme moestuin waar eindeloos veel groenten en kruiden verbouwd worden. Aan de tuin zit een grote serre, waarin het restaurant zich bevindt. Het menu verandert vaak, afhankelijk van wat er geoogst wordt, en al het eten is dus ultiem vers.

The Pig Hotel 009

The Pig Hotel 010

Dat moesten we natuurlijk uitproberen, dus na een wandeling door de tuin en een drankje in de “drawing room” gingen we naar het restaurant. Ah, dit eten was echt zó lekker! Er staan hoofdgerechten op de kaart, maar ook een hoop kleine gerechtjes om te delen. Daarnaast is de wijnkaart echt enorm (ook al ga ik altijd voor sauvignon blanc, toch leuk, haha). Het eten deed me een beetje denken aan dat van Vork & Mes in het Haarlemmermeerse Bos: vers, voor een groot deel gebaseerd op groenten (maar ook genoeg vlees- of viskeuze) en bovenal heel erg lekker. Genoten!

The Pig Hotel 011

The Pig is meer dan een hotel om alleen te slapen, het is echt een belevenis. De tuin, het eten, het interieur, en als je wilt kun je zelfs beauty treatments boeken. Genoeg te doen en te zien! Een nachtje is niet goedkoop, maar aangezien het zo’n ervaring is is het het zeker waard! Ik kan iedereen die van plan is naar Engeland te gaan aanraden even op de website te kijken – zeker als je van lekker eten houdt!

3 Comments

  1. Do
    04/09/2016 / 7:26 am

    Wat een leuk hotel! Het lijkt me echt een leuke ervaring om daar te overnachten/dineren, vooral om dat het er zo typisch Engels uitziet :)

  2. 04/09/2016 / 9:26 am

    Wat een prachtig hotel! Die moestuin ook, zo leuk! Mocht ik ooit nog die kant op gaan dan ga ik dit hotel zeker onthouden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *