English Adventures #4: Bristol in Pictures

Bristol 001

Sommige steden zijn er om te ontdekken aan de hand van een rits toeristische highlights die je gezien moet hebben (bijvoorbeeld: Rome). Sommige steden zijn er om te ontdekken aan de hand van eindeloos veel food hotspots (voorbeeld: Stockholm). En sommige steden zijn er om te ontdekken door er gewoon lekker rond te dwalen, en te zien wat je tegen komt. Een voorbeeld daarvan is Bristol, de stad waar onze vakantie in Engeland afgelopen zomer begon. Bristol heeft weinig tot geen bijzondere toeristische highlights, maar maakt dat helemaal goed door de schattige straatjes en goede sfeer. De perfecte stad om gewoon een richting te kiezen en te zien waar je langs komt. Er is niet veel te missen, maar wel een hele hoop te zien. Vandaag neem ik jullie mee met onze twee dagen in Bristol, aan de hand van een rits foto’s! Wat vind je precies in Bristol?

Lovely little streets

Bristol 002

Bristol 003

Bristol 004

Bristol 005

Bristol 006

Zoals ik al zei is Bristol echt een perfecte stad om eindeloos doorheen te dwalen. Vooral de wijk waar wij in zaten, Clifton, had geen tekort aan mooie straatjes en leuke winkeltjes. Lopen en kijken waar je uit komt blijft toch een van de beste manieren om een stad te verkennen! Door de vele stappen die we zetten op een dag, had ik na twee dagen ook daadwerkelijk het idee dat ik begreep hoe de stad in elkaar zat. Natuurlijk zijn er een hoop delen waar ik helemaal niet ben geweest, maar ‘onze’ wijk voelde toch al een beetje als thuis!

Clifton Suspension Bridge

Bristol 007

Bristol 008

Bristol 009

Als er één toeristische highlight is in Bristol, dan is dat de Suspension Bridge. Een suspension bridge is een brug waarvan het dek aan kabels ‘hangt,’ zoals bijvoorbeeld de Golden Gate Bridge in San Fransisco! Bristol heeft dus ook zo’n brug en ook al was hij een stuk korter dan de Golden Gate (en had hij een iets minder coole kleur), hij was nog steeds heel erg indrukwekkend. De Clifton Suspension Bridge loopt over een diep ravijn, en vanaf beide kanten van de brug heb je een super mooi uitzicht! Echt even waard om over heen te lopen dus. Eens per jaar is er een luchtballonnen festival, en de ballonnen vliegen dan allemaal rond deze brug. Helaas was dat niet toen wij er waren, want het zag er zó cool uit! Google ‘Bristol Balloon Festival’ voor een indruk :)

Hipster cafes

Bristol 010

Bristol 011

Bristol is net als veel steden in Europa de afgelopen tijd niet de hipster trend ontgaan. Vind ik helemaal niet erg, want dat zorgt er voor dat de stad geen tekort heeft aan leuke restaurants, winkeltjes en cafe’s! Vooral die laatste waren er volop te vinden, en ik kwam dan ook meerdere plekken tegen waar ik maar al te graag even met m’n laptop was gaan zitten om wat aan m’n blog te werken of studie te doen (waar ik klaar mee ben maar goed, je begrijpt me). Op de bovenstaande foto’s zie je twee van de velen voorbeelden, Mud Dog en Wainwright’s Coffee!

Parcs & Hills

Bristol 015

Bristol 016

Wat ik van tevoren niet had verwacht, was dat Bristol echt enorm heuvelachtig zou zijn. Er is bijna geen platte straat te vinden, alles loopt omhoog en omlaag. De eerste dag wilde ik gaan hardlopen, en zag ik op Google Maps dat er naast ons appartement een ‘park’ was. Dat park heette dus Brandon Hill en was een groot heuvelgebied. Laten we het er op houden dat het een goede heuveltraining was, en dat het wel heel chill was om door zoveel groen te rennen! Stevige schoenen meenemen dus, ben je van plan een paar dagen naar Bristol te gaan.

The Harbour

Bristol 012

Bristol 013

Bristol 014

Bristol ligt aan de Lower Avon rivier, en heeft dan ook een haven. Dit was denk ik mijn favoriete gedeelte van de stad, wat ook kan komen door het feit dat het super lekker weer was toen wij een middagje door de haven struinden. Er varen bootjes naar de overkant en je kan ook rondvaarten doen. Wij hebben lekker een uurtje op een boot vertoefd, en het was zó fijn! Maar naast varen is de haven sowieso leuk om rond te lopen, er hangt een goede sfeer en er zijn veel leuke cafeetjes.

Ik zou Bristol aan iedereen aan kunnen raden! Als je zin hebt in een paar dagen lekker struinen door mooie straatjes en langs leuke cafeetjes, ga je het er zeker naar je zin hebben. En als je het wel gezien hebt ben je met de trein in tien minuutjes in Bath, wat ook een heel leuk stadje is om een dagje door te brengen!

Ben jij wel eens in Bristol geweest?

3 Comments

 1. 07/09/2016 / 8:09 am

  Bristol klinkt echt heel chill. Weet je, soms is het ook wel fijn als je geen lijstje met highlights af hoeft te werken. Dat geeft wat meer rust ofzo, dat vond ik ook in Stockholm! Wel bikkel hoor dat je die heuvels getrotseerd hebt met hardlopen. Kun je vast wel gebruiken tijdens je halve marathon!

 2. Josephiny
  08/09/2016 / 11:54 am

  Leuke cafeetjes :) chill !

 3. Rosanne
  09/09/2016 / 3:25 pm

  Wat een leuk artikel! Ik was afgelopen april in Bristol (voor een middagje, want op doorreis naar Cardiff). In december maak ik hetzelfde reisje en zal dan zeker een aantal van de door jou genoemde dingen gaan ondernemen! Zo’n zin in, want liefde voor Great Britain ????

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *