Story of my Week #131 Zon & Uit eten

story-of-my-week-131-collage

Er is weer een week voorbij! Inmiddels is mijn tussenjaar toch wel goed en wel begonnen, al moet ik zeggen dat ik nog weinig zekerheid heb over hoe mijn komende jaar er uit gaat zien en dat me dat wel lichtelijk begint te irriteren. Ik ben druk op zoek naar een baantje en heb nu iets voor het weekend maar ja, dat schiet natuurlijk nog niet echt op. Ik ga nog een uitgebreid gap year artikel schrijven als ik voor mezelf wat meer duidelijkheid heb, dus dat hebben jullie nog van me tegoed! Voor vandaag niet teveel over de sites van uitzendbureaus afstruinen en solliciteren, maar gewoon een kijkje naar de andere dingen die ik deed deze week!

story-of-my-week-131-001

M’n moeder was deze week jarig, en dinsdag en woensdag stonden dan ook beiden in het teken van haar verjaardag. Maandag eigenlijk ook al, want toen bakte ik twee cakes die ze mee kon nemen naar haar werk. Volgens mij nog nooit zoveel cakebeslag in één keer gehad haha, de mixer kon het ook niet echt meer aan op een gegeven moment.

story-of-my-week-131-002

Tussendoor werkte ik lekker aan m’n blog. Blijf toch echt de beste hobby ooit, zelfs in weken zoals deze, waarin ik niet héél veel te doen heb, verveel ik me door m’n blog geen minuut. I love it!

story-of-my-week-131-003

Haha, de Heel Holland Bakt vibes zijn real. Vorig jaar zat ik in Canada toen dit programma op tv was dus ik kijk het nu voor het eerst en ik moet zeggen, ik vind het echt goud. Maar, ik ben dit jaar ook begonnen met het volgen van Great British Bake Off (woensdag op de BBC), en dat vind ik toch echt nog veel leuker!

story-of-my-week-131-004

Haha, ik weet niet hoe blij Jikkie is met het feit dat deze foto online komt, maar goed. Dinsdag wisten we allebei even niet zo goed wat te doen met onze dag, dus gingen we maar lunchen bij de Chocolade Apotheek in het dorp. Het is echt zo’n ultiem roze kitschy tent, maar op zich kan ik het wel waarderen, haha.

story-of-my-week-131-005

Vervolgens deden we boodschappen en kwamen we deze tegen… Te erg. Ze waren overigens op voor ik er erg in had dus ik heb ze nog niet gegeten, dat scheelt dan weer.

story-of-my-week-131-006

Je weet dat je leven echt te droevig is voor woorden als je excited word van het feit dat je eindelijk de ‘heavy’ sudoku uit de krant oplost, haha. Ach, brain training, en zo.

story-of-my-week-131-007

Woensdagavond gingen we uit eten voor m’n moeders verjaardag, bij In Stock. Dit restaurant gaat iedere dag langs supermarkten en haalt producten op die niet verkocht zijn, maar waar nog prima mee gekookt kan worden. Een super goed initiatief om voedselverspilling tegen te gaan! Aangezien ik een beetje een tekort aan foto’s had, krijgen jullie bij deze een uitgebreid verslag van ons driegangen menu. Ze hebben elke avond drie gangen, en het menu verschilt dus per avond op basis van wat ze die dag opgehaald hebben.

story-of-my-week-131-008

Het voorgerecht was paprikasoep met koffie. Jep, mijn eerste reactie was ook “say what now?!” Maar het smaakte eigenlijk verrassend goed! Je proefde de koffie wel echt heel duidelijk wat best bijzonder was dus een grote kom zou ik hier niet van hoeven, maar geserveerd met de huisgemaakte tortilla chips vond ik het heel goed te doen.

story-of-my-week-131-009

Het hoofdgerecht was vis (heek) met augurk, prei, aardappel uit de oven én patat. Daar worden we blij van. Smaakte prima, vooral de patat met citroen mayonaise was heel erg lekker! Mayo is sowieso mijn nummer één favoriete saus, en dat terwijl ik het tot iets van een jaar geleden nooit at omdat ik er heilig van overtuigd was dat ik het vies vond. Zoveel gemist, haha.

story-of-my-week-131-010

Het toetje was brownie gemaakt van Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout chocola. Ten eerste: geniaal. Ten tweede: hoe kan deze chocolade nou niet verkocht worden? Geef maar aan mij al die overgebleven repen, haha! Hier ga ik verder geen woorden aan vuil maken, het was heerlijk.

story-of-my-week-131-011

Zaterdag was het heerlijk weer, dus pakte ik met m’n moeder de pont naar het Amsterdamse Bos. Dat had ik echt al niet gedaan sinds ik klein was, ik kan me de laatste keer niet eens herinneren, dus dat was wel weer eens leuk!

story-of-my-week-131-012

Eenmaal in het Amsterdamse Bos aangekomen beseften we toch wel erg veel honger te hebben, dus dat vroeg om activiteit nummer 2 die ik me alleen vaag herinner van vroeger: De Pannenkoeken Boerderij! Haha, het was echt super lekker!

default_01,-1

En weer terug met de pont. Uitzichtje wel.

story-of-my-week-131-014

Oke, faal, ik kwam er dus net pas achter dat er ‘Recovere’ staat in plaats van ‘Recovery.’ In ieder geval, in het weekend doe ik altijd mijn ‘duurloop’ (tussen aanhalingstekens, want zulke grote afstanden zijn het nu ook weer niet) voor de halve marathon en deze week stond de 14 km op het programma! Het ging lekker, en na afloop maakte ik dit voor mezelf. Banaan-ei-havermout pannenkoekjes met maple syrup, vers fruit en kokos. Ik ben geen voedsel kenner maar volgens mij is dit wel een prima herstelmaaltijd, no? Het smaakte in ieder geval heerlijk!

Hoe was jullie week?

2 Comments

  1. 12/09/2016 / 8:30 am

    Ooo die chocoladepepernoten! Stiekem vind ik het helemaal niet erg dat ze al in de winkels liggen, het is echt een van mijn favorieten als het op snoep etc. aankomt.
    Ook wel een heel leuk initiatief van dat restaurant trouwens, al kan ik me ook niet voorstellen dat Tony’s niet wordt verkocht..

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *