Mijn 6 Favoriete TV-Series

Jaren geleden schreef ik een artikel over mijn favoriete series. Niet van dat moment, maar van ‘all time.’ Maargoed, natuurlijk veranderen ook je all time favorieten op een gegeven moment. De series uit dat artikel keek ik óf af en ik kan me er nu te weinig van herinneren om ze tot favoriet te benoemen (Lost, Private Practice), óf ik kijk ze nog steeds en ik vind ze nog steeds leuk, maar ze behoren niet meer tot mijn favoriete series ooit (The Vampire Diaries). Tijd voor een update dus. Spoiler alert: twee series zijn hetzelfde gebleven en zijn dus echte ‘all time favourites,’ maar ik heb ook vier nieuwe exemplaren voor jullie. Het was trouwens zo moeilijk foto’s bij dit artikel te vinden, want ik vind van die ‘cast foto’s’ vaak zo lelijk en ongemakkelijk, haha! Oh well!

Friends

FRIENDS -- Season 2 -- Pictured: (l-r) Matthew Perry as Chandler Bing, Jennifer Aniston as Rachel Green, David Schwimmer as Ross Geller, Courteney Cox as Monica Geller, Matt LeBlanc as Joey Tribbiani, Lisa Kudrow as Phoebe Buffay -- Photo by: NBCU Photo Bank

Ik begin met de enige sitcom in dit artikel, en eigenlijk ook de enige sitcom die ik ooit van begin tot einde heb gekeken. Ik keek Friends altijd al wel eens random tussendoor, maar na m’n eindexamen van de middelbare school keek ik alle 10 (!) seizoenen achter elkaar en dat was de beste keuze ooit. Hoe langer je kijkt, hoe meer je er in gaat zitten, hoe meer je ook de ‘inside jokes’ begrijpt en hoe harder je moet lachen. Ook al heb ik dus inmiddels alles gezien, ik kijk het nog steeds heel graag! Even tussendoor, als ik behoefte heb aan een korte pauze en gewoon even wil lachen en m’n hoofd leeg wil maken. Zo knap dat deze serie al zo’n 20 jaar oud is, maar nog steeds gewoon echt hilarisch is. Tijdloos!

Grey’s Anatomy

favoriete-series-002

Deze dokters serie staat het langst op het favorieten lijstje: Grey’s kijk ik al sinds ik een jaar of 14 ben. En al moet ik eerlijk toegeven dat de laatste seizoenen lang niet zo leuk zijn als de eerste (de originele cast blijf toch het best), ik geniet er nog steeds iedere week van! En misschien nog wel belangrijker, ik vind die eerste seizoenen zó leuk dat ik ze allemaal op dvd heb en vaak gewoon een random aflevering bekijk. Het leukst aan Grey’s vind ik dat je er echt helemaal in kan zitten: je hebt zo veel fantastische personages (veel kickass vrouwen, hou ik van) dat je je altijd wel met iemand identificeert, het is lekker dramatisch (soms een beetje over the top), het is spannend, het is romantisch, het is gewoon #allthefeels. Ik hoop echt dat dit nog héél lang door gaat.

Suits

favoriete-series-003

Wat ik zo leuk vind aan advocaten serie Suits, is denk ik hetzelfde als wat ik zo leuk vind aan Grey’s Anatomy. De personages zijn super badass (ik wou dat ik zo als Donna was) en gepassioneerd over hun werk, en series die zich afspelen op de werkvloer blijven op een of andere manier ook gewoon boeien doordat zich telkens nieuwe zaken en problemen aan doen. Suits vind ik denk ik nog beter dan Grey’s, omdat het wat intelligenter is. Soms gaat het me eerlijk gezegd de pet de boven, maar ik heb ook het idee dat ik er slimmer van word. Het is slim, het is sassy, het zit goed in elkaar, en elke aflevering is weer intenser dan de vorige.

Downton Abbey

Downton Abbey Season 5 Premieres Sunday, January 4th, 2015 on MASTERPIECE on PBS (C) Nick Briggs/Carnival Films 2014 for MASTERPIECE This image may be used only in the direct promotion of MASTERPIECE CLASSIC. No other rights are granted. All rights are reserved. Editorial use only. USE ON THIRD PARTY SITES SUCH AS FACEBOOK AND TWITTER IS NOT ALLOWED.

Dit is de nieuwste toevoeging aan m’n favorieten lijstje maar aaah, wat HOU ik van deze serie! Downton Abbey speelt zich af aan het begin van de 20e eeuw en draait vooral om de veranderingen die zich in deze tijd afspelen op een rijk Engels landgoed. In eerste instantie vond ik het een beetje traag, maar na drie afleveringen was ik eigenlijk al overtuigd. Je gaat gewoon zo houden van alle personages! Daarnaast is Maggie Smith echt een koningin, zijn de Britse accenten een genot om naar te luisteren en ziet de serie er prachtig uit (dat mag ook wel, met een budget van anderhalf miljoen per aflevering). Downton Abbey is echt een serie waar je helemaal in zit, waarbij je echt even een uurtje ontsnapt aan het echte leven. Ik kon er altijd de hele dag al naar uitkijken, echt de ontdekking van dit jaar!

24

favoriete-series-005

De tweede favoriet die na een aantal jaar nog steeds hetzelfde is. Man, wat was ik bezeten door 24 toen ik op de middelbare school zat. Ik blokte hele weekenden in m’n agenda om deze serie te kijken. Dan begon ik op vrijdagavond en was ik zondagochtend klaar, 24 afleveringen verder. Ik moest het plannen, want zodra ik begon aan een seizoen KON ik niet stoppen, dan moest ik weten hoe het verder ging. Oke, deze serie, over een agent van de Counter Terrorist Unit van LA, was altijd lekker over the top en onrealistisch, maar daardoor des te spannender. En ook al zag je telkens maar vierentwintig uur uit de personages hun leven, je leerde ze toch echt kennen en leefde heel erg met ze mee (vooral in de eerdere seizoenen, daarna wordt het wel wat meer gefocust op actie). Ook vond ik het politieke aspect altijd heel erg tof, en het concept van een serie die zich afspeelt in ‘real time’ waarbij geen seconde wordt overgeslagen blijft geniaal. Het enige wat jammer is is dat je dus niet ‘even tussendoor’ een aflevering kan kijken, waardoor ik het eigenlijk al een hele tijd niet heb gezien.

Game of Thrones

favoriete-series-006

Haha, wie dacht dat ik hem ging vergeten? Natuurlijk moet Game of Thrones hier bij, de serie waar ik het (misschien naast Downton Abbey) het afgelopen jaar het meest over had op m’n blog. Ik vond Game of Thrones in eerste instantie niet fantastisch en heb het zelfs iets van een jaar niet gekeken nadat ik het eerste seizoen had gezien, maar om een of andere reden pakte ik het toch weer op, en om een of andere reden greep het me ineens. Game of Thrones is zo prachtig gemaakt en zit vooral zo bizar goed in elkaar, ik zou eigenlijk geen reden kunnen bedenken waarom iemand het niet leuk zou vinden. Het heeft gewoon alles! Het is soms zeker gruwelijk, en sommige afleveringen zijn wat trager dan anderen, maar als je er met een ‘open mind’ in gaat denk ik dat iedereen deze serie goed kan vinden. Een klassieker.

Zo, een héél afwisselend lijstje! Geen een serie die hier op staat lijkt eigenlijk op een van de anderen, en dat is misschien ook wel waarom ze allemaal tot m’n favorieten behoren. Ik vind ze allemaal fantastisch op hun eigen manier, en ze zijn allemaal geschikt voor een ander moment. I love it! Ben heel benieuwd hoe dit lijstje er over een paar jaar uit ziet!

Wat zijn jouw favoriete series?

4 Comments

 1. Lizzy
  14/09/2016 / 6:16 am

  Aan Suits wil ik ook nog steeds beginnen! Mijn favorieten zijn Modern Family, Orphan Black, Sense8 en Prison Break :)

 2. 14/09/2016 / 7:36 am

  De enige serie die ik hiervan (voor een deel) heb gekeken is Suits. Over GOT hoor ik altijd hele goede verhalen, maar ik ben totáál niet van vechten en middeleeuwse dingen etc. Dus dat lijkt me niet echt een serie voor mij.
  Mijn favoriete series zijn Dexter, Hannibal, Orphan Black en Borgen.

 3. 18/09/2016 / 9:04 pm

  Grey’s Anatomy en Downton Abbey zijn ook all time favorieten van mij! Geweldige series!

 4. Lynn
  26/02/2017 / 5:30 pm

  ik ben verschrikkelijk verslaafd aan The Walking Dead. en de spin-off Fear the Walking dead. the 100 vind ik ook een super leuke serie :)

  vanavond ga ik beginnen aan the game of thrones. hopelijk vind ik die serie leuk..

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *