Current Favourites #20 ♥ Short Term 12, Jeremy Loops & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

current-favourites-20-001

Favourite Book: Jonathan Safran Foer – Eating Animals. Dit boek stond al jaren op m’n to read list, maar nooit durfde ik er aan te beginnen. Ik had van meerdere mensen gehoord dat je na dit boek ‘nooit meer vlees zou willen eten’ en ook al was ik razend benieuwd, een heftig onderwerp als de bio industrie hield me ook wel een beetje tegen. Toen ik het tegen kwam op de IJ-Hallen voor €2 kon ik het eigenlijk niet laten liggen en deze week las ik het uit. Wauw, dit boek zou echt verplichte kost moeten zijn op bijvoorbeeld de middelbare school, ik vond het zó interessant. Jonathan Safran Foer is sowieso één van m’n favoriete schrijvers en de manier waarop hij dit onderwerp aanpakt is zo goed. Niet alleen geeft hij een kijkje in hoe het er aan toegaat in factory farms, ook laat het boek verschillende perspectieven op het eten van vlees zien. Het is geen essay over waarom je nooit meer vlees zou moeten eten, het presenteert je simpelweg de feiten en de verschillende perspectieven. En dat is soms best shocking, maar ook heel interessant en leerzaam. Ik denk er al langere tijd over na om vegetariër te worden en dit boek heeft me een grote duw in de goede richting gegeven. Maar ook als je die intentie totaal niet hebt zou je dit boek moeten lezen!

 

Favourite TV Show: This Is Us. Deze serie kwam voor het eerst op m’n radar toen ik iemand er over zag tweeten en de naam ‘Milo Ventimiglia’ noemde. Milo speelt Jess in Gilmore Girls (#teamjess) en daardoor bleef de naam ‘This Is Us’ me bij. Steeds vaker zag ik het voorbij komen op Tumblr en Facebook en toen ik een middagje vrij had en er achter kwam dat er pas twee afleveringen uit waren, besloot ik ze te kijken. This Is Us gaat over vier mensen die dezelfde verjaardag delen, en waarvan je er langzaam achter komt hoe hun levens met elkaar verbonden zijn. Ik vond het meteen superleuk, in minuut 12 zat ik er al zo in dat ik bijna moest huilen en na de plottwist aan het eind van de eerste aflevering, waarbij alles in elkaar valt, was ik overtuigd. De verhaallijn is lekker Amerikaans en ook de manier waarop de serie gefilmd is is redelijk Hollywood, maar de acteurs zijn top en het geheel kijkt lekker weg. Als je een beetje van familie drama’s houdt zou ik zeggen, geef het een kans!

 

Favourite Music: Jeremy Loops. Ah, het is zó lang geleden dat ik een nieuwe muziek artiest ontdekte die ik echt te gek vond, dat ik hier echt heel bij van word. Ik hoorde Jeremy’s muziek voor het eerst door een vriendin van Jikkie en vervolgens viel het nummer ‘Down South’ me iedere keer dat ik bij Dignita werkte op, want het staat in hun playlist. Ik besloot het hele album ‘Trading Change’ te downloaden en samen met Passenger’s ‘Young as the Morning, Old as the Sea’ is het het album wat ik momenteel het meest luister. Down South blijft een favorietje, maar het hele album luistert fijn weg en is lekker vrolijk. Helaas is zijn concert in Paradiso natuurlijk alweer uitverkocht (typisch, ik kom achter dit soort dingen altijd net te laat) maar de volgende keer ben ik er bij!

 

Favourite Movie: Short Term 12. Deze film stond al tijden op m’n watchlist, omdat ik na ‘Room’ graag meer wilde zien van Brie Larson en dit één van haar beste films scheen te zijn. In Short Term 12 speelt ze Grace, een vrouw die werkt voor een jeugdinrichting en zelf ook met de nodige hoeveelheid psychologische problemen kampt. Ik vond het echt een super indrukwekkende film: van meerdere kinderen in de inrichting kom je stukje bij beetje het achtergrondverhaal te weten, en dat was soms best wel heftig. Brie Larson doet het fantastisch, zelfs op momenten dat ik het plot een beetje te vond worden bleef ik door haar overtuigende spel toch geboeid. En wat ook fijn is is dat de film (spoiler alert) redelijk goed afloopt, waardoor je ondanks het heftige onderwerp toch niet volledig gedeprimeerd raakt. Ik vond hem in ieder geval erg goed!

steak_raw,-1

Favourite Hotspot: Dignita. Haha, ik kon het niet laten! Zoals jullie woensdag al konden lezen werk ik sinds kort bij Dignita in Amsterdam Zuid, en ik heb er dan ook al behoorlijk wat uurtjes doorgebracht. Het is een tentje waar je de hele dag kunt brunchen en koffie kunt drinken, maar waar je ook terecht kunt voor een glas wijn of een cocktail. Ik heb niets te maken met de bereiding van het eten of de koffie, maar kan er wel zelf ook af en toe van genieten en ik moet zeggen dat alles echt top smaakt. En alle winst gaat naar een goed doel, dus voor je karma hoef je het ook niet te laten. Mocht je toevallig een keer in de buurt zijn (bijvoorbeeld in het Vondelpark), dan kan ik jullie zeker aanraden een kijkje te komen nemen! En mocht je me toevallig rond zien rennen met een dienblad, kom even hallo zeggen :) #eindezelfpromotie

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

5 Comments

 1. Lizzy
  07/10/2016 / 11:11 am

  Ik vond Short Term 12 een supermooie film! En Jeremy’s concert in Utrecht is geloof ik nog niet uitverkocht :) Mijn favoriete muziek op dit moment komt van Glass Animals en RHODES.

 2. 07/10/2016 / 12:45 pm

  This is us lijkt me een erg leuke serie! Ik had er nog niet van gehoord, maar het lijkt me echt een leuke serie! Mijn favorieten op dit moment zijn #Girlboss (I know, ik loop achter) en de film Demolition.

  • Soesja
   07/10/2016 / 7:11 pm

   Haha, #Girlboss heb ik ook nog niet gelezen! Staat wel op m’n lijstje nog steeds :) Demolition vond ik ook echt top!!

 3. 07/10/2016 / 6:26 pm

  DANKJE, ik heb al ZO lang ook geen nieuwe artiest ontdekt. Dus ik ga dit luisteren :D

 4. 09/10/2016 / 9:29 pm

  Toevallig ben ik het laatste weekend van deze maand weer eens in Amsterdam, dus misschien kom ik dan even hallo zeggen bij Dignita ;-)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *