Things to look forward to in October

things-to-look-forward-to-in-october

Met mijn nieuwe blog motivatie komt een nieuwe categorie: “Things to look forward to in …” Ik leef nogal voor nostalgie en terugdenken aan leuke momenten, dus besloot ik een categorie in het leven te roepen die me er aan herinnert dat er genoeg is om naar uit te kijken. Aan het begin van iedere maand deel ik met jullie de leuke dingen die mij (en gewoon de wereld op zich) deze maand te wachten staan! Te beginnen met oktober. Ik wilde dit artikel eigenlijk vorige week publiceren, maar toen kwam het er niet van. Gelukkig zijn alle punten nog wel redelijk relevant, dus doe ik hem lekker terwijl we al op een derde van de maand zitten. Vanaf november ga ik proberen dit telkens aan het begin van de maand te doen!

Eerste volledige maand werken

Zoals ik al noemde in de intro heb ik sinds twee weken een baantje: ik werk bij de brunch tent / social enterprise Dignita in Amsterdam, en ik heb het er super naar m’n zin! Oke, het is overdreven om te zeggen dat ik iedere ochtend sta te juichen voor ik naar m’n werk mag, maar ik ben superblij dat ik een baantje gevonden heb en ik vind het werken in de horeca ook echt een stuk leuker dan verwacht. Ik kijk er dus naar uit om hier de hele maand te gaan werken en ik kijk ook vooral uit naar m’n eerste volledige loon aan het einde van de maand ;)

Concert van Passenger in de Ziggo Dome

Toen ik hoorde dat Passenger op zou gaan treden in de Heineken Music Hall, besloot ik het aan me voorbij te laten gaan. M’n Passenger concert buddy Lisa zit in Kopenhagen en ik had Passenger al drie keer op zien treden in de HMH, dus ik wist het wel een beetje. Toen ik hoorde dat hij dit keer niet in z’n eentje op het podium zou staan maar met een band begon ik al te twijfelen, en toen het concert verplaatste naar de Ziggo Dome was ik overtuigd: I have to go. Helaas zat Lisa nog steeds in Kopenhagen, maar ik besloot m’n moeder twee kaartjes voor haar verjaardag te geven en nu gaan we dus samen! Op 26 oktober is het zo ver, ik heb er zin.

Nog een maand Pumpkin Spice Latte bij Starbucks

Haha, zo slecht dit. Maar ik ben heel blij dat de PSL nog een maandje te krijgen is bij Starbucks, want ik heb er nog geen één gedronken! De afgelopen drie jaar kwam ik iedere dag op het station en haalde ik minstens twee keer per week Starbucks, dus was Pumpkin Spice Latte was de orde van de dag in september en oktober. Nu ga ik iedere dag gewoon op de fiets naar m’n werk en ik fiets niet toevallig langs Starbucks, dus ik heb nog geen mogelijkheid gehad er eentje te drinken. Daar moet even verandering in gebracht worden deze maand, want een herfst zonder PSL is natuurlijk geen herfst. #commonwhitegirl

Tweede en derde debat tussen Donald Trump en Hillary Clinton

Wie heeft het eerste presidentiële debat tussen Trump en Hillary gezien? Vier jaar geleden keek ik de drie debatten tussen Obama en Romney voor m’n profielwerkstuk, maar vond ik er eigenlijk niet zo veel aan. Dit eerste debat was echter zo genieten, Trump is even lach- als weerzinwekkend en ook al mocht Hillary nog wel wat aanvallender van mij, sommige van haar comebacks waren goud. Ook heb ik natuurlijk drie jaar een studie gedaan met de VS als specialisatie, waardoor ik nu een stuk meer van alle problemen begreep en het ook inhoudelijk erg interessant vond. Ik heb nu al zin in nummer twee en drie, eentje is vanavond en de volgende vindt plaats op 19 oktober!

Halve Marathon van Amsterdam

Volgende week is het dan echt zo ver – ik ga 21,1 km door Amsterdam rennen! Aan het begin van de zomer schreef ik me in voor dit evenement en ook al is m’n trainingsperiode niet zo vlekkeloos verlopen als ik had gehoopt (door reizen in de zomer en beginnen met werken heb ik denk ik minstens de helft van m’n trainingen overgeslagen, haha), ik heb er heel erg veel zin in! Afgelopen week deed ik 18 kilometer en dat lukte, dus 21 moet ook wel goed komen. Ik ga overigens niet voor een bepaalde tijd (oke, rond de 2:15 of 2:20 zou leuk zijn) maar vooral voor uitlopen. Wie staat er toevallig iemand langs de zijlijn aan te moedigen op zondag 16 oktober? Hou in de gaten of je een meisje in het roze met een heel rood hoofd en een zwiepende vlecht voorbij ziet rennen, haha!

Eerste afleveringen van Jane the Virgin en The Vampire Diaries

TV Series maken me misschien een beetje buitensporig blij, maar ik ben altijd héél happy als het tv seizoen weer begint na de zomer. Deze maand beginnen twee series die ik volg: Jane the Virgin op 19 oktober en The Vampire Diaries op 23 oktober. TVD kijk ik echt al jaaaren en ook al zou ik er waarschijnlijk nooit aan beginnen als het nu een nieuwe serie zou zijn, ik heb nu zoveel geïnvesteerd in het verhaal dat ik het met plezier blijf kijken. Jane the Virgin is een heel ander verhaal, de eerste twee seizoenen keek ik afgelopen zomer in record tempo (na het twee jaar ontweken te hebben omdat het me vreselijk leek) en ga ik nu dus voor het eerst aflevering voor aflevering volgen. Ik heb in beide heel veel zin!

Waar kijken jullie naar uit in oktober?

4 Comments

 1. 09/10/2016 / 3:38 pm

  Heel veel plezier en succes volgende week! Zo tof dat je de halve gaat lopen.

 2. Josephiny
  10/10/2016 / 10:26 am

  Pumpkin Spice Latte, klinkt echt lekker ! :)
  fijne maandag

 3. 11/10/2016 / 4:50 pm

  Ik heb nog iets véél ergers, ik heb nog nooit een Pumpkin spice latte gedronken :$
  Jane the virgin keek ik een tijdje geleden, maar om de een of andere reden ben ik daarmee gestopt.. Fijne herinnering om er weer mee te beginnen haha.

  • Soesja
   11/10/2016 / 6:26 pm

   Giiirl!! Haha, je hebt nog iets meer dan twee weken om het te proberen, anders moet je weer een jaar wachten! Al komt hierna de Gingerbread Latte en die lijkt er wel heel erg op, haha. En doen, het is zo leuk!! :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *