Life Update: Tussenjaar, Job Search & Plannen

steak_raw,-1

Wauw, dit artikel wilde ik echt al wéken geleden schrijven. Zo niet minstens een maand. Een life update, voornamelijk gefocust op wat ik nou precies dit jaar ga doen. Of nouja, zo precies weet ik het zelf allemaal ook nog niet. Maar in ieder geval, wat ik ongeveer wil gaan doen met dit jaartje ‘niks.’ Eind augustus nam ik m’n Bachelordiploma in ontvangst. Ik heb me dit jaar niet ingeschreven voor een masteropleiding, om meerdere redenen: ik wist nog niet precies wat/waar ik wilde (‘iets met international relations en het liefst in het buitenland,’ maar verder was ik niet) én het idee om ongeveer meteen weer aan een scriptie te moeten beginnen en over een jaar klaar te zijn liet me gigantisch in de stress schieten. Een master werd hem dus niet dit jaar.

Na de middelbare school wilde ik eigenlijk een tussenjaar nemen, maar dit heb ik uiteindelijk niet gedaan door studiefinanciering die mogelijk afgeschaft zou worden. Als ik er zo op terug kijk ben ik eigenlijk wel blij dat ik het toen niet heb gedaan: je moet gewoon niet op je 18e fulltime gaan werken voor een karig minimumloon, en daarnaast had ik allemaal wilde buitenlandplannen die veel te veel geld zouden kosten en waarschijnlijk niet eens heel leuk zouden zijn (ik ben zó blij dat ik via m’n studie naar Canada ben geweest, in plaats van dat ik een fortuin heb neergeteld voor een taalcursus van EF of wat dan ook). Maar, het idee van een jaartje pauze sprak me nog steeds wel aan, dus daarom besloot ik er dit jaar gewoon voor te gaan.

Maar goed, wat ging ik dan doen? Ik heb eerlijk gezegd ietsje te lang te hard van m’n vakantie genoten, waardoor ik begin september best wel in de stress zat omdat ik echt nog niks in de richting van een baantje gevonden had. Ik stuurde mailtjes rond, nam contact op met uitzendbureaus, en vond het eigenlijk vooral allemaal nogal vreselijk haha. Als ik een afwijzing kreeg kon ik me echt een hele dag kut daardoor voelen en zag ik alweer allemaal doem scenarios. Ik heb zelfs een paar keer gedacht ‘was ik nou maar gewoon met een master begonnen.’

Uiteindelijk heeft dit hele ‘drama’ slechts zo’n anderhalve week geduurd. Naast dat ik gesolliciteerd had naar een paar kantoorbaantjes, had ik ook een paar cv’s rondgestuurd naar restaurants in Amsterdam en al snel werd ik uitgenodigd door Dignita. In eerste instantie kreeg ik te horen dat ik alleen in het weekend zou kunnen komen werken, waar ik niet echt blij mee was, maar ik besloot het (na veel gepush van m’n moeder, haha) toch maar aan te nemen zodat ik in ieder geval iets had. Na een proefdag werd ik echter snel teruggebeld en mocht ik blijven – niet alleen voor in het weekend, maar ook voor doordeweeks! Supergoed nieuws natuurlijk, en dit is alweer de derde week op rij dat ik voor vier dagen sta ingeroosterd, wat het toch wel een volwaardig baantje maakt voor een tussenjaar (zeker omdat ik ook nog bijles geef er naast). Zo fijn!

Dignita is een all day brunch tentje in Amsterdam Zuid en is naast een restaurant ook een sociale onderneming, wat betekent dat al hun winst naar het goede doel Not For Sale gaat. NFS is een organisatie die slachtoffers van mensenhandel helpt. De slogan van Dignita is dan ook ‘Eat Well, Do Good.’ Mijn rol binnen deze organisatie is overigens niet zo fancy, ik sta gewoon in de bediening, haha. Al moet ik zeggen dat ik het een stuk leuker vind dan ik misschien in eerste instantie had verwacht! Het is heel hard werken (zeker in het weekend, wanneer er een rij met mensen voor de deur staat), maar het is wel afwisselend, er hangt een goede sfeer en m’n collega’s zijn leuk. Ook was ik in eerste instantie heel bang om fouten te maken (dingen te laten vallen, dat soort praktijken) maar als je dat eenmaal een paar keer overkomen is weet je dat dat ook niet het einde van de wereld is, haha. Ik ben dus heel blij dat ik het heb aangenomen!

Ik ben nu dus lekker druk (maar niet te druk, haha) bezig met werken. Maar wat zijn m’n plannen verder voor dit jaar? Op één staat dit moment master keuze. Want al vind ik werken heel leuk om te doen en is het salaris ook zeker fijn, ik mis het studeren toch ook wel een beetje. Ik ga de komende tijd dus druk open dagen bezoeken en me ook verder oriënteren op de mogelijkheden voor masters in het buitenland. Aankomende zaterdag ga ik naar Utrecht en één van de studies waar ik het meest in ben geïnteresseerd (European Governance) staat dan op het programma, dus ik ben heel benieuwd!

Verder ga ik gewoon lekker bloggen (wat er de afgelopen tijd met alle nieuwe indrukken een beetje bij is ingeschoten, maar wat ik vanaf nu echt weer wil gaan doen) en sporten (de halve marathon komt er aan, aaah!). Daarnaast wil ik heel graag dit jaar m’n rijbewijs halen (maar moet ik me eerst maar eens inschrijven bij een rijschool, haha) en een Spaans cursus gaan volgen. Verder ga ik ook lekker reisjes maken, zo ga ik eind november bij Lisa op bezoek in Kopenhagen (ZOVEEL ZIN IN) en wil ik ook zeker nog Sifra opzoeken in Londen. En verder, we gaan het allemaal meemaken!

Zo, jullie zijn weer even in 900 woorden ge-update over mijn leven. De conclusie in in ieder geval dat alles voor dit jaar wel redelijk op zijn plek begint te vallen en dat ik me wel vermaak. Hoe gaat het met jullie?

5 Comments

 1. 05/10/2016 / 8:29 am

  Fijn dat je al zo snel een baantje had gevonden, bij mij duurde dat echt een stuk langer. Het tentje zelf ziet er ook erg leuk uit!

 2. 05/10/2016 / 3:23 pm

  Ooh wat leuk, als ik (over een half jaar) een keertje in de buurt ben, kom ik langs! Dat idee van een master vind ik ook eng inderdaad (zeker omdat ik misschien research wil doen, maar dat is toch wel intensief haha), maar een tussenjaar zie ik nog niet helemaal zitten. Of ik nog een hele bachelor erachteraan wil doen weet ik ook nog zo net niet, maar de tijd gaat al zo snel… Stomme 1 mei (of nog eerder) deadline, haha. Hopelijk kun je snel iets vinden dat bij je past!

  En dat rijbewijs staat bij mij ook echt hoog op het lijstje maar ik weet niet of ik na deze grap nog geld over heb, haha.

 3. 05/10/2016 / 9:35 pm

  Klinkt goed allemaal! Veel plezier met je reisjes, ik wil ook nog heel graag een keer naar Kopenhagen.:)

 4. Josephiny
  06/10/2016 / 11:26 am

  hoi
  gefeliciteerd met je baan bij Dignita! :)
  sucses met je halve marathon lopen, supertof ;)

 5. 09/10/2016 / 9:09 pm

  Fijn dat het gelukt is om een baantje te vinden en dat je weet wat je gaat doen dit jaar! Als ik wél slaag maar níét word toegelaten tot de studie diergeneeskunde, neem ik ook een tussenjaar. Ik ben vorig jaar al een heleboel open dagen langsgegaan en ook dit jaar ga er nog een paar bezoeken, maar tot nu toe heb ik nog geen alternatief voor diergeneeskunde gevonden… Jouw plannen voor je tussenjaar maken mij er ook best enthousiast voor! Mijn vriendinnen willen allemaal een halfjaar gaan reizen, maar zoals jij het aanpakt past het veel beter bij mij; werken, bloggen, rijbewijs halen, taalcursus volgen en leuke kleine reizen maken. Ik ben dus heel benieuwd hoe dit jaar je gaat bevallen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *