Current Favourites #21 ♥ Gilmore Girls, Gilmore Guys & More!

Soms zijn er van die dingen die ik enorm leuk / grappig / inspirerend / wat dan ook vind, maar waar ik geen heel artikel over wil schrijven. Omdat ik wil schrijven over waar ik mee bezig ben en wat ik leuk vind, heb ik voor dit soort dingen de rubriek Current Favourites in het leven geroepen! Eens in de twee weken op vrijdag deel ik vijf random favorieten met jullie. Enjoy!

Favourite Movie: The Light Between Oceans. Een paar ‘Current Favourites’ terug stond het boek The Light Between Oceans tussen mijn favorieten, en twee weken geleden zag ik eindelijk de film! Samen met Marjolein (die het ook een top boek vond) bracht ik een bezoekje aan de bioscoop en man, wat een fijne, FIJNE film was dit. De hoofdrollen worden vertolkt door favorieten Michael Fassbender en Alicia Vikander (die nu in het echt een relatie hebben, hou ik van), de muziek van Alexandre Desplat is fantastisch en het is super mooi gefilmd en vormgegeven. Het verhaal is vrij traag, net als in het boek, maar eigenlijk word ik daar juist wel heel gelukkig van. Extra lang genieten! Als je van romantische drama’s houdt is dit een hele goede.

gilmore-girls-ayitl-001

Favourite TV Show: Gilmore Girls – A Year in the Life. Vorige week schreef ik al een uitgebreide review over de vier nieuwe afleveringen van Gilmore Girls. Ik ben niet 100% positief over deze revival (Waarom zo weinig Jess? Waarom is Rory zo kut? Wat is dit voor open einde?) maar ik blijf er bij dat het als nog echt als een cadeautje voelde en dat het me heel gelukkig heeft gemaakt. Vooral ‘Winter’ en ‘Fall’ zou ik zo nog een keer bekijken! In fact, volgens mij heb ik de laatste tien minuten van ‘Fall’ inmiddels al drie keer gezien, haha. Gilmore Girls is dit jaar echt één van m’n favoriete series geworden en nieuw materiaal van je favoriete serie is al-tijd fijn.

current-favourites-21-001

Favourite Podcast: Gilmore Guys. Net zo leuk (oke, bijna net zo leuk) als Gilmore Girls? Gilmore Guys! Dit is een podcast van twee mannen, Demi en Kevin, die de serie aflevering voor aflevering bespreken. Ik had tot dusver alleen die van mijn favoriete afleveringen beluisterd, de podcasts zijn namelijk meestal langer dan de aflevering zelf dus als ik zeven seizoenen zou moeten luisteren zou dat wel héél intens worden, maar wat ik heb gehoord vond ik heel leuk! Demi en Kevin zijn echte fanboys, maar kijken ook heel kritisch naar de serie en hebben ook wel echt wat zinnigs te zeggen. Natuurlijk heb ik de podcasts van de nieuwe afleveringen (er zijn er nu twee uit) ook beluisterd en het is echt de ideale manier om nog wat langer van de afleveringen te kunnen genieten!

Favourity Activity: Making Spotify Playlists. Sinds deze maand heb ik een eigen Spotify account (ik deed hier voor samen met m’n moeder en m’n zusje en die was één grote chaos) en ik ben ook begonnen met maandelijkse playlists. Ik moet nog maar zien hoe lang ik dit vol ga houden want ik luister vaak veel langer dan een maand naar bepaalde nummers dus ik ben bang dat ze redelijk hetzelfde gaan worden, maar voor nu word ik er heel gelukkig van. Ik heb heel lang in een soort muziek dip gezeten waarin ik niet echt wist wat ik moest luisteren, maar ik voel m’n liefde voor muziek weer langzaam omhoog komen en daar ben ik heel erg blij mee. Hierboven mijn playlist voor december! Een fijne mix van singer songwriter en kerstmuziek haha, just how I like it.

current-favourites-21-002

Favourite Book: Jonathan – Here I Am. Na dit boek weet ik het zeker: Jonathan Safran Foer staat ongetwijfeld in mijn top 3 favoriete schrijvers. Extremely Loud & Incredibly Close is al jaren mijn favoriete boek, Eating Animals las ik een paar maanden geleden en daar was ik hoogst van onder de indruk. Van Everything Is Illuminated was ik geen hele grote fan, maar ik vermoed nu dat ik daar nog een beetje te jong voor was toen ik hem las en wil het eigenlijk wel graag nog een keer proberen. En deze week las ik dus Here I Am, wat me officieel Safran Foer fan heeft gemaakt. Wat een prachtig boek! Het gaat over een Joods gezin in Washington DC en is zo’n typisch verhaal dat ik normaal misschien niet heel interessant zou vinden, maar omdat Safran Foer het heeft geschreven is het fantastisch. Zijn schrijfstijl en manier van vertellen is gewoon zó mooi! Ik heb genoten en las deze pil van 571 pagina’s in twee weken uit, waarvan ik een week op vakantie was en geen letter las, dus eigenlijk in een week. Zegt genoeg denk ik.

Wat zijn jouw favorieten van het moment?

4 Comments

 1. 09/12/2016 / 9:17 am

  Wat een fijne favorieten heb je. Ik ben erg benieuwd naar zowel het boek als de film! Mijn favorieten van het moment zijn de serie The fall, ik ben echt verslaafd. En het boek ‘Ik reis alleen’ van Samuel Bjork.

 2. 09/12/2016 / 11:56 am

  Heerlijke faves :D Het duurt nog even voordat ik Gilmore Girls heb uitgekeken en aan A Year In The Life kan beginnen, maar ik heb er nu al zin in.

 3. Fleur
  12/12/2016 / 9:15 am

  Gilmore guys? Zodra ik wat meer tijd heb ga ik dat eens een kans geven! En ik zie in je spotify lijst de nieuwe van John Mayer staan, dat is zo’n leuk roadtrip nummer, hopelijk gaat hij ook touren (eens dat de rest van het album er is).

  • Soesja
   13/12/2016 / 4:34 pm

   Jaa echt een heerlijk nummer vind ik het! Kan inderdaad niet wachten op de rest van het album én hopelijk een tour, want het is alweer veel te lang geleden dat ik mr Mayer live heb gezien haha :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *