3 x Amsterdam Hotspots for Heart Warming Brunch

Het is een zondagochtend in december, het is koud buiten maar er schijnt wel een mooi zonnetje (tenminste, ik hoop dat dat op dit moment zo is, ik schrijf dit anderhalve week van tevoren, haha). Je hebt heerlijk uitgeslapen en wilt na de productieve / uitputtende zaterdag die je hebt gehad vandaag eigenlijk vooral lekker rustig aan doen. Toch heb je geen zin om de hele dag op de bank te gaan liggen, want daar word je ook weer zo sloom van. Nee, je wil wel de deur uit, maar voor een ontspannende en gezellige activiteit. Wat ga je dan doen? Brunchen natuurlijk!

Toen ik vorig jaar in Vancouver woonde ging ik bijna iedere zondag lekker in de stad brunchen. Zaterdagen waren voor hikes, skiën, uitstapjes of voor feestjes. Zondagen daarentegen, zondagen waren voor ontspannen. Valt het je op dat studeren niet in deze planning voor komt? Helemaal goed gezien, het leven van een exchange student. Goed, in Vancouver had je eindeloos veel brunch plekken en de stad trok er op zondagochtend dan ook collectief op uit om mimosa’s te drinken en eggs benedict of pancakes te eten. Al snel werd het mijn favoriete maaltijd van de week. Hier in Amsterdam is brunchen nog een stuk minder een ding, maar toch zie ik steeds meer brunchtentjes openen waar op de zondag rijen voor de deur staan – ook al zo’n Amerikaans recept, aan reserveringen wordt vaak niet gedaan omdat het toch wel vol loopt.

Omdat brunchen nu eenmaal gewoon de beste zondagochtend besteding ooit is, deel ik met jullie vandaag mijn drie favoriete brunchtentjes in Amsterdam! Eentje zal jullie wel bekend voor komen aangezien ik er zelf werk, maar hij kon gewoon niet ontbreken haha. Maar ook de andere twee zijn toppertjes! Mocht je jezelf een keer een weekendje in Amsterdam vinden, dan zijn dit drie uiterst geschikte plekken om je dag te beginnen.

Bakers & Roasters, Eerste Jacob van Campenstraat 54

brunch-001

Bron rechter foto

Bakers & Roasters is opgericht door twee vrienden, een uit Nieuw Zeeland en een uit Brazilië. Beide invloeden zijn sterk aanwezig op het menu: zo heb je een basic eggs benny, maar ook huevos rancheros met tortilla chips, bonen en salsa. Verder vind je hier natuurlijk verschillende Nieuw Zeelandse koffie variaties, zoals de Flat White en de Long Black. De verschillende wereldse invloeden maken Bakers & Roasters meer dan je alledaagse brunchtent – het is heart warming, niet perse in de zin van dat het zo lekker knus is, maar meer in de zin van dat je je hier even voelt alsof je naar een warmere plek getransporteerd wordt. Een kokosnoot water in je hand en het plaatje is compleet!

Dignita, Koninginneweg 218

brunch-002

Hehe, ik kan natuurlijk geen artikel over brunch schrijven en Dignita niet noemen. Ik werk hier sinds september maar kan objectief zeggen dat ook als ik hier niet zou werken, het één van mijn favoriete plekken in Amsterdam zou zijn. Dignita doet veel klassieke brunch gerechten, maar met een luxe twist: eggs benedict op potato hash in plaats van brood en met een hollandaise van appel cider azijn, pancakes met citroen, maanzaad en lavendel creme. De koffie is on point en de taartjes zijn to die for. Daarnaast gaat alle winst van Dignita naar non-profit organisatie Not For Sale, die slachtoffers van mensenhandel helpt. ‘Eat Well, Do Good’ dus. En natuurlijk, de leukste bediening ;)

The Breakfast Club, Bellamystraat 2

brunch-003

Bron rechter foto

Dit tentje heb ik laatst voor het eerst bezocht. Ik moet zeggen, ik hoor hier altijd hele gemixte verhalen over, maar ik was eigenlijk wel positief! The Breakfast Club is meer ontbijt dan echt brunch: ze hebben pancakes, maar verder ook een uitgebreid aanbod aan broodjes en cereals. Het is wat simpeler dan de vorige twee opties, maar dat kan soms ook wel juist even heel fijn zijn! Daarnaast is de naam natuurlijk gewoon on point (ik hou van de film The Breakfast Club), de inrichting is leuk en de koffie is goed. Mocht je dus lekker buiten de deur willen ontbijten of brunchen maar niet perse heel veel behoefte hebben aan fancy gerechten, dan is dit een goede optie!

Naast deze drie wil ik binnenkort heel snel eens gaan brunchen bij Scandinavian Embassy (ik heb daar wel een paar keer koffie gedronken, maar de brunch schijnt fantastisch te zijn) en ook Little Collins staat hoog op de food wishlist. Dus misschien dat er binnenkort een deel twee volgt!

Ga jij wel eens brunchen? Wat is je favoriete plek? En heb je een van deze tentjes wel eens bezocht?

5 Comments

 1. 11/12/2016 / 10:35 am

  Leuk artikel en hele leuke plekjes lijken mij dit! Helaas woon ik helemaal aan de andere kant van Nederland en kom ik heel weinig in Amsterdam. Ik kende ze alledrie al wel, vooral bakers & roasters wil ik graag eens eten.

 2. 13/12/2016 / 10:23 am

  Zulke leuke tentjes :) Ik brunch eigenlijk bijna nooit buiten de deur, maar ik kan me wel voorstellen dat als je in Amsterdam of een andere grote stad waar brunchen een ding is woont (sorry voor deze lange zin), je het veel sneller doet. Ik vond die pancakes van The Breakfast Club in ieder geval wel lekkerrr. En ik wil ook écht een keer naar Dignita, alleen al om jou daar te zien shinen als serveerster.

  • 14/12/2016 / 9:02 pm

   Ik ga met je mee!

   Ik brunch eigenlijk nooit, sowieso omdat ik echt niet zonder wat gegeten te hebben de deur uitga. Maar in Montreal deed ik het voor het eerst en ik vond het echt veel te decadent maar toch fantastisch. En op zich kun je wel eerst eten en tijdens je brunch nog meer eten, haha. Amsterdam is verder natuurlijk niet heel erg in de buurt maar wie weet komt het er ooit eens van! En anders kun je op deze plekken vast ook lekker brunch eten maar dan als echte lunch.

   • Soesja
    15/12/2016 / 8:45 am

    Haha, jullie zijn van harte welkom!! Ja in Canada ontbeet ik altijd heel licht (gewoon met een bak yoghurt of zo) en dan ging ik om 11 uur los bij de brunch, perfecte oplossing :yes:

 3. 13/12/2016 / 12:03 pm

  Heerlijk artikel! Begin januari komt mijn vriend uit Noorwegen een weekje naar Amsterdam dus dan ga ik zeker één van deze tentjes uitproberen. Misschien kom ik wel bij Dignita langs, want met al jouw verhalen word ik steeds nieuwsgieriger haha.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *