Story of my Week #135 Christmassy times, Douwe Bob & Eten is leven

story-of-my-week-135-collage

Het is alweer tijd voor een nieuwe Story of my Week! Dit was de eerste week sinds tijden dat ik eens vaak herinnerde om foto’s te maken (of ik had gewoon veel leuke dingen waar foto’s van gemaakt konden worden) dus ik heb een flinke editie voor jullie staan. Naast werken deed ik deze week een hoop: ik ging iets te vaak uit lunchen of uit eten (om precies te zijn woensdag, donderdag, vrijdag én zaterdag), ik genoot van de kerstsferen die je op steeds meer plekken terug ziet én ik ging zaterdagavond naar Utrecht voor het concert van Douwe Bob! Tussen dit alles door liep ik helaas ook een fikse verkoudheid op, wat weer minder leuk is, maar hee: dat overleven we ook wel weer. Let’s take a look at the pictures!

story-of-my-week-135-001

Werken van 9 tot 5 is niet echt een feestje, maar als je naar buiten loopt en je ziet een mooie zonsondergang, dan word ik daar toch wel weer heel blij van!

story-of-my-week-135-002

In m’n vorige Story of my Week vertelde ik al dat ik een nieuwe bril had gekocht bij Ace & Tate, en maandagavond ging ik hem ophalen! Super goede service trouwens, hij zou woensdag – vrijdag klaar zijn maar ik kreeg zondagmiddag al een mailtje dat hij klaar lag. Zo zien we het graag.

story-of-my-week-135-003

Geen grote fan van selfies (of nouja, wel van ze maken, maar niet van ze posten) maar m’n nieuwe bril was er toch eentje waard. Het is het model ‘Wes’ en ik ga er denk ik nog wel een uitgebreider artikel over schrijven binnenkort!

story-of-my-week-135-004

Vanaf dinsdag merkte ik dat ik een beetje keelpijn kreeg, dus ging ik proberen m’n verkoudheid de kop in te drukken door gezond te eten. Heeft niet helemaal gewerkt helaas, maar ik heb wel lekker gegeten, haha. Na ‘s ochtends 12 kilometer hard te hebben gelopen had ik vrij weinig inspiratie voor m’n eten, tot ik me bedacht dat Jikkie om 2 uur klaar was met werken bij Roots en daar wel wat van mee kon nemen. Toen had ik een superlekkere soep als lunch, yas!

story-of-my-week-135-005

Deze week besteedde ik ook heel veel tijd aan het luisteren van de Gilmore Guys podcast over de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Gilmore Girls, ‘Winter.’ De podcast duurde vier (!!!) uur dus ik heb er wel een paar dagen over gedaan om hem helemaal te luisteren, maar ik heb weer genoten.

story-of-my-week-135-006

Woensdag ging ik lunchen en bijkletsen met Maaike bij De Overkant in Haarlem. Het eten was lekker (hun brownie cheesecake blijft onovertroffen) maar bovenal was het heel gezellig Maaike weer te zien!

story-of-my-week-135-007

Ook bracht ik deze week weer wat uurtjes door op Netflix, ik keek The Crown! Ik ben inmiddels bij aflevering 9 en ik vind het een erg goede serie, heel mooi gemaakt vooral!

story-of-my-week-135-008

Donderdag mocht ik wat eerder weg op m’n werk dus ging ik maar weer lunch halen bij Roots… Dit keer at ik m’n soepje daar op en kreeg ik alle fancy toppings, yas! Toch iets mooier dan als ik het thuis eet, haha.

story-of-my-week-135-009

‘s Avonds was het tijd voor bijklets date nummer twee van de week, ik ging uit eten met Rozemarijn bij De Waag in Leiden!

story-of-my-week-135-010

Burgers, Gin & Tonics, en nogmaals goed gezelschap maakten het tot een erg geslaagde avond! Normaal hou ik eigenlijk niet van G&T, maar deze kwam met een tonic met limoensmaak en was toch wel erg lekker!

story-of-my-week-135-011

Vrijdagochtend was het tijd om een kerstboom te kopen, yaaass! Het hele tuincentrum was één groot kerst/winter extravaganza, inclusief skilift waar je een rondje mee kon. Ik hou er van.

story-of-my-week-135-012

Thuis werd alle kerstversiering tevoorschijn gehaald. Deze kerstboom kochten we in 2010 in New York en naast dat hij gewoon heel schattig is, kan hij ook een liedje zingen en geven de lampjes licht. Geweldig ding.

story-of-my-week-135-013

De kerstboom staat!!! Het voelt bijna alsof ik kerstavond al gehad heb, vrijdagavond togen we de kerstboom op, luisterden we de ultieme kerst CD en keken we The Holiday. Zo. Fijn.

story-of-my-week-135-014

Vrijdagmiddag, bijklets date nummer 3 van de week: pancakes eten met Anouk! Ik had Anouk al niet meer gezien sinds de halve marathon van Amsterdam, dus dat was heel gezellig. En natuurlijk was het niet compleet zonder Vancouver-style brunch, met pancakes en mimosa’s. We aten bij MOOK Pancakes en het was zó lekker! De serveerster leek redelijk verbaasd dat we ons bord leeg kregen (Anouk met een beetje hulp van deze vreetzak) maar het ging er prima in, haha!

story-of-my-week-135-015

Ook op werk hebben we een kerstboom, en staat de hele dag een kerst playlist aan (afgewisseld met ook wat normale nummers). Word ik zo gelukkig van, haha.

story-of-my-week-135-016

Lunch nummer 3 van Roots deze week… Ik weet waar al m’n geld heen gaat, haha. Maar ik was net iets eerder klaar met werken dan Jikkie dus vond het een mooie gelegenheid om even wat bij haar te gaan eten.

story-of-my-week-135-017

Daarna gingen we door naar Utrecht, voor het concert van Douwe Bob! Ik had Jikkie kaartjes hiervoor gegeven toen ze afgelopen zomer eindexamen deed en dit weekend was het dus zo ver! Ik moet eerlijk bekennen dat ik zijn muziek van te voren niet héél goed kende, maar ik had er wel heel veel zin in.

story-of-my-week-135-018

Vooraf moest natuurlijk gegeten worden en na wat rondgeneusd te hebben op blogs van Utrecht-kenners Lizzy en Serena besloten we te gaan voor Restaurant Broadway. We kozen allebei voor de spareribs en die smaakten heel erg goed!

story-of-my-week-135-019

Het concert was in de Ronda in TivoliVredenburg en ik was daar nog nooit geweest, maar ik vond het eigenlijk wel een erg fijne zaal!

story-of-my-week-135-020

En het concert was zó leuk! Er hing echt een supergoede sfeer, iedereen was enthousiast en Douwe Bob zelf deed het ook gewoon heel erg leuk. Hij was ook super goed live, en het maakte eigenlijk helemaal niet uit dat ik niet alle nummers kende. Ik heb genoten!

Hoe was jullie week?

3 Comments

 1. 12/12/2016 / 11:39 am

  Leuke brillieee! En zo tof dat je naar Douwe Bob ging :D Love The Crown. Lekker bezig met je 12km hardlopen! En… al dat eten damn girl.

 2. Josephiny
  13/12/2016 / 11:57 am

  Wat een superweek, gezellige foto’s, die kerstboom bij je thuis, is echt hoog :)
  doeggg, fijne dag

  • Soesja
   13/12/2016 / 4:33 pm

   Haha dat lijkt inderdaad zo op de foto, maar hij staat op een kistje!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *